Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέλη Ιουνίου το συνέδριο του «Ποταμιού» σε κάμπινγκ της Θράκης
  • [02] Ο νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων
  • [03] Θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος συζήτησε ο Αντ. Σαμαράς με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ
  • [04] Συγχώνευση Γενικής με την τράπεζα Πειραιώς
  • [05] Fairfax: Αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας
  • [06] Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν για την Ουκρανία

  • [01] Τέλη Ιουνίου το συνέδριο του «Ποταμιού» σε κάμπινγκ της Θράκης

    Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου σε κάμπινγκ της Θράκης, το «Ποτάμι» θα πραγματοποιήσει το πρώτο του «πρωτοποριακό» συνέδριο.

    Οι προετοιμασίες της διοργάνωσης έχουν ήδη αρχίσει πυρετωδώς, καθώς αναζητείται ο κατάλληλος χώρος, όπου, εκτός από σκηνές, θα επιτρέπει να στηθούν κι όλες οι υπόλοιπες υποδομές για τα μέλη, τους φίλους και τα ΜΜΕ που θα παρακολουθήσουν το συνέδριο.

    Παράλληλα έχουν αποσταλεί αναλυτικά e - mail σε 13.000 φίλους και μέλη του Ποταμιού σε όλη την Ελλάδα με τις οδηγίες συμμετοχής στο συνέδριο και στο διάλογο που θα αναπτυχθεί για τις θέσεις του κινήματος, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος (μέχρι τις 10/6) και κατανομής των θέσεων και προτάσεων σε συγκεκριμένα θέματα, με την κάθε πρόταση να μη μπορεί να υπερβαίνει τις 1.000 λέξεις.

    [02] Ο νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των Ανεξάρτητων Ελλήνων

    Τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στα θερινά τμήματα της Βουλής, αποφάσισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος ενόψει της διακοπής της Ολομέλειας της Βουλής και λειτουργίας των θερινών τμημάτων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος ορίζονται ως εξής: Στο πρώτο θερινό τμήμα κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των ΑΝΕΛ θα είναι η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (αν. γραμματέας Κ.Ο.) και Ραχήλ Μακρή, στο δεύτερο θερινό τμήμα ο Τέρενς Κουίκ (εκπρόσωπος Κινήματος) και ο Παύλος Χαϊκάλης, ενώ στο τρίτο θερινό τμήμα θα είναι η Τσαμπίκα Ιατρίδη και ο Γαβριήλ Αβραμίδης.

    Όταν θα ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής, θα οριστούν από τον πρόεδρο του κινήματος Πάνο Καμμένο, οι δυο μόνιμοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

    [03] Θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος συζήτησε ο Αντ. Σαμαράς με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ

    Θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος συζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Πένυ Πρίτζκερ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα το μεσημέρι.

    Ο κ. Σαμαράς και η κα Πρίτζκερ συζήτησαν ειδικότερα θέματα οικονομικής επενδυτικής συνεργασίας και πιο συγκεκριμένα θέματα επενδύσεων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τεχνολογία.

    Αναφέρθηκαν στη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα ως επενδυτικού προορισμού, ο δε πρωθυπουργός την ενημέρωσε για την καινούργια νομοθεσία που έχει στόχο να αυξήσει την προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων.

    [04] Συγχώνευση Γενικής με την τράπεζα Πειραιώς

    Σε διαδικασία συγχώνευσης με απορρόφηση της θυγατρικής «Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ», προχωράει η Τράπεζα Πειραιώς ( όπου η Τράπεζα Πειραιώς κατέχει το 99,94% του μετοχικού κεφαλαίου).

    Η Γενική Τράπεζα εξαγοράσθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς το Δεκέμβριο του 2012 και αρχικά είχε προκριθεί η συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας της ως εξειδικευμένης τράπεζας διαχείρισης μεγάλων χαρτοφυλακίων προβληματικών απαιτήσεων με όρους επενδυτικής τραπεζικής και παροχή σχετικών συμβουλευτικών υπηρεσιών.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πρόσφατη, όμως, μεταβολή του περιβάλλοντος λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, με κύριο άξονα τη θέσπιση νέων εποπτικών κανόνων διαχείρισης των τραπεζικών προβληματικών χαρτοφυλακίων, δημιούργησε νέες συνθήκες στον τομέα αυτό ιδίως μετά τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου που ενίσχυσαν την κεφαλαιακή βάση των συστημικών τραπεζών.

    [05] Fairfax: Αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

    Αισιόδοξος για την πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, στην οποία θα είναι μακροπρόθεσμος επενδυτής, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings, ο Πρεμ Γουάτσα, αμέσως μετά τη συνάντησή του, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

    Ο κ. Γουάτσα προέβλεψε πολύ θετικά στοιχεία στο μέλλον για τον ελληνικό τουρισμό, σταδιακή μείωση της ανεργίας και «νέα κεφάλαια, στα επόμενα χρόνια, στην ελληνική αγορά», προσθέτοντας, πάντως, ότι «είμαστε μακροπρόθεσμοι επενδυτές, αλλά για να πάει καλά η Eurobank, πρέπει να πάει καλά η Ελλάδα». Ευχαρίστησε, τέλος, τον κ. Στουρνάρα και την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, «οι οποίοι υπερέβησαν εαυτούς για να μας βοηθήσουν».

    Προσφωνώντας τον κ. Γουάτσα, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο επικεφαλής του καναδικού fund «είδε πίσω από τα νούμερα και έδειξε εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, όπως και στην Ιρλανδία, ότι θα βγει από την κρίση. Απέδειξε ότι πιστεύει σε αυτό που κάνουμε».

    Σημειώνεται ότι η Fairfax Financial Holdings κατέχει το πλειοψηφικό ποσοστό στη Eurobank Properties, το 4,253% της Μυτιληναίος, ενώ απέκτησε το Praktiker Hellas και πρόσφατα, μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, κατέχει το 8,77% της Eurobank.

    [06] Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Ερντογάν για την Ουκρανία

    Τη σοβαρή ανησυχία του για τη συνεχιζόμενη "τιμωρητική επιχείρηση των Αρχών του Κιέβου στα νοτιοανατολικά της χώρας" εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έγινε με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

    Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε την ελπίδα ότι "η νέα ηγεσία της Ουκρανίας θα τερματίσει τις βίαιες ενέργειες εναντίον του αμάχου πληθυσμού και θα προχωρήσει στη εγκαθίδρυση απευθείας διαλόγου με τους εκπροσώπους των Περιφερειών".

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας αποτίμησε θετικά τις αποφάσεις, που έλαβε ο πρόεδρος της Ρωσίας "για τη βελτίωση της θέσης του πληθυσμού των Τατάρων της Κριμαίας, την εξασφάλιση της πλήρους συμμετοχής τους στην κοινωνικοπολιτική ζωή της Κριμαίας". Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν να συνεχίσουν την τακτική ανταλλαγή απόψεων για τα θέματα αυτά, αλλά και εν γένει για τα επίκαιρα διεθνή και διμερή ζητήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 May 2014 - 16:30:23 UTC