Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Σε κατ' αρχήν συμφωνία για το φυσικό αέριο κατέληξαν η Ρωσία και η Ουκρανία»
  • [02] Μειώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς των smartphones
  • [03] Ταινία βασισμένη στις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν θα γυρίσει ο Όλιβερ Στόουν
  • [04] «Η Ουάσιγκτον θα συνεργαστεί με τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση»
  • [05] Νεκρό εξάχρονο αγόρι από μαχαιριές αγνώστου στο Μπρούκλιν

  • [01] «Σε κατ' αρχήν συμφωνία για το φυσικό αέριο κατέληξαν η Ρωσία και η Ουκρανία»

    Οι επικεφαλής της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Gazprom και της ουκρανικής Naftogas κατέληξαν σε μια πρώτη συμφωνία σήμερα για τον εφοδιασμό της Ουκρανίας, ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας Γκίντερ Έτινγκερ, σημειώνοντας ότι ο τελικός γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών θα διεξαχθεί στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή την αμέσως επόμενη.

    "Οι δύο εκτελεστικοί διευθυντές έχουν μια κοινή πρόταση για μια συμφωνία: για την επίλυση του προβλήματος των απλήρωτων τιμολογίων και για μια αποδεκτή και από τις δύο πλευρές τιμή για τις μελλοντικές χρεώσεις", είπε ο Έτινγκερ, αφού έληξαν οι τρίωρες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

    Η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν οι εκτελεστικοί διευθυντές της ρωσικής και της ουκρανικής εταιρείας, θα εξεταστεί τώρα σε νομικό και οικονομικό επίπεδο ενώ θα συζητηθεί και από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών, πρόσθεσε ο Έτινγκερ.

    [02] Μειώνεται ο ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς των smartphones

    Υποχώρηση του ρυθμού ανάπτυξης της αγοράς των smartphones διαπιστώνεται με βάση τα στοιχεία της αγοράς, που συνέλεξε το infocom.gr, ωστόσο, χρειάζεται, παράλληλα, να σημειωθεί ότι η πτώση που καταγράφει σε αξία και σε αριθμό συσκευών η συνολική αγορά των συσκευών κινητής τηλεφωνίας είναι σημαντικά μεγαλύτερη από αυτή των smartphones. «Ταυτόχρονα, μειώνεται και η μοναδιαία αξία των «έξυπνων» κινητών και είναι σαφές ότι τα smartphones θα κυριαρχήσουν, καθώς αυξάνεται ολοένα και περισσότερο η μεταφορά δεδομένων, μέσω της κινητής τηλεφωνίας».

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς, που συνέλεξε το infocom.gr, προκύπτουν τα εξής: «Σε ετήσια βάση (Μάιος 2013 έως Απρίλιος 2014), πωλήθηκαν κινητά τηλέφωνα, συνολικής αξίας περίπου 396 εκατ. ευρώ, έναντι 463 εκατ. ευρώ, το διάστημα Μαΐου 2012 - Απριλίου 2013. Η συνολική αγορά κινητών συσκευών, δηλαδή, μειώθηκε κατά 14,5%. Ωστόσο, η μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη στις συμβατικές συσκευές, όπου η αξία των πωληθέντων έπεσε κατά περίπου 40% (51 εκατ. ευρώ, το διάστημα Μάιος 2013 έως Απρίλιος 2014, έναντι 84,7 εκατ. ευρώ). Τα έσοδα από την πώληση smartphones, το ίδιο διάστημα, μειώθηκαν κατά 8,9% (344,7 εκατ. ευρώ έναντι 378,4 εκατ.).

    [03] Ταινία βασισμένη στις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν θα γυρίσει ο Όλιβερ Στόουν

    Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν σχεδιάζει να γυρίσει μια ταινία γύρω από τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν, σε σενάριο που θα βασιστεί στο βιβλίο του δημοσιογράφου της εφημερίδας Guardian Λουκ Χάρντινγκ.

    Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα στον ιστότοπό της, τα γυρίσματα της ταινίας που θα βασίζεται στο βιβλίο "Οι Φάκελοι Σνόουντεν: Η ιστορία του πλέον καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο", θα ξεκινήσουν πριν από το τέλος του έτους.

    "Είμαι καταχαρούμενος. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Όλιβερ Στόουν σε αυτό το εμπνευσμένο σχέδιό του. Η ταινία θα είναι μια μεγάλη ευρωπαϊκή συμπαραγωγή" έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο συγγραφέας του βιβλίου. Σύμφωνα με τον Χάρντινγκ, ο Στόουν θα γράψει το σενάριο και θα γυρίσει την ταινία με τον παραγωγό Μόριτς Μπόρμαν, με τον οποίο συνεργάζεται εδώ και πολλά χρόνια.

    [04] «Η Ουάσιγκτον θα συνεργαστεί με τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση»

    Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να συνεργαστεί με τη νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση εθνικής ενότητας και πρόσθεσε πως θα συνεχίσει να καταβάλει βοήθεια στην Παλαιστινιακή Αρχή, αλλά θα παρακολουθεί τις πολιτικές της.

    «Με βάση όσα γνωρίζουμε σήμερα έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε με αυτή την κυβέρνηση, αλλά θα την παρακολουθούμε στενά για να διασφαλιστεί ότι εφαρμόζει τις αρχές που ο πρόεδρος (της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ) Αμπάς επανέλαβε σήμερα» ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων Τύπου.

    [05] Νεκρό εξάχρονο αγόρι από μαχαιριές αγνώστου στο Μπρούκλιν

    Οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης αναζητούν έναν άνδρα που πιστεύουν ότι μαχαίρωσε το βράδυ της Κυριακής μέσα σε ένα ασανσέρ δύο μικρά παιδιά, ηλικίας 6 και 7 ετών, σκοτώνοντας το μικρότερο από αυτά.

    Ο 6χρονος Τζόσουα Αβίτο πέθανε ενώ το κοριτσάκι, η 7χρονη Μικαΐλα Κέιπερς, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή καθώς το μαχαίρι της τρύπησε τον πνεύμονα.

    Η τραγωδία σημειώθηκε σε ένα κτίριο στο Μπρούκλιν. Τα δύο παιδιά κατέβαιναν με το ασανσέρ για να αγοράσουν παγωτό όταν δέχτηκαν την επίθεση του άγνωστου άνδρα που σύμφωνα με μαρτυρίες είναι νέος, περίπου 20 χρονών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 2 June 2014 - 20:30:27 UTC