Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας - Τουρκίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ
  • [02] Αλ. Τσίπρας: Να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η πολιτική της λιτότητας
  • [03] Aυξάνεται το εισοδηματικό όριο για το «κοινωνικό μέρισμα»
  • [04] Το 2ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ οργανώνεται το τριήμερο 6,7 και 8 Ιουνίου, στην Τήνο
  • [05] Μουσικές παραστάσεις για τη γέννηση του ρεμπέτικου, στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ

  • [01] Συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας - Τουρκίας στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

    Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ισμέτ Γιλμάζ είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε τη συνάντηση «πολύ σημαντική» και επισήμανε: «Είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε τέλος σε μια μικρή περίοδο έντασης, η οποία παρατηρήθηκε τον τελευταίο καιρό και η οποία ενδεχομένως να μας οδηγούσε εκτός πορείας, με βάση τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί από τις κυβερνήσεις μας και που είχαν συμφωνηθεί στην τελευταία συνάντηση που έγινε στην Κωνσταντινούπολη πριν από περίπου ένα χρόνο».

    Ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε τη βεβαιότητα για τη βούληση των δύο πλευρών να εργαστούν για την εγκαθίδρυση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και σταθερότητας.

    Όπως σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, κατά τη συνάντηση με τον κ. Γιλμάζ εξετάστηκαν κι άλλα διμερή θέματα, που σχετίζονται με το Αιγαίο και με την υφαλοκρηπίδα. «Δεν είμαστε εδώ όμως εμείς για να τα λύσουμε. Αυτά θα πάρουν τον χρόνο τους και σε κάποια στιγμή, είμαι βέβαιος ότι θα διευθετηθούν με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς νομιμότητας» είπε.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας: «αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να διατηρήσουμε μια πολιτική ειρηνικών και καλών σχέσεων και βέβαια τα δύο αμυντικά συστήματα μπορούν να συμβάλουν σε αυτό, αποφεύγοντας καταστάσεις που μπορούν να μας οδηγήσουν σε εκτροπή ή ακόμα και σε κλιμάκωση». «Είμαστε δυο γειτονικοί λαοί, έχουμε πάρα πολλά σημεία στα οποία μπορούμε να συμφωνήσουμε και, με πολιτισμένο τρόπο, μπορούμε να βρούμε και λύση σε όσα έχουμε καταλήξει ότι υπάρχουν μεταξύ μας όλον αυτό τον καιρό» τόνισε.

    Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε επίσης ότι «ευχηθήκαμε να βρεθεί λύση και στο Κυπριακό» τονίζοντας ότι «την ώρα που το Κυπριακό θα λυθεί, τότε θα απελευθερωθεί μια τεράστια ενέργεια επ' ωφελεία των διμερών μας σχέσεων σε όλους τους τομείς».

    Εξάλλου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε: «Η Ελλάδα είναι γειτονική χώρα και για χρόνια έχουμε ζήσει φιλικά και αδελφικά».

    [02] Αλ. Τσίπρας: Να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η πολιτική της λιτότητας

    Την κοινή αντίληψη με τους ανθυποψηφίους του για την Προεδρία της Κομισιόν ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η δημοκρατική διαδικασία και να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, υπογράμμισε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς (GUE) για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τους Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές), Γκι Βερχόφστατ (Φιλελεύθεροι) και Σκα Κέλερ (Πράσινοι).

    Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, λίγο μετά τις συναντήσεις του με τους υποψηφίους για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι, παρότι παραμένει κάθετα αντίθετος με τις θέσεις του υποψηφίου του ΕΛΚ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε μια σειρά από σημαντικά θέματα όπως η λιτότητα και η οικονομική πολιτική, «θα πρέπει να γίνει σεβαστό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών». Όπως είπε ο Αλ. Τσίπρας, ο «σεβασμός στη δημοκρατική διαδικασία» ορίζει ότι ο Ζ. Κ. Γιούνκερ έχει το δικαίωμα να λάβει διερευνητική εντολή και να επιζητήσει την πλειοψηφία της Ευρωβουλής για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο ίδιος ζήτησε από τους Μάρτιν Σουλτς, Γκι Φερχόφστατ και Σκα Κέλερ, σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο προτείνει ένα τρίτο πρόσωπο, να το καταψηφίσουν όλες οι δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου. «Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε σε σύγκρουση στρατηγικών. Η μία θέλει μικρά βήματα προς τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης» δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας και η άλλη «είναι η στρατηγική της ολοκληρωτικής διάλυσης της ευρωπαϊκής διαδικασίας». Η δεύτερη στρατηγική είναι η επιλογή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, την οποία οφείλουμε να εμποδίσουμε, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πρέπει να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η πολιτική της λιτότητας που διαλύει την Ευρώπη.

    [03] Aυξάνεται το εισοδηματικό όριο για το «κοινωνικό μέρισμα»

    Κατά επιπλέον 300 χιλιάδες αναμένεται να αυξηθούν, σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, οι δικαιούχοι του «κοινωνικού μερίσματος» μετά τη διεύρυνση του εισοδηματικού ορίου, ενώ στον κατάλογο των δικαιούχων υπολογίζεται ότι θα περιληφθούν και 40.000 νέοι άνεργοι (άνεργοι το 2013).

    Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους: 1. Διευρύνεται το βασικό όριο εισοδήματος (άγαμος) από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου (κατά 1/3 για τη σύζυγο, οπότε το εισοδηματικό όριο για τους έγγαμους διαμορφώνεται στις 9.400 ευρώ από 8.000 ευρώ) και κατά 1/6 για κάθε παιδί (για τετραμελή οικογένεια, το συνολικό όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στις 11.750 ευρώ από 10.000 ευρώ). 2. Όλες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έως τώρα και απορρίφθηκαν, καθώς και όσες θα υποβληθούν έως το τέλος Ιουνίου (καταληκτική ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου), θα αξιολογηθούν με τα εισοδήματα των φετινών δηλώσεων φόρου εισοδήματος και τα νέα εισοδηματικά όρια. Σημειώνεται, ότι στις 10 Μαΐου έλαβαν το «κοινωνικό μέρισμα» 204.000 δικαιούχοι, ενώ επιπλέον 115.000 δικαιούχοι θα λάβουν το μέρισμα στις 10 Ιουνίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε περίπου 320.000 δικαιούχους. Επιπλέον, 50.000 αιτήσεις που είχαν γίνει αποδεκτές έως το τέλος Μαΐου, αλλά δεν καταβλήθηκε το ποσό για λόγους ελέγχου αυτών, αξιολογούνται. Για τις ήδη υποβληθείσες αιτήσεις, η αξιολόγηση με τα νέα κριτήρια θα γίνει αυτόματα από το σύστημα, χωρίς να χρειάζεται υποβολή νέας αίτησης. Με τις αλλαγές, ανάφεραν κυβερνητικά στελέχη, το συνολικό ποσό των 450 εκατ. ευρώ θα αποδοθεί πλήρως στην κοινωνία. Στη σύσκεψη στο ΓΛΚ, συμμετείχαν ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης, Γιώργος Κουτρουμάνης και Χρήστος Πρωτόπαπας.

    [04] Το 2ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ οργανώνεται το τριήμερο 6,7 και 8 Ιουνίου, στην Τήνο

    Το 2ο Tinos World Music Festival, οργάνωνει για τις 6,7 και 8 Ιουνίου, στους χώρους του, στη Χώρα της Τήνου, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, προσφέροντας στους επισκέπτες του θαυμάσια αφορμή για την πρώτη καλοκαιρινή απόδραση του 2014.

    Στον καμβά της Τήνου, όπου κυριαρχούν το μπλε της θάλασσας, το άσπρο του μαρμάρου, το καφέ-γκρι του κυκλαδικού βράχου και της ξερολιθιάς και το καταπράσινο του ανοιξιάτικου τοπίου, έρχονται να προστεθούν πινελιές - μελωδίες από Βουλγαρία, Τουρκία, Αρμενία, Συρία, Αζερμπαϊτζάν, Αφγανιστάν, Ισπανία, Γαλλία, Ανδαλουσία, Περσία, Ινδία και Αφρική. Είκοσι δύο μουσικοί από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση, και μας καλωσορίζουν σε μια μουσική περιπλάνηση στον μαγικό κόσμο της world music, με αφετηρία το νησί της Τήνου.

    [05] Μουσικές παραστάσεις για τη γέννηση του ρεμπέτικου, στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ

    Σειρά τριών μουσικών ρεμπέτικων συναυλιών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίνας Νικολακοπούλου, διοργανώνεται στις 6, 7 και 8 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στην Πέτρινη Αποθήκη στην Προβλήτα Ε2 του ΟΛΠ, που βρίσκεται δίπλα στο υπουργείο Ναυτιλίας, λίγο μετά τον αρχαιολογικό χώρο των Ηετιώνιων Πυλών. Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΕ και του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, με τη χορηγία του ΟΛΠ ΑΕ, υπό τον τίτλο «Τετράς η Ξακουστή του Πειραιώς».

    Στις παραστάσεις συμμετέχουν οι Στέλιος Βαμβακάρης, Γιάννης Κούτρας, Απόστολος Ρίζος, Ζαχαρία Καρούνη, Εβελίνα Αγγέλου και Πέτρος Μάλαμας. Πρόκειται για παραστάσεις με ρεμπέτικα, που αναβιώνουν τα χρόνια της γέννησης του ρεμπέτικου στον Πειραιά από τον Μάρκο Βαμβακάρη, Ανέστο Δελιά, Γιώργο Μπάτη και Στράτο Παγιουμτζή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 June 2014 - 14:30:22 UTC