Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Επίκληση για την Ειρήνη» στο Βατικανό
  • [02] Η Σόφια αναστέλλει όλες τις εργασίες για τον South Stream

  • [01] «Επίκληση για την Ειρήνη» στο Βατικανό

    «Επίκληση για την Ειρήνη» πραγματοποιήθηκε στους Κήπους του Βατικανού το απόγευμα της Κυριακής. Στο σημείο της προσευχής μεταφέρθηκαν με ένα άσπρο μικρό λεωφορείο ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς. «Η εικόνα του Πάπα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τους δυο προέδρους που περπατούν δίπλα στο μουσείο του Βατικανού κάνει τον γύρο του κόσμου» αναφέρει η ιταλική τηλεόραση RAI.

    Όπως προέβλεπε το επίσημο πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκαν τρεις διαδοχικές προσευχές: η εβραϊκή, η χριστιανική και η μουσουλμανική. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επέλεξε να αναγνώσει ένα απόσπασμα από το Βιβλίο του Ησαΐα. Αναγνώστηκε, επίσης, στην αραβική γλώσσα, η προσευχή του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης για την Ειρήνη.

    [02] Η Σόφια αναστέλλει όλες τις εργασίες για τον South Stream

    Η Βουλγαρία δεν θα συνεχίσει τις εργασίες για το έργο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream εάν δεν λάβει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Πλάμεν Ορεσάρσκι. Προχωρώντας σε μια κίνηση η οποία ενδέχεται να κλιμακώσει τις εντάσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κομισιόν ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από τη Σόφια να αναστείλει κάθε δραστηριότητα για τον αγωγό South Stream ενόσω αναμένεται να εκδοθεί μια απόφαση για το εάν αυτός συνάδει με τη νομοθεσία της ΕΕ.

    Ο αγωγός σχεδιάζεται να μεταφέρει 63 δισεκ. κυβικά μέτρα αερίου το χρόνο κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα και μέσω της Βουλγαρίας σε χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, παρακάμπτοντας την Ουκρανία, καθώς η Μόσχα επιδιώκει να παγιώσει την κυρίαρχη θέση της στην αγορά ενέργειας της Ευρώπης. «Συζητήσαμε το θέμα του South Stream και για το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», είπε ο Ορεσάρσκι στους δημοσιογράφους έπειτα από μια συνάντηση που είχε με γερουσιαστές των ΗΠΑ στη Σόφια σήμερα και πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία θα συνεχίσει τις εργασίες της για τον αγωγό μόνον εφόσον επιλυθούν όλα τα ζητήματα για τα οποία η ΕΕ έχει εγείρει αμφιβολίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 8 June 2014 - 20:30:22 UTC