Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Π. Μήτκας νέος πρύτανης στο ΑΠΘ
  • [02] Ομαλά εξελίσσεται το πρόγραμμα των υποβρυχίων
  • [03] Στο ΣτΕ προσέφυγαν και πάλι δύο ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα
  • [04] Μπ. Ομπάμα: Δεν θα σταλούν αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ
  • [05] Μουντιάλ 2014: Μεξικό - Καμερούν 1-0
  • [06] Μουντιάλ 2014: Μεξικό - Καμερούν 0-0 στο ημίχρονο

  • [01] Ο Π. Μήτκας νέος πρύτανης στο ΑΠΘ

    Ο καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Περικλής Μήτκας εκλέχθηκε πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπως προέκυψε από την επαναληπτική ηλεκτρονική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, από τους 2048 εκλέκτορες, ψήφισαν 1.706 (υπήρξαν 61 λευκά). Από αυτούς ο κ.Μήτκας έλαβε 928 ψήφους και ποσοστό 56,41%, έναντι του αντιπάλου του, καθηγητή Νανοτεχνολογίας, Στέργιου Λογοθετίδη, ο οποίος έλαβε717 ψήφους και ποσοστό 43,59%.

    [02] Ομαλά εξελίσσεται το πρόγραμμα των υποβρυχίων

    Ομαλά εξελίσσεται μέχρι στιγμής το πρόγραμμα ολοκλήρωσης της ναυπήγησης των τριών καινούργιων υποβρυχίων -Πιπίνος, Ματρώζος και Κατσώνης- και του εκσυγχρονισμένου Ωκεανός στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την ευθύνη για το οποίο έχει το Πολεμικό Ναυτικό και σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία.

    Αυτό προκύπτει από τη σημερινή άτυπη ενημέρωση που έκανε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, στους στρατιωτικούς συντάκτες, μία ημέρα μετά την πολύωρη χθεσινή επίσκεψη του στα Ναυπηγεία, όπου επιθεώρησε την πορεία των εργασιών.

    Όπως τόνισε, όλα όσα ακούγονταν για βλάβες στα υποβρύχια και υψηλά κόστη "ευτυχώς βρίσκονται πολύ μακριά από την πραγματικότητα".

    Την ίδια ώρα έγινε γνωστό ότι το ελληνικό Δημόσιο δια του νομικού συμβουλίου του κράτους, κατέθεσε αγωγή σε βάρος των εμπλεκομένων εταιρειών στην υπόθεση των υποβρυχίων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 7 δισ. ευρώ.

    [03] Στο ΣτΕ προσέφυγαν και πάλι δύο ΑΕΙ για τη διαθεσιμότητα

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν και πάλι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ζητούν για δεύτερη φορά την ακύρωση των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες καταργήθηκαν οργανικές θέσεις διοικητικού προσωπικού και οι εργαζόμενοι τους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

    Να σημειωθεί ότι τα δύο ΑΕΙ έχουν ήδη προσφύγει από το τέλος του περασμένου έτους στο ΣτΕ για το ζήτημα αυτό και οι προσφυγές τους έχουν μεν συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Ιανουάριο, αλλά δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη οι σχετικές αποφάσεις.

    Στη συνέχεια ενώ αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ εκδόθηκαν νέες υπουργικές αποφάσεις για το ίδιο θέμα, αλλά αυτή τη δεύτερη φορά καταργήθηκε μικρότερος αριθμός οργανικών θέσεων διοικητικών υπαλλήλων.

    Κατόπιν αυτών, τα δύο ΑΕΙ κατέθεσαν νέες προσφυγές στο ΣτΕ ζητώντας και πάλι την ακύρωση των νέων υπουργικών αποφάσεων.

    [04] Μπ. Ομπάμα: Δεν θα σταλούν αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε σήμερα ότι δεν πρόκειται να στείλει Αμερικανούς στρατιώτες στο Ιράκ για να πολεμήσουν τους εξτρεμιστές σουνίτες του Ισλαμικού Μετώπου στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), υπογραμμίζοντας ότι θα εξετάσει τις διάφορες επιλογές που έχει στη διάθεσή του "τις επόμενες ημέρες".

    "Δεν θα στείλουμε αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ όμως ζήτησα από την ομάδα των συμβούλων μου σε θέματα εθνικής ασφάλειας να ετοιμάσουν τη γκάμα των επιλογών που διαθέτουμε για να στηρίξουμε τις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας" είπε ο Αμερικανός πρόεδρος τονίζοντας ότι "χωρίς πολιτική προσπάθεια, κάθε στρατιωτική ενέργεια θα καταλήξει σε αποτυχία". Σημείωσε μάλιστα ότι χρειάζεται να αναλάβει δράση η κυβέρνηση του Ιράκ γιατί η Ουάσινγκτον "δεν θα είναι σε θέση να το κάνει αυτό αντί για εκείνην".

    Για το γεγονός ότι θα χρειαστούν "αρκετές ημέρες" για να λάβει τις αποφάσεις του, ο Ομπάμα είπε ότι θέλει να είναι βέβαιος ότι θα έχει εξεταστεί ενδελεχώς η κατάσταση ώστε οι ενέργειες που θα γίνουν να είναι "στοχευμένες και ακριβείς".

    [05] Μουντιάλ 2014: Μεξικό - Καμερούν 1-0

    Το Μεξικό επικράτησε με 1-0 του Καμερούν σε αγώνα για την 1η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας στο στάδιο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Ορίμπε Περάλτα στο 61΄.

    Στις 22:00 θα γίνει το ντέρμπι του Β΄ομίλου, ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία. Οι «φούριας ρόχας» και οι «οράνιε» γράφουν ιστορία στο Μουντιάλ, καθώς για πρώτη φορά το «ζευγάρι» του τελικού στην προηγούμενη διοργάνωση, αναμετράται στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, τέσσερα χρόνια αργότερα. Το πρόγραμμα της ημέρας, κλείνει τα ξημερώματα (01:00), με την αναμέτρηση Χιλή-Αυστραλία για τον Β΄όμιλο της διοργάνωσης.

    [06] Μουντιάλ 2014: Μεξικό - Καμερούν 0-0 στο ημίχρονο

    Για τον Α΄όμιλο, το Μεξικό αντιμετωπίζει αυτή την ώρα το Καμερούν με τη νικήτρια να «πιάνει» τη Βραζιλία στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ στις 22:00 θα γίνει το ντέρμπι του Β΄ομίλου, ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία. Οι «φούριας ρόχας» και οι «οράνιε» γράφουν ιστορία στο Μουντιάλ, καθώς για πρώτη φορά το «ζευγάρι» του τελικού στην προηγούμενη διοργάνωση, αναμετράται στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων, τέσσερα χρόνια αργότερα. Το πρόγραμμα της ημέρας, κλείνει τα ξημερώματα (01:00), με την αναμέτρηση Χιλή-Αυστραλία για τον Β΄όμιλο της διοργάνωσης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 June 2014 - 18:30:23 UTC