Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Θα βρεθεί λύση στο θέμα της διαφωνίας Κ. Μητσοτάκη - Ανδ. Λοβέρδου
  • [02] «Οικογενειακή υπόθεση» το σύνθημα του 10ου Athens Pride
  • [03] Τουλάχιστον 106 νεκροί στις επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν
  • [04] Ουκρανοί διαδηλωτές κατέβασαν τη σημαία της ρωσικής πρεσβείας στο Κίεβο
  • [05] Επτά εκατομμύρια Αφγανοί έλαβαν μέρος στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών
  • [06] Ήττα της Εθνικής με 3-0 από την Κολομβία
  • [07] Με 2-0 προηγείται η Κολομβία της Ελλάδας
  • [08] Με 1-0 προηγείται η Κολομβία της Ελλάδας στο ημίχρονο

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Θα βρεθεί λύση στο θέμα της διαφωνίας Κ. Μητσοτάκη - Ανδ. Λοβέρδου

    Την εκτίμηση πως θα βρεθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει με τη διαφωνία των κ.κ. Μητσοτάκη και Λοβέρδου όσον αφορά στην διαθεσιμότητα των υπαλλήλων στα ΑΕΙ εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. Η κα. Βούλτεψη τόνισε πως ο υπουργός Παιδείας είναι έμπειρος και πως σωστά δόθηκε η παράταση έτσι ώστε να έχει υπόψη του τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης. «Θα βρεθεί λύση. Δεν είναι να κατανοήσει, ο κ. Λοβέρδος. Γνωρίζει ότι υπάρχει το υπέρτατο καλό. Υπάρχει το μείζον, το γνωρίζει αυτό. ΄Εχει διοικήσει. Ποιο είναι το υπέρτατο καλό της χώρας; Αυτό: Να επιβιώσει η χώρα, να υπάρχει» δήλωσε η κα. Βούλτεψη.

    Όσον αφορά στα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών η κα Βούλτεψη είπε πως οι εικόνες αυτές δεν ευχαριστούν κανέναν και πως ο αστυνομικός ετέθη σε διαθεσιμότητα από την πρώτη στιγμή και διατάχθηκε η ΕΔΕ.

    [02] «Οικογενειακή υπόθεση» το σύνθημα του 10ου Athens Pride

    Με το φετινό σύνθημα να είναι «Οικογενειακή υπόθεση» και τα πολύχρωμα μπαλόνια και τη χαρούμενη διάθεση να είναι αναπόσπαστα στοιχεία, πλήθος κόσμου συμμετέχει στο 10ο Athens Pride. Η διοργάνωση ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος, με εργαστήρια πλακάτ, ζωγραφκή και face painting, ενώ από τις 7 το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας η κεντρική παρέλαση, που έχει ως στόχο τη διαμαρτυρία κατά των διακρίσεων Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφιφυλοφίλων, Τρανσέξουαλ (ΛΟΑΤ).

    «Η μάχη των δικαιωμάτων κάθε μέρα κερδίζεται. Υπάρχουν οπισθοχωρήσεις καθώς έχουν σηκώσει κεφάλι οι δυνάμεις του μίσους. Θα τους πολεμήσουμε μαζί», τόνισε ο δημαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης κηρύσσοντας την έναρξη της φετινής διοργάνωσης.

    [03] Τουλάχιστον 106 νεκροί στις επιθέσεις που σημειώθηκαν κατά τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν

    Τουλάχιστον 106 άνθρωποι, εκ των οποίων 60 αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα στο Αφγανιστάν στις επιθέσεις ανταρτών Ταλιμπάν κατά το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ομάρ Νταουντζάι. «Έντεκα αστυνομικοί, 15 στρατιώτες και 20 πολίτες σκοτώθηκαν όπως και περί τους 60 αντάρτες», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ, διευκρινίζοντας ότι ένα μέλος της ανεξάρτητης εκλογικής επιτροπής είναι μεταξύ των νεκρών. «Υπάρχουν θύματα στις τάξεις του στρατού, της αστυνομίας και μεταξύ των πολιτών αλλά ο εχθρός δεν πέτυχε» το στόχο του, δηλαδή να εκτροχιαστεί η προεκλογική διαδικασία, πρόσθεσε.

    «Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, σε επίπεδο τεχνικό και ασφαλείας, αυτές οι εκλογές οργανώθηκαν με επιτυχία. Το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 50%. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, τουλάχιστον επτά εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν στο δεύτερο γύρο, 38% γυναίκες και 62% άνδρες σε ένα εκλογικό σώμα 13,5 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων», δήλωσε ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής Αχμάντ Γιουσούφ Νουριστάνι, προσθέτοντας ότι το ποσοστό είναι παρόμοιο με αυτό του πρώτου γύρου που διεξήχθη στις 5 Απριλίου.

    Διαβάστε επίσης:Επτά εκατομμύρια Αφγανοί έλαβαν μέρος στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών

    [04] Ουκρανοί διαδηλωτές κατέβασαν τη σημαία της ρωσικής πρεσβείας στο Κίεβο

    Ουκρανοί διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί σήμερα μπροστά από τη ρωσική πρεσβεία στο Κίεβο κατέβασαν τη σημαία της, αναποδογύρισαν διπλωματικά αυτοκίνητα και έριξαν αυγά, μετά την επίθεση νωρίτερα σήμερα φιλορώσων ανταρτών της ανατολικής Ουκρανίας οι οποίοι κατέρριψαν στρατιωτικό αεροσκάφος σκοτώνοντας 49 επιβαίνοντες.

    Ένας μεταξύ των 300 διαδηλωτών ανέβηκε σε κιγκλίδωμα της πρεσβείας και κατέβασε τη σημαία της Ρωσίας, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε «Φασίστες!», σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι διαδηλωτές αναποδογύρισαν τουλάχιστον επτά αυτοκίνητα που έφεραν διπλωματικές πινακίδες, πριν σπάσουν τα τζαμιά τους.

    [05] Επτά εκατομμύρια Αφγανοί έλαβαν μέρος στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών

    Η συμμετοχή στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στο Αφγανιστάν υπολογίζεται πως υπερέβη το 50%, ή αριθμητικά τα επτά εκατομμύρια από το σύνολο των 12 εκατ. πολιτών της χώρας που έχουν δικαίωμα ψήφου, δήλωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εκλογικής Επιτροπής, ο Άχμαντ Γιουσούφ Νουριστάνι, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων.

    Το επίπεδο συμμετοχής αυτό είναι πολύ κοντινό με εκείνο που είχε καταγραφεί στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, τον Απρίλιο.

    [06] Ήττα της Εθνικής με 3-0 από την Κολομβία

    Η παράδοση αποδείχθηκε πανίσχυρη, η «κατάρα» της πρεμιέρας δεν «ξορκίστηκε» ούτε αυτή τη φορά και η Εθνική ομάδα το πλήρωσε με την τρίτη ήττα στις ισάριθμες πρώτες αναμετρήσεις της σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, χάνοντας στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε από την Κολομβία με 3-0 στον εναρκτήριο αγώνα του 3ου ομίλου. Τα γκολ πέτυχαν στο 5΄ ο Αρμέρο, στο 58΄ ο Γκουτιέρες και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ροντρίγκες.

    [07] Με 2-0 προηγείται η Κολομβία της Ελλάδας

    Οι ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με την Κολομβία να προηγείται 1-0, χάρη στο γκολ του Αρμέρο από το 5ο λεπτό. Στο 57', οΓκουτιέρες διπλασίασε για την Κολομβία.

    [08] Με 1-0 προηγείται η Κολομβία της Ελλάδας στο ημίχρονο

    Οι ομάδες στα αποδυτήρια με την Κολομβία να προηγείται 1-0, χάρη στο γκολ του Αρμέρο από το 5ο λεπτό.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 June 2014 - 18:30:22 UTC