Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβάλλεται η απολογία της Ελ. Ζαρούλια μετά το «μπλόκο» του συζύγου της Ν. Μιχαλολιάκου στις ανακρίτριες
  • [02] Θ. Φωτίου: Η συμφωνία Λοβέρδου-Μητσοτάκη για τους διοικητικούς των ΑΕΙ, καταπατά την έγγραφη υπόσχεση Αρβανιτόπουλου
  • [03] Ολοκληρώθηκε η απολογία Γ. Γερμενή - Σε λίγο προσέρχεται η Ελ. Ζαρούλια ενώπιων των ανακριτριών της ΧΑ
  • [04] Επανεξέταση του μέτρου της διαθεσιμότητας, ζητάει ο Χρ.Πρωτόπαπας
  • [05] Άγνοια για την ηρωίνη που βρέθηκε στη Φιλοθέη, δήλωσαν η οικιακή βοηθός και η μητέρα της πρώην συζύγου του εφοπλιστή
  • [06] Στην Αθήνα φθάνει απόψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
  • [07] Παναττική στάση εργασίας πραγματοποιεί αύριο η ΑΔΕΔΥ
  • [08] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο του 2%
  • [09] Συνεχίζονται οι μάχες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας με τους αντάρτες

  • [01] Αναβάλλεται η απολογία της Ελ. Ζαρούλια μετά το «μπλόκο» του συζύγου της Ν. Μιχαλολιάκου στις ανακρίτριες

    Για ακόμη μία φορά αναβάλλεται η απολογία της Ελένης Ζαρούλια, για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, έπειτα από αίτηση εξαίρεσης των ανακριτριών και του αρμόδιου εισαγγελέα που υπέβαλε ο προσωρινά κρατούμενος σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος. Η αίτηση του γραμματέα της Χρυσής Αυγής κατά των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, καθώς και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου, ουσιαστικά «παγώνει» την ανακριτική διαδικασία μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της αίτησης Μιχαλολιάκου είναι οι καταγγελίες του συνηγόρου υπεράσπισης του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, Αλέξη Κούγια, ότι ο εντολέας του δέχθηκε πιέσεις από τους δικαστικούς λειτουργούς να καταθέσει στοιχεία σε βάρος συγκατηγορουμένων του προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση.

    [02] Θ. Φωτίου: Η συμφωνία Λοβέρδου-Μητσοτάκη για τους διοικητικούς των ΑΕΙ, καταπατά την έγγραφη υπόσχεση Αρβανιτόπουλου

    «Η συμφωνία Α. Λοβέρδου - Κ. Μητσοτάκη για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ καταπατά τα υποσχεθέντα στους απεργούς τον περασμένο Δεκέμβριο από τον τέως υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο» υποστηρίζει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και πανεπιστημιακός, Θεανώ Φωτίου σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε υποσχεθεί τότε εγγράφως, προς τους απεργούς, οι οποίοι και με βάση κι αυτές τις υποσχέσεις, έληξαν την απεργία τους, ότι θα μείνουν στα ιδρύματα οι 1.100 υπάλληλοι μ' έναν τρόπο και με μία διαδικασία, διότι ήσαν απαραίτητοι. Τώρα, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση το παίρνει πίσω. Αυτή είναι κι η περιβόητη κόντρα όπως εμφανίσθηκε, διότι ο μεν κ. Αρβανιτόπουλος απλά κέρδιζε χρόνο, διότι περίμενε απλά να περάσει η προθεσμία της διαθεσιμότητας και τότε να πει, α! έχει περάσει, δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα, δυστυχώς απολύεσθε. Για τέτοιο κυνισμό και για τέτοια απατεωνιά μιλάμε, δηλ. αυτά είναι πρωτοφανή για μία κυβέρνηση ? κι επειδή ενέσκηψε στο ενδιάμεσο ο ανασχηματισμός ανέλαβαν το παιχνίδια αυτό να το παίξουν ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Λοβέρδο».

    Η κ. Φωτίου εκτιμά ότι οι πρυτάνεις θα ετοιμάσουν αυτήν τη στιγμή μία αντίστοιχη αντίδραση, διότι οι πρυτάνεις μεσολάβησαν σ` αυτήν την υπόθεση, προσπάθησαν να περισώσουν ό,τι περισώζεται.. Σήμερα να ξέρετε, τα πανεπιστήμια λειτουργούν χάρις στον πατριωτισμό των διοικητικών και των διδασκόντων. Δεν έχουν ούτε πόρους, ούτε προσωπικό. Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει, πολύ μεγάλη ντροπή. Δεν είναι απλά αναλγησία, δεν είναι απλά αδικία, δηλ. είναι ένα κράτος το οποίο, ειδικά μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, έχει αποφασίσει να δείξει το πιο κυνικό και σκληρό πρόσωπο απέναντι στους εργαζομένους. Πιστεύω ότι αυτό που συμβαίνει είναι μοναδικό και καταπατά με τον χειρότερο τρόπο κάθε έννοια δικαιοσύνης».

    [03] Ολοκληρώθηκε η απολογία Γ. Γερμενή - Σε λίγο προσέρχεται η Ελ. Ζαρούλια ενώπιων των ανακριτριών της ΧΑ

    Ελεύθερος, για την κατηγορία της παραβίασης του νόμου περί όπλων, αφέθηκε μετά την απολογία του στις ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής Γιώργος Γερμενής, ο οποίος επιστρέφει στη φυλακή όπου κρατείται για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

    Σε λίγη ώρα, ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης θα προσέλθει η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, η οποία καλείται να δώσει απαντήσεις σε ένα βαρύ κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος της, το οποίο την θεωρεί ως μία εκ των «επισήμων εκφραστών» των θέσεων και παράνομων δράσεων της εγκληματικής οργάνωσης. Υπενθυμίζεται ότι της αποδίδεται, επίσης, όπως και σε όλους τους βουλευτές συγκατηγορουμένους της, «από κοινού διεύθυνση» της οργάνωσης ενώ τονίζεται ότι είχε, όπως και οι συνάδελφοί της, τη δυνατότητα να αναφέρεται «απευθείας στον αρχηγό».

    [04] Επανεξέταση του μέτρου της διαθεσιμότητας, ζητάει ο Χρ.Πρωτόπαπας

    Την ανάγκη επανεξέτασης του μέτρου της διαθεσιμότητας τονίζει το ηγετικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.

    «Έχουμε εκτελέσει όσα είχαμε συμφωνήσει μέχρι τώρα. Υπάρχει μία γενική αναταραχή και ένα κλίμα ανασφάλειας στη δημόσια διοίκηση. Τώρα, το ερώτημα είναι αν υπάρχουν περιθώρια να ξαναρχίσει ένας δεύτερος κύκλος χωρίς ουσιαστικό κέρδος για τη δημόσια διοίκηση και δημοσιονομικό όφελος, αλλά μόνο με τη δημιουργία ενός γενικευμένου κλίματος φοβίας και ανασφάλειας το οποίο ουδένα ωφελεί» σημειώνει ο Χρήστος Πρωτόπαπας.

    Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι δεν τίθεται θέμα μη εφαρμογής των προαπαιτούμενων των μηνών Μαΐου και Ιουνίου.

    «Αυτό το έχουμε ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις. Τώρα αυτό το οποίο λέμε είναι ότι πέραν αυτών, πρέπει να προετοιμαστούμε με σοβαρότητα και προσοχή, πέρα από τη μεγάλη διαπραγμάτευση και να θέσουμε και ορισμένα ζητήματα τα οποία εκ των πραγμάτων αναδεικνύονται άμεσα από την άσκηση της κυβερνητικής πολιτικής. Ένα εξ αυτών έχει να κάνει με την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Αυτός είναι ο κύριος στόχος μας από εδώ και πέρα.

    Τώρα που τα δημοσιονομικά αρχίζουν να μπαίνουν σε μια θετική τροχιά, είναι ώρα να ρίξουμε μεγαλύτερο βάρος στην ανάπτυξη σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης το οποίο και εμείς και η ΝΔ έχουμε παρουσιάσει. Αυτή η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει. Από τη μια η μεγάλη συζήτηση για το χρέος και η έξοδος της Ελλάδας από το μνημόνιο και από την άλλη η ενίσχυση της ανάπτυξης, η αποκατάσταση αδικιών και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και κάποια ζητήματα που μέσα από τη ζωή αναδεικνύονται και πρέπει να επανεξεταστούν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, όπως το θέμα της διαθεσιμότητας» .

    Ερωτηθείς για τις συνθήκες Μεσαίωνα που επικρατούν στην αγορά εργασίας, ο κ. Πρωτόπαπας τονίζει την ανάγκη της «πλήρους επαναφοράς του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων».

    [05] Άγνοια για την ηρωίνη που βρέθηκε στη Φιλοθέη, δήλωσαν η οικιακή βοηθός και η μητέρα της πρώην συζύγου του εφοπλιστή

    Δύο από τους συνολικά πέντε συλληφθέντες για την υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης έχουν ολοκληρώσει τις απολογίες τους στα δικαστήρια Πειραιά.

    Πρόκειται για τη μητέρα της πρώην συζύγου του 40χρονου εφοπλιστή, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση και την οικιακή βοηθό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο δήλωσαν άγνοια για την ηρωίνη που βρέθηκε στην οικία στη Φιλοθέη. Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάθεση της πρώην συζύγου και του φίλου της, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του εφοπλιστή.

    [06] Στην Αθήνα φθάνει απόψε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

    Eπίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προκειμένου να παραστεί σε εκδηλώσεις για την ολοκλήρωση της συντήρησης και αποκατάστασης 40 ταφικών μνημείων στο κοιμητήριο του Σισλί της Πόλης, ενός σημαντικού έργου που ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια η Κοινότητα Σταυροδρομίου (Τακσίμ).

    Ο Οικουμενικός Πατριάρχης φθάνει απόψε στην Αθήνα και θα παραμείνει έως την Παρασκευή, 20 Ιουνίου.

    Αύριο θα επισκεφθεί τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο, αργότερα θα παραβρεθεί στην προβολή ταινίας με θέμα το Κοιμητήριο Σισλί της Κωνσταντινούπολης στο Κολέγιο Αθηνών, ενώ το βράδυ θα μεταβεί στο Θέατρο Ηρώδου του Αττικού όπου θα κηρύξει την έναρξη του διεθνούς συνεδρίου του Κέντρου Περιβαλλοντικής Υγείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, με σύντομη ομιλία για το περιβάλλον.

    Την Πέμπτη, 19 Ιουνίου, ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφθεί για πρώτη φορά την Ύδρα, όπου με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του νησιού.

    [07] Παναττική στάση εργασίας πραγματοποιεί αύριο η ΑΔΕΔΥ

    Παναττική στάση εργασίας από τις 12.00 έως και τη λήξη του ωραρίου προκήρυξε γιααύριο Τετάρτη, 18 Ιουνίου η ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, η Ε.Ε της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση που έχει εξαγγελθεί την ίδια μέρα στις 12.00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν και της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και προς την οδό Καραγεώργη της Σερβίας όπου βρίσκονται καθημερινά οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, αναφέρει ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά των μέτρων της αξιολόγησης, της κινητικότητας, των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων θα είναι διαρκείς και καθημερινές.

    [08] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,3 δισ. ευρώ με επιτόκιο χαμηλότερο του 2%

    Την άντληση ποσού συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ, μέσω τρίμηνων εντόκων γραμματίων, με σαφώς μειωμένο επιτοκιακό κόστος, ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, κατά τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων, ύψους 1.000 εκατομμυρίων ευρώ, η απόδοση διαμοΒ­ρφώΒ­θηκε στο 1,80% έναντι 2,13% στην τελευταία αντίστοιχη δημοπρασία, στις 13 Μαΐου 2014.

    Υποβλήθηκαν συνολιΒ­κές προΒ­Β­Β­σφοΒ­ρές ύψους 2,987 δισ. ευρώ, πού υπερκάΒ­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,99 φορές. Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καΒ­Β­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 300 εκατ. ευρώ.

    [09] Συνεχίζονται οι μάχες των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας με τους αντάρτες

    Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας απώθησαν σήμερα τους εξεγερμένους από την πόλη Μπακούμπα, βορειοανατολικά της Βαγδάτης, πολλοί τομείς της οποίας έπεσαν στα χέρια τους, ωστόσο οι αντάρτες κατέλαβαν το μεγαλύτερο τμήμα της Ταλ Αφάρ, μιας στρατηγικής σημασίας σιιτικής πόλης του βορείου Ιράκ, και πολλές δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν στις μάχες που διεξήχθησαν εκεί.

    Εξάλλου στο Κιρκούκ, ο Νουρεντίν Καμπαλάν, δεύτερος στην ιεραρχία του Συμβουλίου της επαρχίας, έκανε γνωστό πως οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν τομείς της Ταλ Αφάρ, ενός σιιτικού θυλάκου στην επαρχία της Νινευή στην οποία κατοικούν κυρίως σουνίτες. Αυτή η στρατηγικής σημασίας πόλη βρίσκεται σε απόσταση 380 χλμ. βορειοδυτικά της Βαγδάτης στην οδό που οδηγεί στα συριακά σύνορα. Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ισλαμικό κράτος στη ζώνη των συνόρων ανάμεσα στο Ιράκ και τη Συρία.

    Από την αστυνομία του Κιρκούκ έγινε επίσης γνωστό σήμερα πως σουνίτες αντάρτες επιτέθηκαν στο βόρειο χωριό Μπασίρ, που κατοικείται από τουρκμενικής καταγωγής σιίτες και βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ. νοτίως του Κιρκούκ, αλλά απωθήθηκαν.

    Το ιρακινό κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο "Ιρακίγια" μετέδωσε πως ο στρατός σκότωσε σήμερα δύο διοικητές του ΙΚΙΛ, χωρίς να κάνει γνωστό πού συνέβη αυτό στη χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 June 2014 - 10:30:26 UTC