Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Αντ. Σαμαρά - Β. Σόιμπλε
  • [02] Με καταδικαστική απόφαση και όχι με αμετάκλητη παραπομπή η αναστολή προνομίων των βουλευτών
  • [03] Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ
  • [04] Ξεκινά η καταγραφή συμβάσεων που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου στο Δημόσιο
  • [05] Ρόιτερ: Η Ελλάδα ετοιμάζει νέα έκδοση ομολόγων
  • [06] Επιστολή Γιάννη Στουρνάρα στους υπουργούς Οικονομικών και στους Επιτρόπους της ΕΕ

  • [01] Οι θετικές εξελίξεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης Αντ. Σαμαρά - Β. Σόιμπλε

    Τα ευρωπαϊκά θέματα περί την εκλογή του επόμενου προέδρου της Κομισιόν και τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, συζήτησαν στη σύντομη συνάντησή τους ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο της εκδήλωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), με θέμα «Απασχόληση και Ανάπτυξη 2014-2019».

    Κατά τη διάρκεια του γεύματος των συνέδρων, ο πρωθυπουργός κάθισε στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Γιόζεφ Ντολ, και τον κ. Σόιμπλε. Καθώς καθόταν δίπλα στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του για περίπου 20 λεπτά.

    Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δυο τους συζήτησαν για τη θετική πορεία των Οικονομικών στην Ελλάδα. Δεδομένου ότι το βασικό θέμα είναι πλέον η επικείμενη διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος, κυβερνητική πηγή εκτιμούσε ότι η συζήτηση θα αρχίσει από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα. Σημείωνε, δε, ότι ο χρόνος της έναρξης και η διάρκεια είναι μία πολύπλοκη συνάρτηση επιμέρους παραγόντων, ενώ επίκειται και η επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα δεχθεί ασφυκτικές πιέσεις και εφόσον τηρεί το βασικό πλαίσιο των δεσμεύσεων για τη δημοσιονομική πολιτική θα έχει το περιθώριο για κινήσεις διόρθωσης των κοινωνικών αδικιών. Πάντως, ο πρωθυπουργός δεν έδειξε να ανησυχεί για την έκθεση του ΔΝΤ. Αντίθετα, είναι ευχαριστημένος από τη μείωση των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων.

    Στο τραπέζι ετέθη και το θέμα του επόμενου προέδρου της Κομισιόν. Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η θέληση των Ευρωπαίων πολιτών και να αναδειχθεί ο υποψήφιος του ΕΛΚ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

    [02] Με καταδικαστική απόφαση και όχι με αμετάκλητη παραπομπή η αναστολή προνομίων των βουλευτών

    Νομοτεχνική βελτίωση, με την οποία θα προβλέπεται καταδικαστική απόφαση και όχι απλά αμετάκλητη παραπομπή για την αναστολή προνομίων των εν ενεργεία βουλευτών που διαπράττουν αδικήματα, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

    Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά τροποποιήσεις του ποινικού δικαίου και άλλες ρυθμίσεις, ο κ. Αθανασίου δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις των κομμάτων ώστε όπως είπε, να βρεθεί η χρυσή τομή.

    [03] Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

    Γνωστοί επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της διασκέδασης και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, κατηγορούνται για απάτη δεκάδων εκατομμυρίων σε βάρος του ΙΚΑ και άλλων φορέων του Δημοσίου, με τη μέθοδο εικονικών ασφαλίσεων εργαζομένων σε εταιρείες - «βιτρίνες».

    Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Οικονομική Αστυνομία, ύστερα απο πολύμηνες έρευνες και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 16 ατόμων (πέντε γυναίκών και 11 ανδρών), από 34 έως 76 ετών, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης κατ΄επαγγελμα ή κατά συνήθεια, της νομοθεσίας περί καταχραστών του Δημοσίου και της νομοθεσίας περί επιβολής κυρώσεων κατά των καθυστερούντων την καταβολή και την απόδοση εισφορών σε οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

    Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από το 2005 έως το 2012, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει και λειτουργούσαν περισσότερες από 12 επιχειρήσεις - «βιτρίνες», οι οποίες μέσω ενός δαιδαλώδους δικτύου αλληλοεπικάλυψής τους έκαναν εικονικές ασφαλίσεις του προσωπικού τους αλλά και του προσωπικού άλλων επιχειρήσεων.

    [04] Ξεκινά η καταγραφή συμβάσεων που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου στο Δημόσιο

    Ξεκινά η συλλογή και καταγραφή του συνόλου των περιπτώσεων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, στο Δημόσιο, με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, προς όλες τις διευθύνσεις διοικητικού.

    Στη συνέχεια, εντός δέκα ημερών, οι αρμόδιες διευθύνσεις οφείλουν να αποστείλουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία στο υπουργείο, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία επανέλεγχου των μετατροπών από το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν. 4250/2014.

    [05] Ρόιτερ: Η Ελλάδα ετοιμάζει νέα έκδοση ομολόγων

    Η Ελλάδα ετοιμάζεται για μία νέα έκδοση ομολόγων τις επόμενες εβδομάδες, σε συνέχεια της φετινής επιτυχούς επιστροφής της στις κεφαλαιαγορές, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερ που επικαλείται δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών. Η Αθήνα εξετάζει τώρα μία έκδοση, πιθανόν 7ετούς διάρκειας, πριν από τον Αύγουστο για να αντλήσει 2-3 δισ. ευρώ, επωφελούμενη από τα χαμηλά επίπεδα 4,5 ετών, στα οποία κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων, δήλωσε ο αξιωματούχος.

    Η έκδοση θα ακολουθήσει την πώληση 5ετών ομολόγων, ύψους 3 δισ. ευρώ, τον Απρίλιο, η οποία αποτέλεσε την πιο σαφή ένδειξη ότι η χώρα αναδύεται από την επώδυνη κρίση χρέους και ότι θα μπορούσε να βγει σύντομα από το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το δημοσίευμα.

    «Οι συνθήκες στις αγορές είναι καλές για μία νέα έκδοση ομολόγων το καλοκαίρι. Μιλάμε για μία μικρού μεγέθους έκδοση, περίπου 2-3 δισ. ευρώ, με πρωταρχικό στόχο τη συμπλήρωση της καμπύλης των αποδόσεων», πρόσθεσε ο αξιωματούχος που μίλησε με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη διαμορφώσει όλες τις λεπτομέρειες.

    [06] Επιστολή Γιάννη Στουρνάρα στους υπουργούς Οικονομικών και στους Επιτρόπους της ΕΕ

    Επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών και στους Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με αφορμή την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών και την τοποθέτησή του στην Τράπεζα της Ελλάδος, απέστειλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

    Στην επιστολή, ο κ. Στουρνάρας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο άριστο πνεύμα συνεργασίας, το οποίο «έδωσε τη δυνατότητα να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας» και εκφράζει την πεποίθηση ότι «αυτό το πνεύμα στενής συνεργασίας θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ευημερία στην Ευρώπη και σε καλύτερη κατανόηση της ανάγκης για προώθηση πολιτικών ανάπτυξης, κυρίως σε κράτη- μέλη που υπέφεραν περισσότερο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 17 June 2014 - 16:30:21 UTC