Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Όχι» Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία κεντροαριστερών δυνάμεων
  • [02] Πέθανε o αληθινός ήρωας της ταινίας «Εις το Όνομα του Πατρός»
  • [03] Μουντιάλ 2014: Αργεντινή - Ιράν 0-0 (σε εξέλιξη)

  • [01] «Όχι» Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία κεντροαριστερών δυνάμεων

    Δύο τροπολογίες, μία για την κοινή δράση και τη συνεργασία της Αριστεράς, όχι όμως και της Κεντροαριστεράς και μία για την οργανωτική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε σήμερα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος η Αριστερή Πλατφόρμα.

    Η Αριστερή Πλατφόρμα εκφράζει την πλήρη διαφωνία της σε ενδεχόμενη συνεργασία κεντροαριστερών δυνάμεων, δηλαδή αποκλείει συνεργασία με δυνάμεις που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ με τον τρόπο που είναι διατυπωμένη η τροπολογία αφήνει σαφώς να εννοηθεί η ανησυχία της για τις κατευθύνσεις της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Η τροπολογία αναφέρει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η ανάγκη τής κοινής δράσης, της συνεργασίας, της συμπόρευσης και της συμπαράταξης όλων των δυνάμεων της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν αποτελεί σημαία ευκαιρίας ούτε πεδίο επικοινωνιακής εκμετάλλευσης αλλά υπόθεση κεντρικής στρατηγικής σημασίας, η οποία αποκτά ακόμα πιο επείγοντα και αναντικατάστατο χαρακτήρα μετά τις ευρωεκλογές, προκειμένου να ανοίξουν ανατρεπτικοί προοδευτικοί δρόμοι με σοσιαλιστικό προσανατολισμό στη χώρα.

    Υπό αυτό το πρίσμα, αναφέρει η τροπολογία, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκατέλειψε και πολύ περισσότερο δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τώρα μπροστά στις δυσκολίες, τις αρνήσεις και τις επιθέσεις, την υπόθεση της συμπαράταξης της Αριστεράς, η οποία αποτελεί ακόμα πιο επείγουσα προτεραιότητα και βρίσκει όλο και πιο μεγάλη απήχηση στον αριστερό κόσμο και τους προοδευτικούς αγωνιστές πέρα από εντάξεις και διαφορετικές τοποθετήσεις.

    Σύμφωνα με την Αριστερή Πλατφόρμα, ένα μεγάλο αριστερό μέτωπο δυνάμεων που θα εκτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ ως την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις άλλες δυνάμεις της μη κοινοβουλευτικής Αριστεράς, μέχρι τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής αντισυστημικής οικολογίας δεν είναι ουτοπία, ούτε χίμαιρα αλλά ρεαλιστική δυνατότητα και επιτακτική ανάγκη, ενώ με την πραγματοποίησή του μπορεί να γίνει καταλύτης πολύ μεγάλων ριζοσπαστικών κοινωνικών και πολιτικών ανακατατάξεων και μαγνήτης ευρύτερων πολιτικών συσπειρώσεων και κοινωνικών συμμαχιών. Στο κείμενο επικρίνεται η αρνητική στάση και του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Στο προγραμματικό πεδίο, όλες αυτές οι αριστερές δυνάμεις μπορούν να συνομολογήσουν ότι ένα πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί με αφετηρία αυτές τις κατευθύνσεις, θα το εφαρμόσουν ανεξαρτήτως των πιέσεων, των προδιαγραφών και των παρεμβάσεων των κατεστημένων κέντρων της ευρωζώνης και της ΕΕ και σε ρήξη, αν χρειαστεί, μαζί τους στη βάση ενός βιώσιμου εναλλακτικού σχεδιασμού.

    Στο πλαίσιο αυτό, Σύμφωνα με την Πλατφόρμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει την ετοιμότητά του να μελετήσει, να σχεδιάσει και να αναλάβει στο αμέσως προσεχές διάστημα και στο πνεύμα των παραπάνω κατευθύνσεων, συγκεκριμένες, ουσιαστικές, εποικοδομητικές και όχι επικοινωνιακές, ενωτικές πρωτοβουλίες προς όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς, θέλοντας να σπάσει μια κακή παράδοση, να αλλάξει την εικόνα στον χώρο της Αριστεράς και να ανοίξει επιτέλους δρόμους διαλόγου και συνεννόησης στον αριστερό χώρο.

    Η Κεντροαριστερά σε όλες τις παραλλαγές της, η άλλη όψη του νεοφιλελευθερισμού και των μνημονίων

    [02] Πέθανε o αληθινός ήρωας της ταινίας «Εις το Όνομα του Πατρός»

    Ο Τζέρι Κόνλον, ο οποίος καταδικάστηκε το 1974 για ένα έγκλημα που δεν έκανε και η ζωή του έγινε ταινία -- "Εις το Όνομα του Πατρός" με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις--πέθανε στο σπίτι του στο Μπέλφαστ σε ηλικία 60 ετών ύστερα από μακρά ασθένεια.

    Ο Τζέρι Κόνλον καταδικάστηκε μαζί με τον πατέρα του Τζουζέπε για τη διπλή βομβιστική επίθεση που ο IRA πραγματοποίησε σε δύο παμπ της πόλης Γκίλντφορντ στη Νοτιοδυτική Αγγλία. Στην επίθεση σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν 65.

    Παρέμεινε στη φυλακή για 15 χρόνια προτού πετύχει την αθώωσή του το 1989. Μόλις το 2005 ο τότε πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ ζήτησε συγγνώμη για το δικαστικό φιάσκο.

    Ο πατέρας του πέθανε στη φυλακή το 1980.

    [03] Μουντιάλ 2014: Αργεντινή - Ιράν 0-0 (σε εξέλιξη)

    Εύκολο απόγευμα αναμένεται να έχει σήμερα η Αργεντινή, καθώς στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για τον 6ο όμιλο του Μουντιάλ, θα αντιμετωπίσει το Ιράν (19:00). Επί της ουσίας, πρόκειται για μία καλή προπόνηση της παρέας του Λιονέλ Μέσι, ενόψει της συνέχειας στο Μουντιάλ, καθώς οι Ιρανοί δεν φαίνονται ικανοί να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από μία αξιοπρεπή ήττα. Το βράδυ (22:00) η Γερμανία αντιμετωπίζει την Γκάνα με στόχο τη νίκη, που επί της ουσίας θα τη φέρει στους «16» του Μουντιάλ, για τη 2η αγωνιστική στον 7ο όμιλο της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.

    Τέλος, μετά τα μεσάνυχτα (01:00) χαρακτήρα τελικού έχει η αναμέτρηση Νιγηρία-Βοσνία, για την 2η αγωνιστική στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ. Οι Αφρικανοί προέρχονται από απογοητευτική εμφάνιση και «λευκή» ισοπαλία με το Ιράν και στην αναμέτρηση με τους Βόσνιους θα επιχειρήσουν να πάρουν τη νίκη, που θα τους καταστήσει φαβορί για τη δεύτερη θέση του ομίλου, πίσω από την Αργεντινή που αναμένεται να τερματίσει στην πρώτη θέση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 21 June 2014 - 16:30:20 UTC