Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 1) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αν η κυβέρνηση βάλει νερό στις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο θα καταστραφεί η ίδια, αλλά και η χώρα»
  • [02] Μ. Βαρβιτσιώτης: «Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης, που έχει εντοπιστεί παγκοσμίως»
  • [03] Η Λευκωσία προσβλέπει στην εκλογή του Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • [04] Δεκαπεντάχρονος Ισραηλινός νεκρός από έκρηξη στο Γκολάν
  • [05] Ο Βλ. Πούτιν ζητεί την έναρξη «ουσιαστικού διαλόγου» στην Ουκρανία
  • [06] Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν ακόμη τρεις πόλεις στο δυτικό Ιράκ

  • [01] «Αν η κυβέρνηση βάλει νερό στις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο θα καταστραφεί η ίδια, αλλά και η χώρα»

    «Ζητώ δημοσίως συγγνώμη από τον πρωθυπουργό, γιατί η πρώτη αντίδραση στην απομάκρυνσή μου ήταν εκ μέρους μου άθλιος χειρισμός. Έχω μετανιώσει όσο δεν φαντάζεστε» δηλώνει στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» ο Άδωνις Γεωργιάδης. Προσθέτει ότι «εάν η κυβέρνηση βάλει νερό στις μεταρρυθμίσεις, όχι μόνο θα καταστραφεί η ίδια, αλλά και η χώρα». Τέλος, σημειώνει: Δεν έχουμε κανένα περιθώριο να ανακόψουμε την προσπάθεια, διότι η διευθέτηση του χρέους περνάει από την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων. Γι αυτό και τρέμω στην ιδέα των εκλογών».

    [02] Μ. Βαρβιτσιώτης: «Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης, που έχει εντοπιστεί παγκοσμίως»

    O τρόπος απόκρυψης της συνολικής ποσότητας ηρωίνης των δύο τόνων και 120 γραμμαρίων στο δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», με σημαία Τόγκο, ήταν τόσο μελετημένος και καλά σχεδιασμένος, που ο εντοπισμός της δεν ήταν εύκολος, ούτε από τα ειδικά σκυλιά της υπηρεσίας, ανέφερε ανώτερος αξιωματικός της ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι το φορτίο έφυγε από συγκεκριμένο σημείο σε τρεις δόσεις με διαφορετικούς τρόπους και με διαφορετικά οχήματα και φορτηγά.

    Σημειώνεται ότι η πρώτη ποσότητα ηρωίνης, του ενός τόνου, 133 κιλών και 320 γραμμαρίων, εντοπίστηκε σε επιχείρηση του ΛΣ με τη συνδρομή της αμερικανικής Δίωξης Ναρκωτικών Dea σε αποθήκη στο Κορωπί και στην έπαυλη στη Φιλοθέη. Η δεύτερη ποσότητα, 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, εντοπίστηκε χθες, στη διάρκεια της νύχτας, σε παλαιές αποθήκες επιχείρησης πουλερικών στο Κορωπί. Όλοι οι συλληφθέντες κρατούνται στο κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο στην Εισαγγελία Πειραιά.

    Κατά την παρουσίαση των στοιχείων για την υπόθεση, το μεσημέρι, ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, διαβίβασε τα θερμά συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στο ΛΣ για τη χθεσινή επιτυχία των ανδρών του. Ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες του Λιμενικού, η αμεσότητα στις επιχειρήσεις και το υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμού, οδήγησαν στο να κατασχεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει βρεθεί σε ευρωπαϊκό και ενδεχομένως σε παγκόσμιο επίπεδο. «Κάποιοι που πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι, θα απογοητευθούν» είπε ο υπουργός και σημείωσε ότι «η χώρα έχει αξιόπιστες αρχές ασφαλείας και ένα Λιμενικό Σώμα που δίνει μάχη σε όλα τα επίπεδα καθημερινά και αξίζουν σε όλους θερμά συγχαρητήρια».

    Διαβάστε επίσης:

    Στην Ελευσίνα «δεμένο» το δεξαμενόπλοιο, που έφερε την ηρωίνη

    [03] Η Λευκωσία προσβλέπει στην εκλογή του Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει αρκετές πιθανότητες να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. «Αν οι εκτιμήσεις επαληθευθούν, θεωρούμε ότι είναι μια ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για την Κυπριακή Δημοκρατία, διότι ο κ. Γιούνκερ γνωρίζει πάρα πολύ καλά τις λεπτομέρειες του Κυπριακού, ενώ είναι σε όλους γνωστή η θέση που κράτησε το Λουξεμβούργο κατά τη διάρκεια των συζητήσεων για την Κύπρο πριν την απόφαση το Μάρτιο του 2013, αλλά και μετά» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

    Υπενθύμισε, εξάλλου, ότι ο κ. Γιούνκερ πολύ πρόσφατα βρισκόταν στην Κύπρο, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον υπουργό Εξωτερικών και συζήτησαν αρκετά θέματα κυπριακού ενδιαφέροντος.

    [04] Δεκαπεντάχρονος Ισραηλινός νεκρός από έκρηξη στο Γκολάν

    Ενας 15χρονος Ισραηλινός σκοτώθηκε στο τμήμα των υψιπέδων του Γκολάν που ελέγχεται από το Ισραήλ κατά την έκρηξη του οχήματος στο οποίο επέβαινε, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Είναι το πρώτο θύμα από την ισραηλινή πλευρά στο ισραηλινό Γκολάν από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία. Ο νεαρός Ισραηλινός ήταν γιος ενός συνεργαζόμενου με τον ισραηλινό στρατό στην ανέγερση τείχους στην ισραηλινή πλευρά των συρο-ισραηλινών συνόρων στα υψίπεδα του Γκολάν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Δύο ακόμη άνθρωποι που επέβαιναν στο όχημα έχουν τραυματισθεί.

    Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί εάν η έκρηξη προκλήθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που ενεργοποιήθηκε κατά τη διέλευση του οχήματος ή από πυρά πυροβολικού που προήλθαν από τη συριακή πλευρά των συνόρων. Συριακά τανκς άνοιξαν στη συνέχεια πυρ κατά του συριακού εδάφους σε απάντηση της έκρηξης.

    [05] Ο Βλ. Πούτιν ζητεί την έναρξη «ουσιαστικού διαλόγου» στην Ουκρανία

    Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα την ουκρανική προεδρία και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες να αρχίσουν «ουσιαστικό διάλογο», ζητώντας παράλληλα από το Κίεβο να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να παράσχει εγγυήσεις προς τους ρωσόφωνους της ανατολικής Ουκρανίας.

    «Πρέπει να ξεκινήσει εις βάθος και ουσιαστικός διάλογος», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στη ρωσική τηλεόραση και πρόσθεσε: «Εχει σημασία ο διάλογος αυτός ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στην Ουκρανία να βασίζεται στο ειρηνευτικό σχέδιο» που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας και το οποίο στηρίζει η Μόσχα. Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Ρωσίας επέμεινε ότι το Κίεβο πρέπει να σταματήσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία. «Η δυνατότητα που προσφέρεται με την κατάπαυση των στρατιωτικών επιχειρήσεων πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την έναρξη εποικοδομητικού διαλόγου και για την εξεύρεση πολιτικού συμβιβασμού ανάμεσα στις εμπόλεμες πλευρές στην ανατολική Ουκρανία» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

    [06] Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν ακόμη τρεις πόλεις στο δυτικό Ιράκ

    Οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) κατέλαβαν σήμερα τρεις πόλεις της επαρχίας Ανμπαρ στο δυτικό Ιράκ, σύμφωνα με μαρτυρίες και πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας. «Οι δυνάμεις του στρατού αποσύρθηκαν από τις πόλεις Ράουα, Ανα και Ρούτμπα σήμερα το πρωί και το ΙΚΙΛ ανέλαβε γρήγορα τον έλεγχο των τριών» δήλωσε αξιωματούχος των ιρακινών υπηρεσιών πληροφοριών που δεν κατονομάσθηκε.

    Η υπηρεσία στρατιωτικής διοίκησης του ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι δεν σχολίασε το γεγονός και ανακοίνωσε ότι ενημέρωση για τις εξελίξεις θα υπάρξει αργότερα εντός της ημέρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Κατά την αιφνιδιαστική τους προέλαση εδώ και δέκα ημέρες, οι δυνάμεις του ΙΚΙΛ έχουν καταλάβει τη Μοσούλη, δεύτερη πόλη της χώρας, μεγάλο μέρος της επαρχίας της Νινευί, του Τικρίτ και τμήματα των επαρχιών Σαλαχεντίν, Κιρκούκ και Ντιγιάλα, ενώ χθες κατέλαβαν ένα από τα τρία συνοριακά περάσματα στη μεθόριο με τη Συρία, το στρατηγικής σημασίας πέρασμα του Αλ-Κάιμ στην επαρχία Αλ-Ανμπαρ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 June 2014 - 12:30:23 UTC