Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη στρατηγική του Αλ. Τσίπρα υιοθέτησε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Στην Εισαγγελία Πειραιά οι 14 συλληφθέντες για τη νέα ποσότητα ηρωίνης στο Κορωπί
  • [03] Στο Αμάν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι

  • [01] Τη στρατηγική του Αλ. Τσίπρα υιοθέτησε η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

    Ενώπιον δύο διλημμάτων έθεσε την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας, καθώς με μια ιδιαίτερα επιθετική ομιλία έθεσε το κόμμα ενώπιον των ευθυνών του, ζητώντας να αποφασίσουν, αν θα περιμένουν την κυβέρνηση «να σαπίσει» ή θα επιδιώξουν την πρόκληση εκλογών αποτρέποντας την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

    Λίγη ώρα αργότερα, έληξαν οι διαδικασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το σχέδιο πολιτικής απόφασης που ήταν στη γραμμή της στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα.

    Η τροπολογία που κατέθεσε η Αριστερή Πλατφόρμα για το ζήτημα των συμμαχιών έλαβε 59 ψήφους υπέρ, 84 κατά, 4 λευκά, ενώ υπήρξαν και 7 αποχές.

    Κλείνοντας τις εργασίες της ΚΕ ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι υπόθεση εβδομάδων και ημερών, καθώς ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκληθούν εξελίξεις. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πρόσθεσε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγάλο σπίτι της Αριστεράς και να αντιστοιχηθούμε με τους εκατοντάδες χιλιάδες που ταλαντεύονται και τους ψηφοφόρους μας, ότι μπορούμε να δώσουμε προοπτική στον τόπο.

    Κατά συνέπεια βρισκόμαστε ενώπιον δύο στρατηγικών επιλογών, είπε ο κ. Τσίπρας. Η μία είναι να αφήσουμε την κυβέρνηση να βράσει στο ζουμί της μέχρι να πέσει σαν ώριμο φρούτο, κάτι όμως που μπορεί να μας πάει μέχρι το 2016 με καταστροφικά αποτελέσματα για τον τόπο και να δώσουμε τη μάχη σε άλλες συνθήκες. Η άλλη επιλογή είναι να κάνουμε τα πάντα ώστε να προκαλέσουμε συνθήκες κλιμάκωσης των αγώνων και να προκαλέσουμε προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία άμεσα, εντός του 2014, επιλογή την οποία υποστήριξε ο ίδιος.

    Ο κ. Τσίπρας απάντησε με οξύτητα σε υπαινιγμούς και ψιθύρους ότι ο ίδιος αποσκοπεί στην ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, επισημαίνοντας τις συλλογικές αποφάσεις, αλλά και την πολιτική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ότι αν αναδειχθεί στην κυβέρνηση θα προκαλέσει συγκρούσεις και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί. Είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα ανεχθώ να λένε ότι το σχέδιο είναι να πάμε σε νέες Βάρκιζες».

    [02] Στην Εισαγγελία Πειραιά οι 14 συλληφθέντες για τη νέα ποσότητα ηρωίνης στο Κορωπί

    Στην Εισαγγελία Πειραιά προκειμένου να πάρουν προθεσμία για να απολογηθούν, οδηγήθηκαν απόψε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, τα 14 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο ελληνικής υπηκοότητας, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση νέας ποσότητας ηρωίνης 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, που εντοπίστηκε χθες, στη διάρκεια της νύχτας, σε παλαιές αποθήκες επιχείρησης πουλερικών στο Κορωπί.

    Η νέα ποσότητα ηρωίνης, συνδέεται άμεσα με τη μεγάλη ποσότητα ίδιας μορφής ναρκωτικών ουσιών άνω του ενός τόνου, που είχε εντοπιστεί πριν λίγες μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής σε άλλη αποθήκη στο Κορωπί και σε έπαυλη στη Φιλοθέη.

    [03] Στο Αμάν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι έφθασε στο Αμάν πριν από λίγο για συνομιλίες με Ιορδανούς αξιωματούχους σχετικά με την κλιμάκωση της κρίσης στο γειτονικό Ιράκ.

    Ο Κέρι θα έχει συναντήσεις με τον Ιορδανό ομόλογό του Νάσερ Τζουντέχ και με αξιωματικούς του στρατού με τους οποίους θα συζητήσει για τον αντίκτυπο που έχει στον τομέα ασφαλείας η ραγδαία προέλαση των τζιχαντιστών στο δυτικό και στο βόρειο Ιράκ και η επαπειλούμενη ανθρωπιστική κρίση με χιλιάδες άτομα να οδηγούνται προς την μεθόριο του Ιράκ με την Ιορδανία.

    Οι αξιωματούχοι που συνοδεύουν τον Κέρι αναμένεται να συναντηθούν με Ιρακινούς πολιτικούς και με αρχηγούς των αντιπολιτευόμενων φυλών στη διάρκεια της επίσκεψής τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 22 June 2014 - 20:30:21 UTC