Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Εκτιμήσεις και όχι συγκεκριμένες προτάσεις, όλα όσα γράφονται
  • [02] Προθεσμία, για τις 30 Ιουνίου πήρε ο βουλευτής της ΧΑ, Αν. Ματθαιόπουλος
  • [03] Μ. Βορίδης: Τα μέτωπα θα αρχίσουν να κλείνουν σιγά- σιγά στον χώρο της Υγείας
  • [04] Εξιτήριο από την κλινική πήρε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης
  • [05] Συνελήφθη ο στρατιώτης που σκότωσε πέντε συναδέλφους του, στη Ν. Κορέα
  • [06] Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζον Κέρι στη Βαγδάτη
  • [07] Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Κίνα

  • [01] Κυρ. Μητσοτάκης: Εκτιμήσεις και όχι συγκεκριμένες προτάσεις, όλα όσα γράφονται

    Υπό εξέταση σενάρια, για τα οποία δεν είναι ακόμα έτοιμος να απαντήσει, χαρακτήρισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα δημοσιεύματα για μειώσεις και αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπάλληλων. Όπως είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όλα όσα γράφονται είναι εκτιμήσεις και όχι συγκεκριμένες προτάσεις. Αναγνώρισε, πάντως, ότι η «ψαλίδα» μισθού μεταξύ του νέο-εισερχόμενου και του γενικού διευθυντή είναι πολύ μικρή και πρόσθεσε ότι «πρέπει να βρεθούν κονδύλια αν θέλουμε αυτό να αλλάξει γιατί τα κονδύλια του προϋπολογισμού είναι συγκεκριμένα».

    Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι θα ήθελε να δοθεί ένα πριμ καλής απόδοσης για όσους υπαλλήλους έχουν πετύχει τους στόχους τους. Επανέλαβε πάντως ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μείωσης μισθού ή διαθεσιμότητας για όσους υπάλληλους θα βρεθούν στο 15% με τη χειρότερη αξιολόγηση. Για τις απολύσεις στο δημόσιο ανέφερε ότι οι υποχρεώσεις είναι συγκεκριμένες, προσθέτοντας ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί βάρος στο θέμα της αξιολόγησης και της διαθεσιμότητας στα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Τα τελευταία πέντε χρόνια, όπως είπε, αποχώρησαν 240 χιλιάδες υπάλληλοι από το σύνολο του δημοσίου, ενώ από αυτούς οι 100 χιλιάδες από τον στενό δημόσιο τομέα.

    [02] Προθεσμία, για τις 30 Ιουνίου πήρε ο βουλευτής της ΧΑ, Αν. Ματθαιόπουλος

    Προθεσμία για τις 30 Ιουνίου έλαβε από τις ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής του κόμματος, Ανέστης Ματθαιόπουλος, που είχε κληθεί σήμερα σε απολογία για την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Η μετάθεση της απολογίας έγινε και στην περίπτωση του κ. Ματθαιόπουλου, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών επί της αιτήσεως εξαίρεσης των δικαστικών λειτουργών, που χειρίζονται την υπόθεση, αίτηση την οποία κατέθεσε ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

    Σε δήλωσή του ο κατηγορούμενος βουλευτής, τον οποίο συνόδευσαν σήμερα στο Εφετείο οι συνάδελφοι του Ελένη Ζαρούλια και Ηλίας Κασιδιάρης, ζήτησε την αποφυλάκιση του γγ του κόμματος, ενώ αναφέρθηκε στην υπόθεση των δικογραφιών της λίστας Λαγκάρντ και των υποβρυχίων, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να είναι άλλοι κατηγορούμενοι και όχι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

    [03] Μ. Βορίδης: Τα μέτωπα θα αρχίσουν να κλείνουν σιγά- σιγά στον χώρο της Υγείας

    Την ανάγκη να αυξηθούν οι δαπάνες για την Υγεία μέσω εσωτερικής αναδιανομής του προϋπολογισμού, υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Ο κ. Βορίδης είπε ότι θα συνεχίσει τη δουλειά που έγινε από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, και αναγνώρισε όσα έχουν γίνει από τον κ. Γεωργιάδη. «Τα μέτωπα θα αρχίσουν να κλείνουν σιγά- σιγά» είπε και αναφερόμενος στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ανέφερε ότι σίγουρα η κατάσταση είναι καλύτερη από ό,τι στο παρελθόν «έχουν ωστόσο ακόμα πολλά να γίνουν».

    Μιλώντας για τα φάρμακα και τη συμμετοχή των ασφαλισμένων, σημείωσε ότι «θα πρέπει να υπάρξει ισορροπία μεταξύ του ασφαλισμένου και του φορολογούμενου». Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες για φτηνά φάρμακα και σε αυτές «θα πρέπει να υπολογιστούν και η πλευρά του ασφαλισμένου και αυτή του φορολογούμενου... Στους καλούς συμβιβασμούς κανένας δεν είναι ικανοποιημένος». Για την απελευθέρωση του φαρμάκου σημείωσε ότι «υπάρχει επαρκής ανταγωνισμός και γίνεται να υπάρξει μείωση των τιμών». Επισήμανε, ωστόσο, ότι θα πρέπει «να βελτιωθεί η αποδοτικότητα στο εσωτερικό του συστήματος, να μην υπάρχουν απώλειες χρημάτων, να υπάρχει διαφάνεια».

    [04] Εξιτήριο από την κλινική πήρε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης

    Στο Προεδρικό Μέγαρο επέστρεψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έλαβε εξιτήριο από την κλινική στην οποία νοσηλευόταν από το Σάββατο με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον θεράποντα ιατρό του, δρ. Σάββα Καδή και όλο το προσωπικό της κλινικής. «Οφείλω να πω ότι αισθάνομαι σημαντικά καλύτερα από ό,τι όταν εισήχθηκα στην κλινική. Ήταν μια ταλαιπωρία, ευτυχώς, περαστική» δήλωσε.

    Σε ερώτηση, αν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ότι θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο, διότι είναι σημαντική η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. «Για σήμερα και αύριο όμως έχω ακυρώσει τις συναντήσεις μου για να ξεκουραστώ» πρόσθεσε.

    [05] Συνελήφθη ο στρατιώτης που σκότωσε πέντε συναδέλφους του, στη Ν. Κορέα

    Ο στρατιώτης από τη Νότια Κορέα, ο οποίος σκότωσε πέντε συναδέλφους του το περασμένο Σάββατο σε επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον τους με χειροβομβίδα και πυροβόλο όπλο σε στρατιωτικό φυλάκιο ορεινής περιοχής στην ανατολική ακτή της κορεατικής χερσονήσου, συνελήφθη ύστερα από αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του στρατού. Ο συλληφθείς μεταφέρεται στο νοσοκομείο, είπε σήμερα αξιωματούχος.

    Ο οπλισμένος στρατιώτης είχε καταφύγει σε μια δασώδη περιοχή κοντά σε μια μικρή πόλη. Νοτιοκορεάτες στρατιώτες προσπαθούσαν να διαπραγματευτούν μία αναίμακτη επίλυση της καταδίωξής του που ξεκίνησε με την επίθεση την οποία εξαπέλυσε δύο μέρες νωρίτερα.

    [06] Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τζον Κέρι στη Βαγδάτη

    Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι έφθασε στη Βαγδάτη για διαβουλεύσεις με την ιρακινή ηγεσία, μετά την προέλαση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) και την κατάληψη μεγάλου μέρους του δυτικού και του βορείου Ιράκ. Ο Τζον Κέρι «θα συζητήσει τις ενέργειες που γίνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσουν το Ιράκ στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής και θα καλέσει τα μέλη της ιρακινής ηγεσίας να προχωρήσουν όσο το δυνατόν συντομότερα στη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης που θα εκπροσωπεί τα συμφέροντα των Ιρακινών», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Πσάκι.

    Ο Aμερικανός υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται από χθες για περιοδεία στη Μέση Ανατολή. Ο πρώτος σταθμός που έκανε χθες στο Κάιρο, καθώς και η σημερινή επίσκεψη στη Βαγδάτη, δεν είχαν ανακοινωθεί.

    [07] Τουλάχιστον 13 νεκροί από επίθεση σε αστυνομικό τμήμα στην Κίνα

    Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης σε ένα αστυνομικό τμήμα στην επαρχία Σινγιάνγκ της δυτικής Κίνας μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Οι δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν από «συμμορίτες» όπως περιγράφονται οι δράστες της επίθεσης η οποία σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης έγινε το Σάββατο. Στην επίθεση τραυματίστηκαν άλλοι τρεις αστυνομικοί όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο πηγές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Η Κίνα είναι αντιμέτωπη με ένα κύμα πρόσφατων επιθέσεων το οποίο επικεντρώνεται εντός και γύρω από την δυτική επαρχία Σινγιάνγκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 23 June 2014 - 8:30:23 UTC