Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα στην κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [02] Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
  • [03] Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση Τουσκ, στην Πολωνία
  • [04] Στη «μαύρη λίστα» του Συμβουλίου Ασφαλείας ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ
  • [05] Ο «χορός των γερανών» στο εργοτάξιο του «Σταύρος Νιάρχος»

  • [01] Σήμερα στην κοινοβουλευτική επιτροπή το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Εισάγεται σήμερα προς επεξεργασία στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας». Από τη ΝΔ έχει οριστεί εισηγητής ο Κωνσταντίνος Σκρέκας και από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αθανάσιος Πετράκος.

    [02] Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

    Πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα διοργανώνουν οι δομές και θεραπευτικές μονάδες του ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

    Το ΚΕΘΕΑ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» αλλάζει για μία ημέρα το Πεδίον του Άρεως μετατρέποντάς το από τις 12 το μεσημέρι, σε χώρο πολιτισμού, ψυχαγωγίας και ενημέρωσης για τα ναρκωτικά. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν παρουσίαση βιβλίου, εικαστική έκθεση, προβολή βίντεο και ενημερωτικά περίπτερα. Στις 7 το απόγευμα θα ακολουθήσει συναυλία με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του Νίκου Τουλιάτου, Human Touch, Encardia, «Υπόγεια Ρεύματα», Κωνσταντίνου Βήτα και Χάικ Γιαζιτζιάν.

    Επίσης στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει η μπάντα του ΚΕΘΕΑ «ΣΤΡΟΦΗ» και η ομάδα street work του ΚΕΘΕΑ «ΕΞΕΛΙΞΙΣ», που θα πραγματοποιήσει παρέμβαση ενημέρωσης και κινητοποίησης στους χρήστες που βρίσκονται στο Πεδίον του Άρεως.

    [03] Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η κυβέρνηση Τουσκ, στην Πολωνία

    Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ κέρδισε την Τετάρτη την κοινοβουλευτική μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης η οποία προκλήθηκε στον απόηχο του σκανδάλου των μυστικών ηχογραφημένων συνομιλιών ανώτερων αξιωματούχων που βύθισαν την Πολωνία στην χειρότερη πολιτική κρίση εδώ και χρόνια. Ο Τουσκ ζήτησε την ψήφο εμπιστοσύνης νωρίτερα την Τετάρτη, πάνω από μία εβδομάδα αφότου το περιοδικό Wprost δημοσίευσε την πρώτη από ότι αποδείχθηκε από μια σειρά μυστικών ηχογραφήσεων ανώτερων αξιωματούχων μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας και ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας.

    Το κοινοβούλιο παρείχε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ καθώς υπέρ ψήφισαν 237 βουλευτές ενώ η απαιτούμενη πλειοψηφία ήταν 231 ψήφοι. Το κυβερνών κόμμα του Τουσκ η Πλατφόρμα Πολιτών (PO) μαζί με τον μικρό κυβερνητικό του εταίρο το Αγροτικό Κόμμα της Πολωνίας (PSL) κατέχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο με 235 βουλευτές.

    [04] Στη «μαύρη λίστα» του Συμβουλίου Ασφαλείας ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ενέταξε χθες στη «μαύρη λίστα» των κυρώσεων τον αρχηγό της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας και μία αποσχισθείσα ομάδα της, το πρώτο πρόσωπο και η πρώτη ομάδα που εντάσσονται στη «μαύρη λίστα» μετά την τοποθέτηση της ίδιας της οργάνωσης, ανακοίνωσαν διπλωμάτες.

    Οι κυρώσεις κατά του Αμπουμπακάρ Σεκάου, αρχηγού της ριζοσπαστικής οργάνωσης, η οποία έχει απαγάγει εκατοντάδες μαθήτριες, και κατά της αποσχισθείσας Ανσάρου περιλαμβάνουν διεθνές πάγωμα περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών με βάση τις κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων όπως η Αλ Κάιντα. Πριν από δύο εβδομάδες, η Ρωσία «πάγωσε για τεχνικούς λόγους» την ένταξη της ομάδας στη λίστα επειδή χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να την εξετάσει, αλλά διπλωμάτες είπαν ότι χθες ήρθη το πάγωμα κι έτσι οι κυρώσεις θα τεθούν σε ισχύ. Τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή του ΣΑ του ΟΗΕ για τις κυρώσεις εναντίον της αλ Κάιντα τοποθέτησε την οργάνωση στη «μαύρη λίστα» ύστερα από αίτημα της Νιγηρίας.

    [05] Ο «χορός των γερανών» στο εργοτάξιο του «Σταύρος Νιάρχος»

    Δέκα γερανοί, που επωμίζονται καθημερινά το βάρος της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», χόρεψαν το βράδυ της Τετάρτης με χάρη δεινού χορευτή κάτω από τον αττικό ουρανό, στην πρώτη παράσταση που διοργανώθηκε στο υπό ανέγερση Κέντρο Πολιτισμού.

    Υπό τους ήχους του έργου «Πλανήτες» του Γκούσταφ Χολστ, αποσπάσματα του οποίου εκτέλεσε ζωντανά η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με διευθυντή τον Μύρωνα Μιχαηλίδη, και σε χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, οι γερανοί ελίχθηκαν με χάρη, μεταμορφωμένοι στα χέρια των χειριστών τους από εργαλεία κατασκευής σε φορείς πολιτισμού. Η χορευτική παράσταση των γερανών, η πρώτη παράσταση που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού, έφερε τον τίτλο «Ο χορός των γερανών» και ήταν μια ιδέα του ίδιου του αρχιτέκτονα του Κέντρου, Ρένζο Πιάνο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 June 2014 - 6:30:20 UTC