Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κάρυστο και Μαλεσίνα
  • [02] Πρόσκληση Χόγιερ σε Έλληνες επιχειρηματίες για καλές επενδυτικές προτάσεις
  • [03] Γυρίζει σελίδα η ελληνική οικονομία
  • [04] Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Ποροσένκο, Πούτιν, Μέρκελ Ολάντ
  • [05] Με τα μάτια στραμμένα στη Βραζιλία

  • [01] Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Κάρυστο και Μαλεσίνα

    Υπό έλεγχο έχει τεθεί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κάρυστο της Εύβοιας, ενώ έχει οριοθετηθεί και ελέγχεται πλήρως η πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Μαλεσίνα της Φθιώτιδας.Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 28 Ιουνίου έως και τις 6 το πρωί της Κυριακής εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα 34 δασικές πυρκαγιές.

    Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις περιφέρειες της Κρήτης, της Αττικής, στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του βορείου Αιγαίου στην Κεντρική και νότια Εύβοια και στις νότιες περιοχές της περιφέρειας Βοιωτίας.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

    [02] Πρόσκληση Χόγιερ σε Έλληνες επιχειρηματίες για καλές επενδυτικές προτάσεις

    Πρόσκληση στους Έλληνες επιχειρηματίες να παρουσιάσουν καλές επενδυτικές προτάσεις που θα έχουν την στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων , απευθύνει ο πρόεδρος της Τράπεζας Βέρνερ Χόγιερ, με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.«Ελάτε με καλές προτάσεις και θα τις χρηματοδοτήσουμε. Μπορούμε να βάλουμε εμείς την πραγματογνωμοσύνη ώστε να εξελίξετε καλύτερα το επενδυτικό σχέδιο. Δοκιμάστε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του μεγαλύτερου δημόσιου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος του κόσμου.

    «Οι Έλληνες δεν είναι φιλόδοξοι με τις ελληνικές επενδύσεις. Προτιμούν να επενδύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα», αναφέρει μεταξύ άλλων κ.Χόγιερ. Επισημαίνει επίσης ότι η ΕΤεΠ είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα, στον ιδιωτικό τομέα για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στην Ελλάδα. «Ικανότητες υπάρχουν, αν πάτε σε επιστημονικά κέντρα θα βρείτε Έλληνες ερευνητές διεθνώς αναγνωρισμένους», επισημαίνει.

    [03] Γυρίζει σελίδα η ελληνική οικονομία

    Την αισιοδοξία τους ότι η ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα έχουν πλέον γυρίσει σελίδα και ξεκινά η εποχή της ανάπτυξης, εξέφρασαν οι διοικήσεις των τραπεζών στη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων τους. Επίσης, επισήμαναν ότι θα δώσουν έμφαση στην επίλυση του σημαντικού ζητήματος των δανείων σε καθυστέρηση, που απασχολεί χιλιάδες ιδιώτες δανειολήπτες και επιχειρήσεις, ενώ δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν σε χρηματοδότηση υγειών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.Αναφέρθηκαν επίσης στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία στη νέα εποχή ώστε να αποκτήσει μια σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη.

    Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς επισήμανε ότι η Ελλάδα, οι τράπεζες και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ήδη αποκτήσει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές με σχετικά ικανοποιητικούς όρους.Η επάνοδος της οικονομίας σε αναπτυξιακό μονοπάτι, σε συνδυασμό με την οριστικοποίηση των διαδικασιών, με τις οποίες θα εξασφαλιστεί πέραν πάσας αμφισβήτησης η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους, μέσω επικουρικών διευκολύνσεων από την Ευρωζώνη, αποτελούν τις δύο βασικές βραχυπρόθεσμες εκκρεμότητες για την ουσιαστική υπέρβαση της κρίσης και την έναρξη του νέου κεφαλαίου για την ελληνική οικονομίας από το 2014.

    [04] Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη Ποροσένκο, Πούτιν, Μέρκελ Ολάντ

    Οι πρόεδροι της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και τη Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να προσπαθήσουν να εδραιώσουν την εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, στη διάρκεια τηλεφωνικής τους διάσκεψης σήμερα, με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μία ημέρα μετά την απελευθέρωση από τους αυτονομιστές αντάρτες μιας δεύτερης ομάδας παρατηρητών του ΟΑΣΕ.

    Οι τέσσερις παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) «της ομάδας που έχει την έδρα της στο Λουχάνσκ αφέθηκαν ελεύθεροι αφού κρατήθηκαν για έναν μήνα», ανέφερε η αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία στη σελίδα της στο Facebook, μια κίνηση που ενδέχεται να εδραιώσει την εύθραυστη εκεχειρία την οποία το Κίεβο παρέτεινε την Παρασκευή κατά τρεις ημέρες. Οι παρατηρητές μία Γερμανίδα, ένας Ολλανδός, ένας Ρώσος και ένας Ισπανός μεταφέρθηκαν στο Ντονέτσκ. Έμοιαζαν κουρασμένοι, αλλά ανακουφισμένοι, όπως επεσήμανε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ αντέδρασε «με ανακούφιση» στην είδηση της απελευθέρωσης των παρατηρητών, λίγες ημέρες αφού είχε αφεθεί ελεύθερη μια άλλη ομάδα του ΟΑΣΕ, τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

    [05] Με τα μάτια στραμμένα στη Βραζιλία

    Αντιμέτωποι με την μεγαλύτερη -μέχρι την επόμενη- πρόκληση της καριέρας τους βρίσκονται οι Έλληνες διεθνείς. Απόψε (23:00) θα παίξουν με την Κόστα Ρίκα για τους «16» του Μουντιάλ της Βραζιλίας και σε περίπτωση πρόκρισης, θα εξακολουθήσουν να γράφουν Ιστορία.

    Ο αγώνας θα γίνει στην πόλη Ρεσίφε και ο αντίπαλος είναι εξαιρετικά δυνατός στην αμυντική λειτουργία, κάτι που σε συνδυασμό με τον τρόπο που παίζει η εθνική Ελλάδας, σημαίνει ότι αναμένεται κλειστό παιχνίδι. Ο Φερνάντο Σάντος θα χρησιμοποιήσει τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Χολέβα, Καραγκούνη, Μανιάτη, Σάμαρη, Σαλπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλο και Σαμαρά. Στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης, προκρίθηκαν η Βραζιλία που νίκησε 3-2 στα πέναλτι την Χιλή (κ.α. 1-1) και η Κολομβία που επικράτησε άνετα της Ουρουγουάης με 2-0, ενώ σήμερα (19:00) Ολλανδία και Μεξικό διεκδικούν ένα «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 June 2014 - 8:30:21 UTC