Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ: «Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν εκφράζει τάση χειραφέτησης σε αντιμονοπωλιακή-αντικαπιταλιστική κατεύθυνση»
  • [02] Ορεστειάδα: Εκτός κινδύνου ένα 8χρονο αγοράκι που δέχτηκε επίθεση από σκυλιά
  • [03] Εξαρθρώθηκε σπείρα που νοίκιαζε πολυτελή αυτοκίνητα στην Ελλάδα και τα πουλούσε στην Βουλγαρία
  • [04] Εννέα νεκροί και 20 τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου στη νότια Ινδία
  • [05] Αυτοπυρπολήθηκε Ιάπωνας στην καρδιά του Τόκιο
  • [06] Πάνω από χίλιοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στις ακτές της Σικελίας

  • [01] ΚΚΕ: «Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν εκφράζει τάση χειραφέτησης σε αντιμονοπωλιακή-αντικαπιταλιστική κατεύθυνση»

    Με βάση τις διεργασίες στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, τα ΚΚΕ εκτιμά ότι «η άρχουσα τάξη και το πολιτικό σύστημα διαθέτουν ακόμα σοβαρές εφεδρείες με βάση τον χαρακτήρα και τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της Ελιάς και του Ποταμιού». Επίσης, αναφέρει ότι είναι ρευστή η προοπτική εξέλιξης για την ΝΔ .

    Σχετικά με τα υψηλά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, το ΚΚΕ αναφέρει πως δίπλα στους άλλους παράγοντες που ενίσχυσαν την ΧΑ πρέπει να προστεθεί και η στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων που αντιμετώπισαν τους ψηφοφόρους της ΧΑ ως εκλογική πελατεία.

    Το ΚΚΕ αναφέρει πως «ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλει, ούτε μπορεί να δώσει φιλολαϊκή λύση» , τονίζει πως η αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα με επιχειρήματα, ενώ συνεχής θα είναι και η αντιπαράθεση και με άλλα οπορτουνιστικά σχήματα και ομάδες, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β.

    [02] Ορεστειάδα: Εκτός κινδύνου ένα 8χρονο αγοράκι που δέχτηκε επίθεση από σκυλιά

    Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσκοκομείο Διδυμοτείχου ένα αγοράκι 8 ετών ,που δέχτηκε επίθεση από δύο σκυλιά. Σύμφωνα με ανακοίνωση, του αστυνομικού τμήματος Ορεστιάδας ,αστυνομικοί συνέλαβαν χθες το απόγευμα τον 44χρονο ιδιοκτήτη των σκύλων, διότι στο ανήλικο αγόρι προκλήθηκαν σωματικές βλάβες από τις δαγκωνιές των ζώων, σε διάφορα σημεία του σώματος του.

    [03] Εξαρθρώθηκε σπείρα που νοίκιαζε πολυτελή αυτοκίνητα στην Ελλάδα και τα πουλούσε στην Βουλγαρία

    Οι αστυνομικοί συνέλαβαν προχτές δύο Έλληνες ηλικίας 48 και 32 ετών, οι οποίοι είχαν μεταβεί σε κατάστημα εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων για να νοικιάσουν ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Οι κατηγορούμενοι είχαν επιχειρήσει να νοικιάσουν νωρίτερα αυτοκίνητο από κατάστημα της ίδιας εταιρείας στην Κηφισιά και μετά πήγαν στην Αγία Παρασκευή, όπου όμως οι υπεύθυνοι του καταστήματος υποψιάστηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

    Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος νοίκιαζαν τελευταία μοντέλα πολυτελών αυτοκινήτων, αξίας απο 25.000- 50.000 ευρώ και τα προωθούσαν στην Βουλγαρία ζητώντας τιμές απο 8.000 έως 15.000 ευρώ. Από την Οικονομική Αστυνομία ερευνάται εάν και πόσα αυτοκίνητα έχουν πουλήσει με τον τρόπο αυτό, ενώ ταυτόχρονα γίνεται έρευνα για το κύκλωμα που κατήρτιζε και προμήθευε τις πλαστές ταυτότητες.

    [04] Εννέα νεκροί και 20 τραυματίες από κατάρρευση κτιρίου στη νότια Ινδία

    Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάρρευση ενός υπό κατασκευή κτιρίου στη νότια ινδική πόλη Τσενάι , ενώ δεκάδες άλλοι μπορεί να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, λίγες ώρες έπειτα από ένα παρόμοιο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες στο Νέο Δελχί.

    Η πολυκατοικία κατέρρευσε χθες, Σάββατο, το βράδυ, μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την πόλη αυτή του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού στη νότια Ινδία. Πολλοί εργάτες οικοδομών βρίσκονταν στο εργοτάξιο όταν συνέβη το δυστύχημα.

    Εννέα πτώματα ανασύρθηκαν και είκοσι άνθρωποι νοσηλεύονται, δήλωσε ο αστυνομικός Καρούνα Σαγκάρ στο τηλεοπτικό κανάλι NDTV. "Δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των παγιδευμένων", πρόσθεσε ο Σ. Π. Σελβάν, αξιωματούχος των συνεργείων διάσωσης, προς το πρακτορείο ειδήσεων PTI. Δύο στελέχη της εταιρείας που ήταν υπεύθυνη για την κατασκευή του κτιρίου συνελήφθησαν, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    [05] Αυτοπυρπολήθηκε Ιάπωνας στην καρδιά του Τόκιο

    Ένας Ιάπωνας αυτοπυρπολήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο του Τόκιο, αφού έβγαλε μια ομιλία, στην οποία εξέφρασε την αντίθεσή του στο σχέδιο του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, να μεταρρυθμίσει το ειρηνιστικό σύνταγμα της χώρας, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

    Σύμφωνα με φωτογραφίες που τράβηξαν περαστικοί και ανήρτησαν στο διαδίκτυο ο άνδρας, ηλικίας μεταξύ πενήντα και εξήντα ετών, φαίνεται πως περιλούστηκε με βενζίνη πριν αυτοπυρποληθεί.

    Ήταν καθισμένος σ' ένα δοκάρι έξω από το σιδηροδρομικό σταθμό του Σιντζούκου, μιας από τις πιο πολυσύχναστες συνοικίες της πρωτεύουσας. Με ένα μεγάφωνο επί μία ώρα διαμαρτυρόταν για τα σχέδια του πρωθυπουργού να βάλει τέλος στην απαγόρευση της άσκησης "συλλογικής αυτοάμυνας", δηλαδή της χορήγησης βοήθειας σε μια φιλική χώρα που δέχεται επίθεση. Στη συνέχεια έπεσε φλεγόμενος από το δοκάρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του δεν έχει γίνει γνωστή. Τέτοια επεισόδια είναι εξαιρετικά σπάνια στην Ιαπωνία.

    [06] Πάνω από χίλιοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στις ακτές της Σικελίας

    Χίλιοι ογδόντα δύο μετανάστες μεταφέρθηκαν στις ακτές της Σικελίας το τελευταίο 24ωρο ,από το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ρώμης. Οι μετανάστες επέβαιναν σε τέσσερα πλεούμενα, το ένα από τα οποία κινδύνευε να βυθιστεί λόγω εισροής υδάτων.

    Έπειτα από έναν πρώτο εντοπισμό μέσω ελικοπτέρων, κινητοποιήθηκαν τα πλοία του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού τα οποία συμμετέχουν στην ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum. Στις τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις, το πλοίο "Ντάτιλο" διέσωσε και μετέφερε στην ξηρά 416 μετανάστες, το πλοίο "Γκρεκάλε" 227 και το "Οριόνε" 221.

    Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι μετά από ολιγοήμερη διακοπή των «ταξιδιών της απελπισίας», λόγω ισχυρών ανέμων, το μεταναστευτικό ρεύμα ξανάρχισε να αυξάνεται, αγγίζοντας τα επίπεδα των περασμένων εβδομάδων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 29 June 2014 - 12:30:21 UTC