Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η επιτάχυνση του κυβερνητικού προγράμματος και η αναβάθμιση της κομματικής λειτουργίας μεταξύ των προτεραιοτήτων της «Πλατφόρμας 2010»
  • [02] Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο βουλευτής της ΧΑ Αρτέμης Ματθαιόπουλος
  • [03] Πυρκαγιά στο Ηράκλειο Κρήτης
  • [04] Στο 0,5% παρέμεινε ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Ιούνιο
  • [05] «Βροχή» τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία, από τον Ιω. Βρούτση
  • [06] Κατά 700 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Μάιο
  • [07] Η πιο πυκνοκατοικημένη από χελώνες περιοχή παγκοσμίως στις Αλυκές Κίτρους!
  • [08] Ο Πιστόριους δεν έπασχε από ψυχική διαταραχή, αποφάνθηκαν οι ψυχίατροι

  • [01] Η επιτάχυνση του κυβερνητικού προγράμματος και η αναβάθμιση της κομματικής λειτουργίας μεταξύ των προτεραιοτήτων της «Πλατφόρμας 2010» του ΣΥΡΙΖΑ

    Η εμβάθυνση και η επιτάχυνση του κυβερνητικού προγράμματος και η αναβάθμιση της κομματικής λειτουργίας θα πρέπει να είναι, μεταξύ άλλων, οι προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ για το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με την τάση «Πλατφόρμα 2010» (Παπαδημούλης, Μπαλάφας, Δούρου, Στάικος, Αναγνωστοπούλου, Μανταδάκης, Ζαχαριάδης κλπ), που συζήτησε τις εξελίξεις και τις προτάσεις της σε ευρεία σύσκεψη.

    Στη σύσκεψη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, έγινε μια ουσιαστική συζήτηση και αναπτύχθηκαν αρκετά ζητήματα και προβληματισμοί, από μέλη και φίλους, στην κατεύθυνση στήριξης και ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ στη νικηφόρα πορεία τού επόμενου χρονικού διαστήματος.

    [02] Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο βουλευτής της ΧΑ Αρτέμης Ματθαιόπουλος

    Την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αρτέμη Ματθαιόπουλου, αποφάσισαν οι εφέτες ανακρίτριες της υπόθεσης και ο αρμόδιος εισαγγελέας μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι ανακρίτριες της υπόθεσης όσο και ο εισαγγελέας, έκριναν πως ο βουλευτής πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή με το σκεπτικό ότι εάν αφεθεί ελεύθερος θα συνεχίσει την εγκληματική δραστηριότητα, καθώς, εκτός από βουλευτής, είναι και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου. Επομένως, κατά την κρίση τους, ανήκει στη στενή ηγετική ομάδα της ΧΑ και με κάθε τρόπο προτρέπει και προπαγανδίζει την εγκληματική της δράση. Ο βουλευτής, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, προσήλθε το πρωί ενώπιον των ανακριτριών και παρέδωσε δισέλιδο απολογητικό υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστηρίζει ότι δεν εμπλέκεται σε παράνομες ενέργειες και αναφέρεται σε πολιτική δίωξη που υφίσταται η Χρυσή Αυγή. Ο κ. Ματθαιόπουλος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις της ανάκρισης.

    [03] Πυρκαγιά στο Ηράκλειο Κρήτης

    Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Καλλιθέας του Ηρακλείου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Επί τόπου έχουν σπεύσει πυροσβέστες με 5 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα και δίνουν μάχη με τις φλόγες για να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή και εξαπλώθηκε γρήγορα λογω των ισχυρών ανέμων .

    [04] Στο 0,5% παρέμεινε ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Ιούνιο

    Στο 0,5% ανήλθε ο ετήσιος πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Ιούνιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), χαλαρώνοντας την πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να λάβει σύντομα και νέα μέτρα για να αντιμετωπίσει τον πολύ χαμηλό ρυθμό αύξησης των τιμών. Για ένατο συνεχόμενο μήνα, ο πληθωρισμός διατηρείται στην «επικίνδυνη ζώνη», όπως την αποκάλεσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, δηλαδή κάτω από το 1%.

    Οι τιμές των τροφίμων, των οινοπνευματωδών ποτών και του καπνού μειώθηκαν κατά 0,2% τον Ιούνιο, ενώ οι τιμές των υπηρεσιών αυξήθηκαν 1,3% και το κόστος ενέργειας κατά 0,1% σε σύγκριση με ένα έτος πριν, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Eurostat. Ο δομικός πληθωρισμός ?που δεν περιλαμβάνει την ενέργεια, τα τρόφιμα, τα αλκοολούχα ποτά και τον καπνό? ανήλθε σε 0,8% σε ετήσια βάση έναντι 0,7% τον Μάιο.

    [05] «Βροχή» τα πρόστιμα για την αδήλωτη εργασία, από τον Ιω. Βρούτση

    Τα 17 εκατ. ευρώ έφθασαν τα πρόστιμα για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, έπειτα από τους ελέγχους που πραγματοποίησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Εργασίας, από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013 έως τις 31 Μαΐου 2014, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «Άρτεμις». Ειδικότερα, κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν τη συγκεκριμένη περίοδο, ελέγχθηκαν 14.465 επιχειρήσεις στο σύνολο των κλάδων της οικονομίας και σε σύνολο 90.571 εργαζομένων, βρέθηκαν αδήλωτοι οι 1.646. Τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν από τις 15 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά για την αδήλωτη εργασία, φτάνουν πλέον τα 16.999.022 ευρώ. Αντίστοιχα, τον Μάιο του 2014 διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 1.672 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούσαν 4.981 εργαζόμενους από τους οποίους οι 1.165 βρέθηκαν ανασφάλιστοι, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα 806.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνονται τα πρόστιμα για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τα αποτελέσματα των ελέγχων, οι οποίοι διενεργούνται στοχευμένα σε κλάδους που εμφανίζουν υψηλή παραβατικότητα, δείχνουν σταθερή μείωση της ανασφάλιστης εργασίας.

    «Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν την τάση αποκλιμάκωσης της καταγεγραμμένης ανασφάλιστης εργασίας μετά την επιβολή των νέων, υψηλών προστίμων» δήλωσε, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του σχεδίου «Άρτεμις» ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

    [06] Κατά 700 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Μάιο

    Συνεχίστηκε και τον Μάιο η επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος τον Μάιο οι καταθέσεις ιδιωτών αυξήθηκαν κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ, φθάνοντας τα 162,1 δισ. ευρώ από 161,4 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Απριλίου. Από την αρχή του έτους οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί κατά περίπου 1 δισ. ευρώ. Ωστόσο σε σχέση με το τέλος του 2013 οπότε είχαν φθάσει τα 163,2 δισ. ευρώ καταγράφουν μείωση κατά 1,2 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι οι καταθέσεις είχαν φθάσει στο ανώτατο όριό τους αγγίζοντας τα 237,5 δισ. ευρώ τον Ιούνιο του 2009.

    [07] Η πιο πυκνοκατοικημένη από χελώνες περιοχή παγκοσμίως στις Αλυκές Κίτρους!

    Την μεγαλύτερη πυκνότητα σε χελώνες παγκοσμίως έχει έκταση του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα, σύμφωνα με μετρήσεις που κάνει τα τελευταία 30 χρόνια ο Βρετανός ερπετολόγος Άντριαν Χέιλι (Adrian Hailey), ο οποίος αποκαλύπτει ότι σε έκταση 1700 στρεμμάτων ζουν περίπου 2000 χερσαίες χελώνες!

    Ο καθηγητής του πανεπιστημίου των Δυτικών Ινδιών επισκέφθηκε για πρώτη φορά ως φοιτητής την περιοχή το 1979 και έκτοτε μεταβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για να μελετήσει τις γραικοχελώνες (Testudo graeca) και τις μεσογειακές χελώνες (Testudo hermani) που ζουν στις Αλυκές Κίτρους, μέσα στο Εθνικό Πάρκο Αξιού.

    [08] Ο Πιστόριους δεν έπασχε από ψυχική διαταραχή, αποφάνθηκαν οι ψυχίατροι

    Η δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί για τη δολοφονία της φίλης του, επαναλαμβάνεται σήμερα στην Πρετόρια, ύστερα από μακρά διακοπή προκειμένου να υπάρξει αξιολόγηση της ψυχικής κατάστασης του κατηγορούμενου. Η σχετική πραγματογνωμοσύνη διαπιστώνει πλήρη ικανότητα καταλογισμού των πράξεών του κατά τη χρονική στιγμή των γεγονότων το 2013. "Ο κ. Πιστόριους δεν έπασχε από ψυχική διαταραχή ή αναπηρία που θα μπορούσε να τον καθιστά ποινικά μη υπεύθυνο της πράξης για την οποία κατηγορείται", κατέληξαν στο συμπέρασμά τους οι τέσσερις εμπειρογνώμονες στους οποίους είχε ζητηθεί να εξετάσουν τον αθλητή, σύμφωνα με την έκθεσή τους την οποία ανέγνωσε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ. "Ο κ. Πιστόριους ήταν σε θέση να εκτιμήσει ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος", προσθέτουν σημειώνοντας ότι οι τρεις ψυχίατροι και ο τέταρτος κλινικός, ένας ψυχολόγος, κατέληξαν στα ίδια πορίσματα, παρότι αυτά διατυπώνονται σε δύο χωριστές εκθέσεις.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 June 2014 - 12:30:22 UTC