Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Προχωράει κανονικά το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ"»
  • [02] Nεκρός ανασύρθηκε άνδρας από τις γραμμές του Μετρό στον σταθμό της Ακρόπολης
  • [03] Ταλαιπωρία για τους 275 επιβάτες του «Μυτιλήνη», λόγω μηχανικής βλάβης
  • [04] Σε ύφεση οι φωτιές στη Μάνη και το Άνω Καλατζίκι Κορινθίας
  • [05] Παράταση των συμβάσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου
  • [06] Ν. Δένδιας: Οι μεταρρυθμίσεις είναι εθνικό και πατριωτικό καθήκον
  • [07] «Το Κίεβο και η Μόσχα θα εργαστούν για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία»
  • [08] Η Γαλλία στους «8»
  • [09] Γαλλία - Νιγηρία 2-0 στο 92'
  • [10] Γαλλία - Νιγηρία 1-0 στο 79'
  • [11] Γαλλία - Νιγηρία 0-0 στο πρώτο ημίχρονο

  • [01] «Προχωράει κανονικά το νομοσχέδιο για τη "μικρή ΔΕΗ"»

    Ολοκληρώθηκε έπειτα από δύο ώρες η σύσκεψη του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζελο, στο Μέγαρο Μαξιμου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μίλησαν για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού της κυβερνητικής πολιτικής, για τα ταξίδια τους και τις επαφές τους με τους εταίρους, καθώς και για τα επόμενα νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ».

    «Προχωράει κανονικά», ανέφεραν σχετικά κυβερνητικές πηγές, και άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο μικρών βελτιώσεων, που όμως δεν αλλάζουν την ουσία του νομοσχεδίου.

    Επ'αυτού, ο κ. Βενιζέλος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους και σε ερώτηση αν υπάρχει ανησυχία για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου στη Βουλή, είπε ότι υπάρχει πλειάδα εγγυήσεων και θα προστεθούν κι άλλες.

    Επίσης, για τις κινητοποιήσεις των συνδικαλιστών της ΔΕΗ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι δεν θα... τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα και πως έχουν συναίσθηση της ευθύνης.

    Προσθέτουν, εξάλλου, πως «δεν μπορούν να κατεβάζουν τους διακόπτες. Η κυβέρνηση θα το αντιμετωπίσει. Δεν μπορεί να βυθιστεί η χώρα στο σκοτάδι».

    [02] Nεκρός ανασύρθηκε άνδρας από τις γραμμές του Μετρό στον σταθμό της Ακρόπολης

    Ένας άνδρας περίπου 55 ετών ανασύρθηκε νεκρός από τις γραμμές του Μετρό στον σταθμό της Ακρόπολης. Μετά την ανάσυρσή του από την Πυροσβεστική μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες του συμβάντος. Λόγω του περιστατικού διεκόπη η κυκλοφορία στο Μετρό.

    [03] Ταλαιπωρία για τους 275 επιβάτες του «Μυτιλήνη», λόγω μηχανικής βλάβης

    Μια μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, ανοιχτά της Αίγινας, υποχρέωσε το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μυτιλήνη» να πάρει τον δρόμο της επιστροφής για το λιμάνι του Πειραιά, προκαλώντας ταλαιπωρία στους 275 επιβάτες του.

    Το πλοίο, με 76 άτομα πλήρωμα,38 φορτηγά, 31 ΙΧ αυτοκίνητα και 14 δίκυκλα, είχε αναχωρήσει στις 17:40 από τον Πειραιά για Αγ.Κήρυκο, Καρλόβασι και Βαθύ. Αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά περίπου στις 20:10 και αφού αποκατασταθεί η βλάβη και επιθεωρηθεί από τον αρμόδιο νηογνώμονα, αναμένεται να αναχωρήσει για τον προορισμό του.

    [04] Σε ύφεση οι φωτιές στη Μάνη και το Άνω Καλατζίκι Κορινθίας

    Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, στη Βάθεια της Μάνης και στο Άνω Καλατζίκι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

    Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει περιορίσει τα πύρινα μέτωπα και δεν απειλούνται πλέον κατοικημένες περιοχές.

    Εξάλλου, νωρίτερα, στη φωτιά της Μάνης, δόθηκε εντολή εκκένωσης του οικισμού Καινούργια Χώρα, εν τούτοις ο οικισμός δεν εκκενώθηκε, λόγω έγκαιρης επέμβασης των αεροσκαφών PZL από το αεροδρόμιο Καλαμάτας. Τα αεροσκάφη, κάνοντας συνεχώς ρίψεις νερού, περιόρισαν τη φωτιά σε ορεινό σημείο μακριά από το χωριό.

    [05] Παράταση των συμβάσεων των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου

    Την παράταση μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου, των συμβάσεων των θεραπευτών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ που έληγαν σήμερα, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Η τροπολογία προβλέπει την παράταση μέχρι τα τέλη του χρόνου, της προθεσμίας εντός της οποίας θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δαπανών του ΕΟΠΥΥ, συμπληρώνει τις υφιστάμενες διατάξεις για τις σειρές προτεραιότητας των ειδικευόμενων ιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που ενοποιήθηκαν με το ν. 4052/2012 και τέλος, παρέχει στον υπουργό Υγείας τη δυνατότητα, να ορίζει τα νοσοκομεία στα οποία θα τηρείται ξεχωριστή σειρά προτεραιότητας για ειδίκευση κατά οργανική μονάδα της έδρας τους και των αποκεντρωμένων οργανικών μονάδων τους.

    [06] Ν. Δένδιας: Οι μεταρρυθμίσεις είναι εθνικό και πατριωτικό καθήκον

    Σκληρή κριτική στον λαϊκισμό και την άρνηση των μεταρρυθμίσεων, άσκησε απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδιας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΒ για την επιχειρηματικότητα. "Οι μεταρρυθμίσεις δεν αποτελούν απάντηση στις απαιτήσεις της τρόικα. Αποτελούν το εθνικό και πατριωτικό καθήκον, αναγκαίο όρο της ανάπτυξης και της εθνικής επιβίωσης" τόνισε συγκεκριμένα ο υπουργός και πρόσθεσε:

    "Η άρνηση του λαϊκισμού, ο οποίος έχοντας ένδυση την λεοντή της φιλευσπλαχνίας και του δήθεν ενδιαφέροντος για τον μαστιζόμενο από την κρίση συνάνθρωπο, στρέφεται εναντίον κάθε μεταρρύθμισης, αποτελεί σήμερα τη μέγιστη κοινωνική προσφορά." Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι ένα από τα παρεπόμενα της στρεβλής μας ανάπτυξης είναι ότι στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα, παραδόξως, γίνεται αντιληπτή από ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού με αρνητικό πρόσημο.

    "Την στιγμή που η επιχειρηματικότητα, δηλαδή η ανάληψη κινδύνου και πρωτοβουλίας, θεοποιείται σ' όλες τις κοινωνίες του πλανήτη, η Ελλάδα, μια μικρή περιφερειακή, ενδοστρεφής και με αγκυλώσεις οικονομία, αρνείται, τουλάχιστον κατά ένα μέρος, να αποδεχθεί το αξιολογικό πρότυπο των προοδευμένων κοινωνιών" σημείωσε.

    [07] «Το Κίεβο και η Μόσχα θα εργαστούν για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία»

    Η Ουκρανία και η Ρωσία συμφώνησαν να εργαστούν για την υιοθέτηση μιας "συμφωνίας για μια διμερή κατάπαυση του πυρός" μεταξύ των αυτονομιστών στην Ουκρανία και των Αρχών της χώρας αυτής, όπως και για την άμεση εγκαθίδρυση αποτελεσματικών μεθοριακών ελέγχων, ανακοίνωσε το Παρίσι, έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχαν νωρίτερα σήμερα οι ηγέτες των δύο αυτών χωρών μαζί με αυτούς της Γαλλίας και της Γερμανίας.

    "Έπειτα από μια μακρά συνομιλία" σήμερα μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, οι δύο πρώτοι "συμφώνησαν να εργαστούν "πάνω σε πέντε σημεία, εκ των οποίων πρωτίστως για την "υιοθέτηση μιας συμφωνίας για μια διμερή κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις ουκρανικές Αρχές και τους αυτονομιστές", αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

    [08] Η Γαλλία στους «8»

    Η Γαλλία επικράτησε με 2-0 της Νιγηρίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του αγώνα, Γερμανία-Αλγερία. Το προβάδισμα στους «τρικολόρ» έδωσε ο Πογκμπά στο 79΄ ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Γιόμπο στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+2).

    [09] Γαλλία - Νιγηρία 2-0 στο 92'

    Η Γαλλία προηγείται 2-0 με αυτογκόλ του Γιόμπο. Είχε ανοίξει το σκορ ο Πογκμπά στο 80'.

    [10] Γαλλία - Νιγηρία 1-0 στο 79'

    Η Γαλλία άνοιξε το σκορ με τον Πογκμπά.

    [11] Γαλλία - Νιγηρία 0-0 στο πρώτο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 30 June 2014 - 18:30:22 UTC