Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [02] Οι «Πυρήνες» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο
  • [03] Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας συνειδητά υποκινεί τις αντιδράσεις για τη ΔΕΗ
  • [04] Έκτακτη σύσκεψη των φαρμακοποιών το Σάββατο
  • [05] Μειώνεται το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών
  • [06] «Το θέμα των "κόκκινων" δανείων αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα»
  • [07] Ντ. Μεντβέντεφ: Μεγάλη κρίση φυσικού αερίου το φθινόπωρο

  • [01] Με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Σε κλίμα υψηλών τόνων και έντασης ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ».

    Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο δια του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Παναγιώτη Λαφαζάνη, όσο και του εισηγητή του Θανάση Πετράκου, ζήτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει «στο ξεπούλημα και τη διάλυση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης» και προειδοποίησε ότι «το έγκλημα αυτό», που είναι το μεγαλύτερο της μεταπολίτευσης, δεν θα μείνει ατιμώρητο σε οποιαδήποτε διάστασή του.

    Παράλληλα, αμφισβητήθηκε η διαδικασία της συζήτησης από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς στο νομοσχέδιο δεν υπήρχε η υπογραφή του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, αλλά του προκατόχου του, Γιάννη Στουρνάρα.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής Γιώργος Βλάχος, απαντώντας στις επικρίσεις και ενστάσεις που ακούστηκαν, αντέτεινε ότι η διαδικασία είναι ξεκάθαρη και σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής και δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από τον κ. Χαρδούβελη γραπτή δήλωση υιοθέτησης του κειμένου του νομοσχεδίου, την οποία και θα καταθέσει στα μέλη της Επιτροπής.

    Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, που ζήτησε να σταματήσει η διαδικασία, ώστε το νομοσχέδιο, που όπως είπε, είναι του κ. Στουρνάρα και όχι του κ. Χαρδούβελη, να επανακατατεθεί υπογεγραμμένο από τον νυν αρμόδιο υπουργό Οικονομικών μαζί με τις αλλαγές, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει ακόμα ενημερώσει τα κόμματα.

    Ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν αλλαγές και δεσμεύτηκε ότι θα τις καταθέσει μετά τις τοποθετήσεις των εισηγητών.

    [02] Οι «Πυρήνες» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Βερολίνο

    Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο του Έλληνα πρόξενου στο Βερολίνο, Άρη Ραδιόπουλου, ανέλαβε η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς- Φράξια Μηδενιστών» με επιστολή της στον γερμανικό ιστότοπο «linksunten.indymedia.org».

    Οι συντάκτες της προκήρυξης στον τίτλο του κειμένου αναφέρουν: «Δεν ζητάμε τίποτα λιγότερο από την καταστροφή του κτήνους το οποίο συντηρεί το σύστημα» και κάνουν λόγο για χρήση αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ αναφέρονται στην ανέγερση νέων φυλακών υψηλής ασφαλείας και στον θάνατο του Ιλία Καρέλι. Εκφράζουν δε την αλληλεγγύη τους προς τους απεργούς πείνας στις ελληνικές φυλακές.

    Αναφερόμενος στην επίθεση, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, επισήμανε ότι «κάθε παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις, η οποία προβλέπει την πλήρη προστασία ξένων διπλωματών στη Γερμανία, είναι για τη γερμανική κυβέρνηση μια πολύ σοβαρή υπόθεση». Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν είχε πλήρη εικόνα του περιστατικού, το οποίο, όπως επισημάνθηκε, αποτελεί αρμοδιότητα της Αστυνομίας του κρατιδίου Βερολίνου, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών.

    [03] Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας συνειδητά υποκινεί τις αντιδράσεις για τη ΔΕΗ

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ότι συνειδητά υποκινεί τις αντιδράσεις για το θέμα της ΔΕΗ.

    Ειδικότερα, ανέφερε ότι ενόψει και νέων κοινών εμφανίσεών του με τον κ. Φωτόπουλο και άλλους γνωστούς από το παρελθόν συνδικαλιστές της ΔΕΗ που πλέον, όπως σημείωσε, έχουν βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι οποιοδήπτε σαμποτάζ σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, των Ελλήνων πολιτών και της ίδιας της επιχείρησης θα χρεωθεί προσωπικά στον κ. Τσίπρα.

    «Ο κ. Τσίπρας συνειδητά υποκινεί τις αντιδράσεις και βρίσκεται πίσω από τις επαπειλούμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, επιδιώκοντας να αποκομίσει οφέλη μέσα από την καταστροφή της χώρας. Η ευθύνη τον βαρύνει απόλυτα» τόνισε η κ. Βούλτεψη.

    [04] Έκτακτη σύσκεψη των φαρμακοποιών το Σάββατο

    Την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, για μείωση του ποσοστού κέρδους τους, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να «καταγγέλλει την τακτική του νέου υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη, να ανακοινώσει αιφνιδιαστικά τις προειλημμένες αποφάσεις που έχουν σχέση με τη διάλυση του φαρμακευτικού ιστού της χώρας».

    Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τους προέδρους των Συλλόγων της χώρας σε έκτακτη σύσκεψη, το Σάββατο 5 Ιουλίου, «για τις αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για τα προαπαιτούμενα της τρόικας για τον κλάδο».

    [05] Μειώνεται το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών

    Σε μειώσεις του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, οι οποίες φτάνουν στο 2% για τα φάρμακα που πωλούνται σήμερα στα φαρμακεία, προχώρησε το υπουργείο Υγείας.

    Σε δηλώσεις του αργά το απόγευμα ο υπουργός, Μάκης Βορίδης, είπε ότι «είμαστε συνεπείς απέναντι στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει» ανακοινώνοντας τη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών από το 21% στο 19% εάν συνυπολογισθεί το rebate (υποχρεωτική έκπτωση που πρέπει να καταβάλουν οι φαρμακοποιοί).

    Στις συνολικές πωλήσεις θα συμπεριλαμβάνονται και τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), τα οποία θα μπορούν πλέον να πωλούνται από τα φαρμακεία, αλλά με ποσοστό κέρδους που δεν θα ξεπερνά το 3%, παρότι οι αρχικές πληροφορίες έκαναν λόγο για 5%.

    Η εξέλιξη αυτή «ρίχνει» το συνολικό ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών από 19% στο 15,6%, ενώ η τρόικα πίεζε για 15%, ποσοστό με το οποίο ήταν κάθετα αντίθετος ο κλάδος των φαρμακοποιών.

    Διαβάστε επίσης:

    Έκτακτη σύσκεψη των φαρμακοποιών το Σάββατο

    [06] «Το θέμα των "κόκκινων" δανείων αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα»

    Τη διαβεβαίωση ότι το θέμα των "κόκκινων" δανείων αντιμετωπίζεται με υπευθυνότητα από τις τράπεζες, έδωσε απόψε, από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, με την ευκαιρία επίσκεψής του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

    Όπως πρόσθεσε, η στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί για την επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων πρέπει να είναι τέτοια ώστε, να μην ανακοπεί η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

    «Εξετάζουμε μία -μία τις επιχειρήσεις για εξυγίανση και αναδιάρθρωση, με απόλυτη προτεραιότητα σε εκείνες που λειτουργούν, απασχολούν πολλούς εργαζόμενους και έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα» τόνισε ο κ. Σάλλας.

    [07] Ντ. Μεντβέντεφ: Μεγάλη κρίση φυσικού αερίου το φθινόπωρο

    Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προέβλεψε σήμερα «μια ευρεία κρίση φυσικού αερίου το φθινόπωρο» εξαιτίας της διαμάχης μεταξύ της χώρας του και της Ουκρανίας για το θέμα.

    «Η Ουκρανία δεν πληρώνει για το φυσικό αέριο. Αυτό το χρέος είναι τεράστιο. Παίρνουν αέριο από τις υπόγειες δεξαμενές. Το φθινόπωρο θα υπάρξει μια ευρεία κρίση φυσικού αερίου», ανέφερε ο Μεντβέντεφ στη σελίδα του στο Facebook.

    Εξάλλου στα σχόλιά του που δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ο Μεντβέντεφ εκτίμησε ότι η επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων στην Ουκρανία θα είναι «πολύ πιο δύσκολη» αφού το Κίεβο δεν παρέτεινε την εκεχειρία στα ανατολικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 2 July 2014 - 18:30:20 UTC