Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανταπόκριση ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ανεξάρτητων βουλευτών στην πρόταση Αλ. Τσίπρα για συνάντηση με θέμα το δημοψήφισμα
  • [02] Πρόγραμμα διακοπών στην ηλεκτροδότηση, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ
  • [03] Δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε Φαρμοκονήσι, Χίο, Σύμη και Λέσβο
  • [04] Ιω. Μανιάτης: Διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων στη «μικρή ΔΕΗ»

  • [01] Ανταπόκριση ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ και ανεξάρτητων βουλευτών στην πρόταση Αλ. Τσίπρα για συνάντηση με θέμα το δημοψήφισμα

    Συνέχεια, στην κατ΄αρχήν συμφωνία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θέλει να δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις σημερινές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμένο, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη και τον Πάρι Μουτσινά, πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας των ανεξάρτητων βουλευτών.

    Ο κ. Κουβέλης, ο κ. Καμμένος και ο κ. Μουτσινάς, ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση για την πραγματοποίηση συνάντησης αντιπροσωπειών των κομμάτων την προσεχή Δευτέρα, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΚΕ, που κατά την εκτίμηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν θα παραβρεθεί στη συνάντηση. Σημειώνεται, ότι είναι η πρώτη επικοινωνία μεταξύ των κυρίων Τσίπρα και Κουτσούμπα, την οποία πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζουν ως «ευγενική και τυπική».

    Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε σχετική ανακοίνωσή του, αντικείμενο της συζήτησης του κ. Τσίπρα με τους άλλους αρχηγούς, ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας κατάθεσης πρότασης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος ενάντια στον νόμο για την κατάτμηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, σύμφωνα με το άρθρο 44, παράγραφο 2 του Συντάγματος. Από τις συνομιλίες καταγράφηκε η αντίθεση όλων στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη μικρή ΔΕΗ και η κατ΄αρχήν θετική τους στάση στη προοπτική διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

    Ο γγ του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας, ωστόσο, διευκρίνισε, ότι το δημοψήφισμα θα πρέπει να αφορά και στο σύνολο των προηγούμενων νόμων που σχετίζονται με την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

    Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντίρρηση στη πρόταση του ΚΚΕ να συμπεριλαμβάνονται και προηγούμενοι νόμοι που σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, καθώς και ότι η κοινή πρόταση αποτελεί ευκαιρία, προκειμένου να διερευνηθεί το πεδίο συμφωνίας για μια εναλλακτική εθνική στρατηγική στα θέματα ενέργειας.

    Ως εκ τούτου, πρότεινε το εύρος των νόμων που θα περιλαμβάνονται σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα να είναι αντικείμενο συνεννόησης όλων των δυνάμεων που συμφωνούν με τη διεξαγωγή του, δεδομένου, ότι η ενεργοποίηση του άρθρου 44, απαιτεί τη συγκέντρωση 120 βουλευτών.

    [02] Πρόγραμμα διακοπών στην ηλεκτροδότηση, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ

    Διακοπές ρεύματος διάρκειας μιας ώρας ανά περιοχή στο ηπειρωτικό δίκτυο και την Κρήτη, περιλαμβάνει το πρόγραμμα περικοπών που ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ για απόψε, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ.

    Οι διακοπές προγραμματίζονται για το διάστημα από τις 7 ως τις 11 το βράδυ. Ο ΔΕΔΔΗΕ επαναλαμβάνει στη σχετική ανακοίνωση ότι το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και συνεπώς οι ώρες των διακοπών μπορεί να διαφοροποιηθούν από τον προγραμματισμό. Το μεσημβρινό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε το πρωί δεν υλοποιήθηκε καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητο.

    Oι καταναλωτές μπορούν να ενημερώνονται και από την ειδική τηλεφωνική γραμμή του ΔΕΔΔΗΕ 210-6241860, η οποία λειτουργεί όλο το 24ωρο.

    [03] Δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε Φαρμοκονήσι, Χίο, Σύμη και Λέσβο

    Αύξηση παρουσιάζει το κύμα των μεταναστευτικών ροών τα τελευταία 24ωρα, στα ανατολικά σύνορα της χώρας.

    Τριάντα δύο παράτυποι μετανάστες (18 άνδρες, 6 γυναίκες, 8 ανήλικοι) εντοπίστηκαν τις πρωινές ώρες στις ανατολικές ακτές Φαρμακονησίου. Μεταφέρθηκαν όλοι τους στη Λέρο, όπου συνελήφθησαν.

    Εξάλλου, σε περιοχή νότια της Χίου, στελέχη της λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με την αστυνομία συνέλαβαν 26 παράτυπους μετανάστες (20 άνδρες και 6 γυναίκες), οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για προληπτικό υγειονομικό έλεγχο.

    Άλλοι τέσσερις παράτυποι μετανάστες (3 άνδρες και μία γυναίκα) που επέβαιναν σε πολυεστερικό σκάφος συνελήφθησαν στον κόλπο της Μαραθούντας στη Σύμη και μεταφέρθηκαν στη λιμενική Αρχή Σύμης, ενώ το σκάφος κατασχέθηκε.

    Τέλος, 16 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν, στην περιοχή «Φανερωμένη» Λέσβου και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου κρατούνται.

    [04] Ιω. Μανιάτης: Διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων στη «μικρή ΔΕΗ»

    Δέκα βασικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη «μικρή ΔΕΗ» παρουσίασε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, χαρακτηρίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο ως μία σημαντική θεσμική μεταρρύθμιση για την ενίσχυση του ανταγωνισμού και την προστασία των καταναλωτών.

    Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης διευκρίνισε ότι το τελικό κείμενο για τη «μικρή ΔΕΗ» θα προκύψει μέσα από τον διάλογο και τις προτάσεις που θα κατατεθούν, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα έσοδα από την ιδιωτικοποίηση την οποία θα κάνει η ίδια η ΔΕΗ, δεν θα πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στη ΔΕΗ.

    Ο υπουργός Περιβάλλοντας διαβεβαίωσε μεταξύ άλλων ότι:

    - Θα είναι διασφαλισμένα πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στη «μικρή ΔΕΗ».

    - Ο νέος ιδιοκτήτης θα έχει τις ίδιες υποχρεώσεις.

    - Θα υπάρχουν οι προτεραιότητες και ωφελιμότητες των τοπικών κοινωνιών.

    - Αυτό που θα δοθεί στη «μικρή ΔΕΗ» θα είναι αναλογικό κατά 30%, ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο προσοδοφόρο.

    - Οι πελάτες θα πάνε υποχρεωτικά για τέσσερις μήνες στη «μικρή ΔΕΗ» και αμέσως μετά θα μπορούν να επιλέξουν είτε να παραμείνουν είτε να πάνε στη «μεγάλη ΔΕΗ».

    - Θα συνεχιστεί η πολιτική ενίσχυσης με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και δεν θα θιγούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Στο σημείο αυτό ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι η πολιτική του κοινωνικού τιμολογίου είναι απόλυτα αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης και όχι της ΔΕΗ. Όπως είπε, ήδη έχουν ενταχθεί 550.000 ελληνικές οικογένειες, ενώ έπειτα από την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για διεύρυνση του κοινωνικού τιμολογίου πιθανόν να φθάσουν τις 750.000.

    - Διασφαλίζονται απολύτως τα δικαιώματα των τοπικών κοινωνιών εκεί όπου υπάρχουν μονάδες της ΔΕΗ.

    - Θα συνεχίσει να εφαρμόζεται με αναλογικό τρόπο, το τοπικό ανταποδοτικό τέλος και στη «μικρή ΔΕΗ».

    - Οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν προτεραιότητα στις προσλήψεις με το μέτρο της εντοπιότητας.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρόγραμμα διακοπών στην ηλεκτροδότηση, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 July 2014 - 16:30:21 UTC