Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επεισόδια κατά την άφιξη των Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Ι. Λαγού στα δικαστήρια
  • [02] Απολογούνται οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Ιω. Λαγός
  • [03] Το μεσημέρι εκδικάζεται η αγωγή της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ
  • [04] Πυρκαγιά στη Σητεία
  • [05] Μποτιλιάρισμα 9 χλμ στον Κηφισό λόγω καραμπόλας τεσσάρων αυτοκινήτων
  • [06] Μαζί με τη σύνταξη Αυγούστου, το επίδομα συζύγου στους συνταξιούχους του ΟΓΑ
  • [07] Ποιες παροχές περίθαλψης δικαιούνται οι ανασφάλιστοι οφειλέτες του ΟΑΕΕ
  • [08] Σήμερα η απόφαση για την έγκριση της πρώτης υπό-δόσης του 1 δισ. ευρώ
  • [09] «Η ελληνική μουσική είναι οικουμενική» λένε οι Ιμάμ Μπαϊλντί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

  • [01] Επεισόδια κατά την άφιξη των Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Ι. Λαγού στα δικαστήρια

    Μετήχθησαν στο Εφετείο προκειμένου να απολογηθούν ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.

    Κατά την άφιξη της «κλούβας» στην οποία επέβαιναν οι κρατούμενοι δημιουργήθηκε ένταση καθώς οι περίπου 150 συγκεντρωμένοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να πλησιάσουν το όχημα. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να προσεγγίσουν από άλλο σημείο με αποτέλεσμα οι δυνάμεις ασφαλείας να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

    [02] Απολογούνται οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Ιω. Λαγός

    Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής βρίσκονται ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός. Οι δύο εφέτες, Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου έχουν καλέσει σήμερα σε απολογίες τα τρία προσωρινά κρατούμενα στελέχη της Χρυσής Αυγής προκειμένου να δώσουν συμπληρωματικές εξηγήσεις για τις νέες κατηγορίες με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι μετά την πρόσφατη άρση ασυλίας τους από την Βουλή.

    Το κατηγορητήριο με το οποίο είναι αυτή την φορά αντιμέτωπος ο αρχηγός της ΧΑ Νίκος Μιχαλολιάκος αλλά και ο βουλευτής Γιάννη Λαγός αφορά για το κακούργημα της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό το εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Η κλήση που εστάλη τον Χρήστο Παππά αφορά την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής αλλά και το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων. Οι τρεις προφυλακισμένοι βουλευτές σύμφωνα με πληροφορίες δεν επιθυμούν να ζητήσουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπιση τους και για το νέο κατηγορητήριο.

    [03] Το μεσημέρι εκδικάζεται η αγωγή της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ

    Στις 13:00 εκδικάζεται η αγωγή της ΔΕΗ κατά της ΓΕΝΟΠ η οποία θα κρίνει αν είναι παράνομη και καταχρηστική, η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της επιχείρησης.

    Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

    Την έντονη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» εξέφρασαν, σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς που κλήθηκαν στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ενώ οι περισσότεροι ζήτησαν την απόσυρσή του.

    Από την πλευρά της η κυβέρνηση τηρεί στάση αναμονής χωρίς να αποκλείεται η επιστράτευση των εργαζομένων. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη είπε στο Mega ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον.

    [04] Πυρκαγιά στη Σητεία

    Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Χανδρά στη Σητεία και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε μεγάλες διαστάσεις. Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης με 23 οχήματα της πυροσβεστικής με 55 πυροσβέστες, 32 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 υδροφόρες των δήμων, 2 οχήματα του στρατού καθώς επίσης εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής ενώ το έργο των επίγειων δυνάμεων ενισχύουν και δύο ελικόπτερα. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ενώ μέχρι στιγμής έχει κάψει ελαιόδενδρα και χορτολιβαδική έκταση.

    [05] Μποτιλιάρισμα 9 χλμ στον Κηφισό λόγω καραμπόλας τεσσάρων αυτοκινήτων

    Μεγάλο μποτιλιάρισμα δημιουργήθηκε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί στη λεωφόρου Κηφισού, λόγω καραμπόλας τεσσάρων αυτοκινήτων. Για αρκετή ώρα σχηματίστηκε ουρά περίπου εννέα χιλιομέτρων, από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας έως το ύψους των ΚΤΕΛ Κηφισού, στο ρεύμα προς Πειραιά. Προ ολίγου, τα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη κίνηση.

    [06] Μαζί με τη σύνταξη Αυγούστου, το επίδομα συζύγου στους συνταξιούχους του ΟΓΑ

    Ταυτόχρονα με την καταβολή της σύνταξης του Αυγούστου θα επαναχορηγηθεί το επίδομα συζύγου στους συνταξιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), οι οποίοι έχουν σύζυγο μη συνταξιούχο με έτος γέννησης το 1949. Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του οργανισμού, τον Ιούλιο παρατηρήθηκε το φαινόμενο της διακοπής καταβολής του επιδόματος, και έγιναν όλες οι ενέργειες για την επαναχορήγηση του επιδόματος αναδρομικά.

    Οι συνταξιούχοι γήρατος του ΟΓΑ δικαιούνται το συγκεκριμένο επίδομα μέχρι τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του συζύγου του/της και εφ' όσον αυτός δεν λαμβάνει σύνταξη από οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα.

    [07] Ποιες παροχές περίθαλψης δικαιούνται οι ανασφάλιστοι οφειλέτες του ΟΑΕΕ

    Τις παροχές περίθαλψης που παρέχονται σε ανασφάλιστους οφειλέτες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), στο πλαίσιο της πρόσφατης νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την κάλυψη από πλευράς παροχών περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.

    Σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ, παροχές ασθένειας σε είδος, δηλαδή φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δικαιούνται έως τις 28.2.2015 ασφαλισμένοι του Οργανισμού, και τα προστατευόμενα μέλη τους, εφόσον διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή προέβησαν σε δήλωση αδράνειας εργασιών στη ΔΟΥ ή συνεχίζουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο ασφαλιστικό φορέα.

    Θα πρέπει ακόμη, οι οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ, να αφορούν τα έτη 2011, 2012 και 2013 και ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού τους εισοδήματος κατά τα συγκεκριμένα έτη να μην υπερβαίνει τις 12.000 ευρώ.

    [08] Σήμερα η απόφαση για την έγκριση της πρώτης υπό-δόσης του 1 δισ. ευρώ

    Η πρώτη υπό-δόση του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ προς την Ελλάδα, αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από την Ομάδα Εργασίας της Ευρωομάδας (Euro Working Group), το οποίο συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης. Σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες, οι δανειστές θεωρούν ότι η χώρα ολοκλήρωσε χθες και τα έξι πρώτα προαπαιτούμενα μέτρα και το ποσό είναι δυνατόν να εκταμιευθεί τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία θα συνεδριάσει η Ευρωομάδα (Eurogroup), με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την πρόοδο στην υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

    Από την πλευρά τους, κυβερνητικοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι είναι εφικτό να ολοκληρωθούν εντός του τρέχοντος μηνός και τα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα μέτρα (συνδέονται άρρηκτα με τη δεύτερη υπό-δόση του 1 δισ. ευρώ). Οι ίδιοι δηλώνουν ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει σαφές δείγμα αξιοπιστίας εν όψει και της επανόδου των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, στις 9 Ιουλίου και για περίπου 7- 10 ημέρες. Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα εξετάσουν, εκτός από την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων, την εκτέλεση του προϋπολογισμού και τα δημοσιονομικά κενά που δημιουργούνται από τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα μισθολογικά αιτήματα επαγγελματικών ομάδων.

    Φυσικά, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης γνωρίζει ότι το κύριο βάρος θα δοθεί στις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου για την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου. Με δεδομένο, ότι τότε αναμένεται να τεθεί και το θέμα της νέας διευθέτησης του δημοσίου χρέους.

    [09] «Η ελληνική μουσική είναι οικουμενική» λένε οι Ιμάμ Μπαϊλντί στο ΑΠΕ - ΜΠΕ

    'Εδωσαν δύο συναυλίες στο φεστιβάλ τζαζ του Μόντρεαλ ξεσηκώνοντας χιλιάδες Καναδούς και Ελληνες στην κεντρική σκηνή της Μπέλ. Ηχοι της Ανατολής, των Βαλκανίων, ήχοι πειραγμένοι με ηλεκτρικές νότες, έκαναν τους Ιμάμ Μπαϊλντί να ξεχωρίσουν απ' όλα τα έθνικ συγκροτήματα του φημισμένου διεθνούς φεστιβάλ της τζάζ, αφήνοντας τη σφραγίδα της πρώτης ελληνικής παρουσίας στο Μόντρεαλ της μουσικής.

    Στο περιθώριο των συναυλιών τους, συναντηθήκαμε με τον Λύσανδρο Φαληρέα, συνιδρυτή του συγκροτήματος και τον Γιάννη Δίσκο, σαξοφωνίστα που καθηλώνει το κοινό με τον ελληνικό ήχο του κλαρίνου.Οι δύο νεαροί εκφραστές μιας νέας άποψης για την ελληνική και τη βαλκάνια μουσική μίλησαν για το συγκρότημα Ιμάμ Μπαϊλντί και την προσπάθειά τους να παντρέψουν το παλιό με το καινούριο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 July 2014 - 8:30:22 UTC