Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τ. Κουίκ: Ναι στο δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, όχι στις διακοπές ρεύματος
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Επώδυνη για το δημόσιο συμφέρον η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ
  • [03] Πρόταση για δημοψήφισμα από το ΚΚΕ
  • [04] Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αποσπάσεις υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία μελών της κυβέρνησης
  • [05] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας
  • [06] Πρόγραμμα εκ περιτροπής διακοπών ηλεκτροδότησης στην Κρήτη
  • [07] Τουλάχιστον 13 νεκροί σε συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

  • [01] Τ. Κουίκ: Ναι στο δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, όχι στις διακοπές ρεύματος

    «Ναι στο δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, όχι στις διακοπές ρεύματος», επανέλαβε σήμερα ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.

    «Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, χωρίς κανένα δισταγμό, χαρίζει δημόσια περιουσία, παραχωρεί τις πηγές ενέργειας της χώρας. Πιστεύοντας στις αρχές της άμεσης Δημοκρατίας συμφωνούμε με τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ», είπε ο κ. Κουίκ.

    Ανέφερε, επίσης, πως οι ΑΝ.ΕΛ. είναι στο πλευρό των εργαζομένων, «αλλά δεν θα συμφωνήσουμε σε ακραίες ενέργειες, και μάλιστα σε τουριστική περίοδο και σε περιόδους καύσωνα, που επιπλέον, θα ακυρώσουν τον αγώνα τους».

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Επώδυνη για το δημόσιο συμφέρον η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης ότι η «μικρή ΔΕΗ» θα ωφελήσει τους καταναλωτές, καθώς σε σχετικό σημείωμά του τονίζει ότι «η διεθνής εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας είναι επώδυνη για το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή για τις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών», και προσθέτει ότι σε διεθνές επίπεδο, έχουν καταγραφεί οι εξής τάσεις:

    «(α) Δημιουργούνται υπερεθνικά ολιγοπώλια που καταργούν στην πράξη τα όποια υποτιθέμενα οφέλη της ιδιωτικοποίησης και του ανταγωνισμού όσον αφορά τις τιμές. Στον ευρωπαϊκό χώρο, για παράδειγμα, κυριαρχούν πέντε πολυεθνικές εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας με αποτέλεσμα την ακύρωση του όποιου ανταγωνισμού.

    (β) Αυξάνεται η ενεργειακή φτώχεια, δηλαδή το ποσοστό των πολιτών που δεν έχουν πρόσβαση στις αναγκαίες ποσότητες ηλεκτρικής (και άλλης) ενέργειας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περίπτωση της Ελλάδας όπου το μνημονιακό καθεστώς επιβάλλει συνθήκες εισοδηματικής εξαθλίωσης και ανέχειας που αποκλείουν ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά από την πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια, ορισμένες φορές με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα θανάτων από μαγκάλια και άλλους ανορθόδοξους τρόπους θέρμανσης.

    [03] Πρόταση για δημοψήφισμα από το ΚΚΕ

    Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι είναι διατεθειμένη να καταθέσει πρόταση στη Βουλή, ώστε να διεξαχθεί η συζήτηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος ενάντια στην απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος.

    Η ΚΟ του ΚΚΕ «θεωρεί ότι κάθε κόμμα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει τη δική του σχετική πρόταση, όπως άλλωστε συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως «κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, κάθε κόμμα μπορεί να θέσει τις δικές του θέσεις».

    «Όπως είναι γνωστό το ΚΚΕ έχει ήδη γνωστοποιήσει την πρότασή του, σύμφωνα με την οποία βασικό περιεχόμενο τόσο του δημοψηφίσματος, όσο και της πάλης του λαϊκού κινήματος, είναι η κατάργηση όλων των νόμων που έχουν ψηφιστεί σύμφωνα με το κοινοτικό πλαίσιο για την απελευθέρωση της ενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και αυτού για τη "μικρή ΔΕΗ"» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΟ του ΚΚΕ.

    [04] Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι αποσπάσεις υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία μελών της κυβέρνησης

    Εναρμονίζεται το καθεστώς των αποσπασμένων υπαλλήλων με αυτό των μετακλητών σε ό,τι αφορά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της μετάβασης στη νέα θέση εργασίας.

    Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.- Επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων και άλλες διατάξεις», «η απόσπαση όσων υπηρετούν στα πολιτικά γραφεία των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών ανατρέχει στο χρόνο στον οποίο ορίζεται στην απόφαση απόσπασης, εφόσον αυτή δημοσιεύεται εντός διμήνου. Η διάταξη ισχύει από 01.06.2014».

    Υποχρέωση δημοσίευσης διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είχαν έως τώρα (σύμφωνα με το Ν.2303/1995, με αναδρομική ισχύ από τις 13 Οκτωβρίου 1993) οι μετακλητοί υπάλληλοι. Πλέον, στη διαδικασία υπάγονται και οι αποσπασμένοι υπάλληλοι.

    [05] Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας

    Για αύριο Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τις εξής περιοχές:

    Περιφέρεια Αττικής και Νήσων, Περιφέρεια Κρήτης, περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (νήσοι Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας ? κεντρική και νότια Εύβοια, περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου, περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας , περιφερειακή Ενότητα Κορινθία και περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας (ανατολική και νότια).

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    [06] Πρόγραμμα εκ περιτροπής διακοπών ηλεκτροδότησης στην Κρήτη

    Το ενδεικτικό πρόγραμμα των εκ περιτροπής διακοπών ηλεκτροδότησης που είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν, σήμερα, Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014, κατά το χρονικό διάστημα από 20.00? έως 22.00? στην Κρήτη και θα έχουν εκτιμώμενη διάρκεια μέχρι 1 ώρα ανά περιοχή, ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

    Για την ηπειρωτική χώρα (διασυνδεδεμένο σύστημα) και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν προβλέπονται προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης για τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

    [07] Τουλάχιστον 13 νεκροί σε συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία

    Τουλάχιστον 13 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε διάφορα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα, σε μάχες με τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες, όπως ανακοινώθηκε από το επιτελείο της "αντιτρομοκρατικής επιχείρησης" του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, άλλοι 9 στρατιώτες τραυματίστηκαν. Η επιχείρηση αυτή, στην οποία μετέχουν δυνάμεις του στρατού και των υπηρεσιών ασφαλείας, ξανάρχισε την Τρίτη, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο αποφάσισε να μην παρατείνει την εκεχειρία μετά τις πολλές παραβιάσεις της από τους αντάρτες.

    Στο μεταξύ, η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας (SBU) κατηγόρησε σήμερα έναν Ρώσο στρατηγό ότι συμμετέχει στη στρατολόγηση, στη Ρωσία, μαχητών που εντάσσονται στις τάξεις των αυτονομιστών, στην ανατολική Ουκρανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 July 2014 - 16:30:21 UTC