Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Δ. Κουτσούμπας τάχθηκε υπέρ δημοψηφίσματος αλλά για όλους του νόμους απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας
  • [02] Αύριο οι αποφάσεις των εργαζομένων στα εργοστάσια της ΕΒΖ
  • [03] Ο αγώνας θα συνεχιστεί ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ - Σε επίταξη οι εργαζόμενοι
  • [04] Πυρκαγιά σε παραλίμνια έκταση δίπλα στη λίμνη Κορώνειας
  • [05] Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κρήτη
  • [06] Συντριβή αεροσκάφους με έντεκα νεκρούς στην Πολωνία
  • [07] Συρία: Ένα ζευγάρι και τα έξι παιδιά του σκοτώθηκαν από αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια που έριξαν αεροσκάφη
  • [08] Στους «4» πέρασε η Αργεντινή

  • [01] Ο Δ. Κουτσούμπας τάχθηκε υπέρ δημοψηφίσματος αλλά για όλους του νόμους απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας

    Σε καταδίκη του κρατικού αυταρχισμού και στην μεγαλύτερη δυνατή υποστήριξη και αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ κάλεσε ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στο 23ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, στο Στόμιο της Λάρισας. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι ουδέποτε το κόμμα του είπε πως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ίδιοι.

    Επανέλαβε ότι η πρόταση του ΚΚΕ και το πλαίσιο που θέτει για πιθανό δημοψήφισμα είναι «άμεση απόσυρση ή κατάργηση εάν ψηφιστεί, του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ», και κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου που έχει οδηγήσει σε ουσιαστική ιδιωτικοποίηση, εκφράζοντας αντίθεση στο σύνολο του πλαισίου της ΕΕ για την απελευθέρωση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.»

    [02] Αύριο οι αποφάσεις των εργαζομένων στα εργοστάσια της ΕΒΖ

    Σε σειρά αποφάσεων για συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη ακόμα και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό, χρηματοδότηση της εταιρείας, αλλά και το διορισμό μιας νέας διοίκησης που θα στηρίζει την τευτλοκαλλιέργεια, κατέληξαν οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη που έγινε, στις Σέρρες, με αφορμή την είδηση ότι αναστέλλεται από φέτος, η λειτουργία των δύο εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), σε Σέρρες και Ορεστιάδα και διατήρηση μόνο αυτού στο Πλατύ Ημαθίας.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΕΒΖ, στις Σέρρες, Χριστόδουλος Βαρκάκης, διερωτήθηκε: "Πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να δίνει τη ψήφο εμπιστοσύνης της στην τευτλοκαλλιέργεια εντάσσοντάς την στη συνδεδομένη ενίσχυση στο πλαίσιο της ΚΑΠ 2014-2020 και να κλείνει τα δύο εργοστάσιά της".

    Σε κάθε περίπτωση οι οριστικές αποφάσεις για το είδος των κινητοποιήσεών, αναμένεται να ληφθούν αύριο, μετά τη σύσκεψη των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας, έτσι ώστε όλοι"ενωμένοι να αποτρέψουμε τα σχέδιά να οδηγήσουν στον αφανισμό τους τευτλοκαλλιεργητές", υπογράμμισε ο ίδιος.

    [03] Ο αγώνας θα συνεχιστεί ανακοίνωσε η ΓΕΝΟΠ - Σε επίταξη οι εργαζόμενοι

    «Ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δεν δόθηκε με όρους συντεχνίας αλλά με όρους κοινωνίας, για αυτό πέτυχε και θα συνεχισθεί» ανακοίνωσε απόψε η ΓΕΝΟΠ, μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

    Κατά πληροφορίες, προτάσεις να αγνοήσουν ή «να σκίσουν» οι εργαζόμενοι τα φύλλα επίταξης δεν υιοθετήθηκαν.

    Ωστόσο ο Νίκος Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, εκ των εισηγητών αυτής της πρότασης δήλωσε δημόσια ότι θα σκίσει το δικό του φυλλάδιο, προκαλώντας τον πρωθυπουργό «να τον απολύσει».

    Η Ε.Ε. της ΓΕΝΟΠ αναφέρει ακόμη ότι η κυβέρνηση κατάργησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας επιστρατεύοντας τους εργαζόμενους και προσθέτει: «Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη της σε καμία περίπτωση δεν παρανόμησαν, δεν έδειξαν έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα επάρκειας ηλεκτρικού ρεύματος, όπως εξάλλου αποκαλύπτεται από την δικαστική απόφαση η οποία και θα δημοσιευθεί.

    Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό της πρόσωπο. Κυβέρνηση που κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με επίταξη εργαζομένων, προσβάλει και υπονομεύει την ίδια την Δημοκρατία».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, ανακοινώνοντας την επίταξη των υπηρεσιών της ΔΕΗ, δήλωσε ότι «στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει». ΗΣοφίαΒούλτεψητόνισε ότι όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

    «Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους», ανέφερε η κ. Βούλτεψη.

    Διαβάστε επίσης:

    Εκτός λειτουργίας 14 μονάδες της ΔΕΗ, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου

    «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας» αναφέρει το Σωματείο Σπάρτακος της ΔΕΗ

    [04] Πυρκαγιά σε παραλίμνια έκταση δίπλα στη λίμνη Κορώνειας

    Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, κοντά στο χωριό 'Αγιος Βασίλειος της Θεσσαλονίκης.

    Η φωτιά ξέσπασε σε παραλίμνια έκταση (δίπλα στη λίμνη Κορώνεια) και δεκάδες στρέμματα καλαμιών έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

    Στο σημείο βρίσκονται 25 πυροσβέστες και πέντε πυροσβεστικά οχήματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, μπορεί να μην απειλούνται σπίτια και ζωές, ωστόσο το έργο της πυρόσβεσης είναι δύσκολο, καθώς είναι βαλτώδες έδαφος.

    [05] Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κρήτη

    Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε, γύρω στις 11 το πρωί - από άγνωστη αιτία -σε χορτολιβαδική έκταση στο Αντισκάρι Ηρακλείου και επεκτάθηκε άμεσα, λογω των ισχυρών ανέμων, στην περιοχή του Λέντα και στον οικισμό Τζίγκουνα, πλησιάζοντας απειλητικά κατοικημένες περιοχές.

    Δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που συνεχώς ενισχύονται προσπαθούν να αποτρέψουν το καταστροφικό της έργο και να την περιορίσουν όμως οι θυελλώδεις άνεμοι εντάσεως ακόμη και πάνω από 10 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή καθιστούν το έργο τους ιδιαιτέρα δύσκολο.

    Στις προσπάθειες για την κατάσβεση της μετέχουν 17 πυροσβεστικά οχήματα και από τους 4 νομούς της Κρήτης με 50 περίπου άνδρες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 4 οχήματα των δήμων, 2 ελικόπτερα, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

    [06] Συντριβή αεροσκάφους με έντεκα νεκρούς στην Πολωνία

    Εντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν το αεροπλάνο που τους μετέφερε για πτώση με αλεξίπτωτο στη νότια Πολωνία κατέπεσε λίγο μετά την απογείωσή του, ανέφερε η πολωνική υπηρεσία Ιατρικής Αεροδιάσωσης. Μόνο ένας επιβάτης του αεροπλάνου επέζησε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης Τσεστοτσόβα, 207 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Βαρσοβίας. "Απ΄ό,τι γνωρίζουμε, 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 12 άνθρωποι", δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, η Τζουστίνα Σοτσάκα. Το τηλεοπτικό δίκτυο TVN24 μετέδωσε πλάνα που δείχνουν τα απανθρακωμένα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο είχε απογειωθεί από αεροπορική βάση λίγο έξω από την Τσεστοτσόβα.

    [07] Συρία: Ένα ζευγάρι και τα έξι παιδιά του σκοτώθηκαν από αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια που έριξαν αεροσκάφη

    Μία οκταμελής οικογένεια--οι γονείς και τα έξι παιδιά τους, δύο, οκτώ, 10, 11, 12 και 13 ετών-- σκοτώθηκαν σήμερα από αυτοσχέδιες βόμβες-βαρέλια που έριξαν συριακά αεροσκάφη σε πόλη της νότιας επαρχίας Νταράα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ένας άνδρας, η σύζυγός του και τα έξι παιδιά τους σκοτώθηκαν σε επιδρομή στην πόλη Νταέλ. Ένας άλλος άνδρας σκοτώθηκε από αεροπορική επίθεση με βόμβες-βαρέλια σε άλλο σημείο της επαρχίας, ανακοίνωσε η οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία. Βίντεο που τραβήχτηκε στην Νταέλ δείχνει άνδρες να μεταφέρουν ό,τι απέμεινε από τις σορούς της οικογένειας.

    Οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις έχουν τον έλεγχο της πόλης Νταράα, αλλά η επαρχία είναι διχασμένη: την μισή ελέγχουν οι καθεστωτικοί και την υπόλοιπη οι αντάρτες.

    [08] Στους «4» πέρασε η Αργεντινή

    Στους ημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά το 1990, προκρίθηκε η Αργεντινή.

    Με γκολ του Γκονζάλο Ιγκουαϊν από το 8ο λεπτό, η ομάδα του Αλεχάντρο Σαμπέγια νίκησε 1-0 το Βέλγιο στη Μπραζίλια και πέρασε στους «4» όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Ολλανδία-Κόστα Ρίκα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 July 2014 - 18:30:24 UTC