Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημ. Βίτσας: Μπορεί να βρεθούν οι 120 βουλευτές για το δημοψήφισμα
  • [02] Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ
  • [03] Η ΓΕΝΟΠ αποφασίζει για τις κινήσεις της μετά την επίταξη
  • [04] Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η πυρκαγιά στην Κρήτη
  • [05] Την Τρίτη ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις
  • [06] Nέες επιθέσεις ενόπλων σε παράκτιες περιοχές της Κένυας
  • [07] Βίαια επεισόδια σε αραβικές πόλεις του Ισραήλ

  • [01] Δημ. Βίτσας: Μπορεί να βρεθούν οι 120 βουλευτές για το δημοψήφισμα

    «Οι αναγκαίοι 120 βουλευτές, για να εισαχθεί το θέμα τους δημοψηφίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής, μπορεί να βρεθούν. Είναι θετικό ότι άνοιξε με αυτόν τον προσανατολισμό ένας διάλογος με το ΚΚΕ, τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητους βουλευτές» δηλώνει ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας. Σε συνέντευξη στη Real News υπογραμμίζει πως εάν δεν γίνει το δημοψήφισμα «ως κυβέρνηση της Αριστεράς θα επανέλθουμε και θα ανακτήσουμε τον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο της ενέργειας». Πάντως τονίζει ότι «χρειάζεται κοινωνικός και πολιτικός συνασπισμός με στόχο την αυτοδυναμία».

    [02] Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ

    Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να επιδοθούν και τα ατομικά φύλλα επίταξης των εργαζομένων. Το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ έχει προγραμματισθεί να συνεδριάσει το μεσημέρι για αποτίμηση της κατάστασης αλλά η συνεδρίαση, εφόσον γίνει, θα πραγματοποιηθεί απουσία των εκπροσώπων των εργαζομένων από την Δυτική Μακεδονία (Κοζάνη-Φλώρινα) οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην περιοχή.

    Στο ΔΣ της ΓΕΝΟΠ αναμένεται να επικυρωθεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που συνεδρίασε χθες, για πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη. Αναμένεται, επίσης, να τεθεί ο τρόπος αντιμετώπισης από τους εργαζόμενους των ατομικών φύλλων επίταξης των υπηρεσιών τους, που αναμένεται να επιδοθούν απόψε, ύστερα από τις προτάσεις που ακούστηκαν (όπως από τον πρώην πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ κ. Ν. Φωτόπουλο) «να τα σκίσουν οι εργαζόμενοι».

    Τέλος, όπως διευκρινίσθηκε, δεν απαιτείται απόφαση του ΔΣ για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε παράνομες τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες που είχαν προκηρυχθεί αρχικά, η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε μία 48ωρη που λήγει απόψε. Στο μεταξύ έχουν ήδη επιταχθεί κτίρια και εγκαταστάσεις της ΔΕΗ ενώ τα ατομικά φύλλα αναμένεται να επιδοθούν στους εργαζόμενους μέχρι το βράδυ. Από πλευράς επάρκειας, ούτε σήμερα αναμένονται προβλήματα στην ηλεκτροδότηση καθώς η κατανάλωση παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

    [03] Η ΓΕΝΟΠ αποφασίζει για τις κινήσεις της μετά την επίταξη

    Νέα συνεδρίαση των οργάνων της ΓΕΝΟΠ αναμένεται μέσα στην ημέρα, για να εκτιμηθεί η κατάσταση μετά τη χθεσινή απόφαση της κυβέρνηση για επίταξη των υπηρεσιών. Κατά πληροφορίες, έχουν ήδη επιταχθεί εγκαταστάσεις της επιχείρησης και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών αναμένεται να φτάσουν τα φυλλάδια επίταξης στους εργαζόμενους.

    Η Εκτελεστική Επιτροπή που συνεδρίασε χθες δεν υιοθέτησε ακραίες εισηγήσεις, να σκίσουν οι εργαζόμενοι τα φυλλάδια επίταξης, ενώ σημειώνεται πως ούτε σήμερα αναμένεται να υπάρξουν περικοπές στην ηλεκτροδότηση καθώς η ζήτηση είναι χαμηλή και οι καιρικές συνθήκες ευνοϊκές.

    [04] Μαίνεται για δεύτερη ημέρα η πυρκαγιά στην Κρήτη

    Για δεύτερη ημέρα συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Αντισκάρι Ηρακλείου, νότια του Νομού- και επεκτάθηκε γρήγορα λογω των θυελλωδών ανέμων μέχρι την περιοχή Λέντα και Γεροκάμπου χωρίς ωστόσο σήμερα να απειλεί κατοικημένες περιοχές. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης με 20 Πυροσβεστικά οχήματα και από τους 4 νομούς της Κρήτης με πάνω απο 50 άνδρες, 6 πεζοπόρα τμήματα, οχήματα των δήμων, εθελοντές και κάτοικους της περιοχής , έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και συνεχίζουν και σήμερα τις προσπάθειες κατάσβεσης, ενώ η εξασθένιση των ανέμων έχει βοηθήσει στον περιορισμό μέρος του μετώπου της.

    Χθες αργά το απόγευμα είχαν απειληθεί κατοικημένες περιοχές και είχαν απομακρυνθεί κάτοικοι από τον οικισμό Γεροκάμπου ενώ κινδύνεψαν να εγκλωβιστούν και 8 πυροσβέστες στη φωτιά. Η πυρκαγιά έχει καταστρέψει αγροικίες, γεωργικές καλλιέργειες θερμοκήπια, και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές αναζητούν δυο άτομα από την περιοχή που φέρονται ως υπαίτια για την πρόκληση της μεγάλης πυρκαγιάς.

    [05] Την Τρίτη ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

    Την προσεχή Τρίτη 15 Ιουλίου ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς σε αρκετές περπτώσεις θα ξεπεράσουν το 50% από την πρώτη μέρα. Το διάστημα των εκπτώσεων θα διαρκέσει έως και το τέλος Αυγούστου και η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις Ομοσπονδίες και τους Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη την χώρα, ώστε να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου. Συγκεκριμένα:

    1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

    2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

    3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

    [06] Nέες επιθέσεις ενόπλων σε παράκτιες περιοχές της Κένυας

    Τουλάχιστον 29 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο νέες επιθέσεις ενόπλων που σημειώθηκαν τη νύχτα σε παράκτιες περιοχές της Κένυας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών. «Σημειώθηκαν δύο επιθέσεις στη πόλη Λαμού και στην επαρχία του Ποταμού Τάνα. Στο Λαμού εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι εισέβαλαν ανοίγοντας πυρ σε εμπορικό κέντρο της περιοχής Χίντι, κοντά στο σημείο των επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή 65 ανθρώπων τον περασμένο μήνα. Σε άλλη επίθεση ενόπλων στην περιοχή Γκάμπα της επαρχίας του Ποταμού Τάνα έχουμε 20 νεκρούς. Ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί» δήλωσε ο Μουέντα Νόκα, εκπρόσωπος του υπουργείου.

    [07] Βίαια επεισόδια σε αραβικές πόλεις του Ισραήλ

    Τα βίαια επεισόδια συνεχίστηκαν τη χθεσινή νύχτα σε πολλές αραβικές πόλεις στο βόρειο Ισραήλ μετά τον θάνατο ενός Παλαιστίνιου εφήβου που κάηκε ζωντανός, ανακοίνωσε η αστυνομία που προχώρησε σε 22 συλλήψεις.Τα βίαια αυτά επεισόδια σημειώνονται μετά την ανακοίνωση ευρημάτων της νεκροψίας στο πτώμα του 16χρονου Παλαιστίνιου από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, που δείχνουν ότι το θύμα κάηκε ζωντανό. Ο Μοχάμεντ Αμπου Χντέιρ απήχθη και δολοφονήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, κατά τα φαινόμενα σε αντίποινα για το θάνατο των τριών νεαρών Ισραηλινών, σύμφωνα με παλαιστίνιους αξιωματούχους που απέδωσαν τη δολοφονία αυτή σε εξτρεμιστές Ισραηλινούς.

    Στον νότο, ο στρατός ανακοίνωσε ότι κατέγραψε χθες 15 ρίψεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας και σε αντίποινα πραγματοποίησε δέκα αεροπορικές επιδρομές στον παλαιστινιακό θύλακα, χωρίς να υπάρξουν θύματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 6 July 2014 - 8:30:20 UTC