Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Πρεμιέρα» για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στη Βουλή, σήμερα
  • [02] Ελεύθερος με εγγύηση ο Π. Ψωμιάδης για τα «45άρια»
  • [03] Ευ. Βενιζέλος: Η «Ελιά» είναι κεκτημένο του ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ευ. Βενιζέλος: Σταθεροποιητικός παράγοντας για την περιοχή η ελληνοτουρκική συνεργασία
  • [05] Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί αύριο αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων
  • [06] Μείωση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου τον Μάιο
  • [07] Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό
  • [08] Στόχος των Αρχών η «σύλληψη» του κροκόδειλου και η επιστροφή του στο φυσικό περιβάλλον

  • [01] «Πρεμιέρα» για τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες στη Βουλή, σήμερα

    «Πρεμιέρα» κάνει απόψε το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Το νέο σύστημα, που αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική οικονομία χρόνου, θα τεθεί σε λειτουργία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται και η δημιουργία φυλακών τύπου Γ'.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει, ήδη, προαναγγείλει ονομαστικές ψηφοφορίες, όχι μόνο επί της αρχής αλλά και επί των άρθρων του νομοσχεδίου, και σήμερα θα δοθεί για πρώτη φορά η «ευκαιρία» εφαρμογής του, έστω και αν χρειαστεί να γίνει η ονομαστική ψηφοφορία και με τον παραδοσιακό τρόπο, προκειμένου οι υπάλληλοι να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της πρώτης φοράς.

    Πάντως, η τεχνική προετοιμασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας έχει ολοκληρωθεί και οι βουλευτές που θα συμμετάσχουν στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής θα ψηφίζουν με την ατομική κάρτα τους «ναι», «όχι» ή «παρών» στις ονομαστικές ψηφοφορίες.

    [02] Ελεύθερος με εγγύηση ο Π. Ψωμιάδης για τα «45άρια»

    Ελεύθερος, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ, αφέθηκε, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος κλήθηκε να απολογηθεί σε ειδική ανακρίτρια για την γνωστή υπόθεση με τα λεγόμενα «45άρια», έργα τα οποία φέρεται να ανέθετε απευθείας και χωρίς διαγωνισμούς η Νομαρχία σε εργολάβους. Την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε αμέσως μετά κι ο αδελφός του, Διονύσης, ο οποίος θα δώσει εξηγήσεις για την ίδια υπόθεση, για το διάστημα κατά το οποίο διετέλεσε αντινομάρχης Θεσσαλονίκης. Η απολογία του είναι σε εξέλιξη.

    [03] Ευ. Βενιζέλος: Η «Ελιά» είναι κεκτημένο του ΠΑΣΟΚ

    Στις εκλογές του Μαΐου κερδήθηκε το στοίχημα της σταθερότητας και της ομαλής εθνικής πορείας προς την έξοδο από την κρίση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην εισαγωγική του ομιλία στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, και πρόσθεσε ότι ο λαός απάντησε αρνητικά στο δίλημμα που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για συνολική αμφισβήτηση της κυβέρνηση και της εθνικής στρατηγικής. Το 8%, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, είναι ποσοστό ανάγκης, καθόλου ικανοποιητικό για μια παράταξη όπως το ΠΑΣΟΚ, αλλά, όπως τόνισε, η κρίση έφερε τα πάνω κάτω. Ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε ως νέο εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, όποτε γίνουν οι εκλογές, να αποτελέσει τον τρίτο πόλο, να είναι, δηλαδή το τρίτο κόμμα, για να πάρει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν είναι εθνικά επιτρεπτό να πάρει η Χρυσή Αυγή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Ο κ. Βενιζέλος, κατά την αναφορά του στις εκλογές, μίλησε για παράγοντες της παράταξης οι οποίοι «υπονόμευσαν την προσπάθειά μας» και ανέφερε ότι υπήρξαν ενεργά στελέχη, αδρανή στελέχη, στελέχη που ήταν ανοιχτά εχθρικά και στελέχη που είχαν ύπουλο υπονομευτικό ρόλο. Τόνισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή «Ελιά». Πρόκειται, είπε, για «δήθεν αντίθεση που δεν υπάρχει», και πρόσθεσε ότι η «Ελιά» είναι κεκτημένο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελεί τον κορμό της.

    [04] Ευ. Βενιζέλος: Σταθεροποιητικός παράγοντας για την περιοχή η ελληνοτουρκική συνεργασία

    Η Τουρκία και η Ελλάδα θα μπορούσαν «να δώσουν νέα ώθηση για να ξεπερασθούν τα χρόνια σημεία διμερούς τριβής», δήλωσε σε συνέντευξή του στην τουρκική Hurriyet Daily News ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του τόσο για το μέλλον των διμερών σχέσεων όσο και για τον σταθεροποιητικό ρόλο τους για ολόκληρη την περιοχή. «Σε μια εποχή αβεβαιότητας και περιφερειακής αστάθειας στην ανατολική Μεσόγειο, η ελληνοτουρκική συνεργασία είναι ένα μείζον επίτευγμα που πρέπει να διαφυλαχθεί, επειδή είναι ένας σταθεροποιητικός παράγων για ολόκληρη την περιοχή» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

    Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε, επίσης, πως η Τουρκία και η Ελλάδα, έχοντας πραγματοποιήσει μια δεύτερη συνάντηση του κοινού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας Τουρκίας τον Μάρτιο του 2013, θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν την τρίτη συνάντηση του θεσμού αυτού, πριν από το τέλος της φετινής χρονιάς. «Είναι θετικό το γεγονός ότι έχουμε φθάσει στο σημείο όπου, ακόμη κι αν διαφωνούμε, μπορούμε να συζητούμε πράγματα με πολιτισμένο τρόπο σε όλα τα επίπεδα, ενώ αναζητούμε επίσης τρόπους για να αναβαθμίσουμε τη διμερή συνεργασία μας σε όλους τους τομείς ? ιδιαίτερα στην ενέργεια, το εμπόριο, τον τουρισμό και τις επενδύσεις. Αυτό γυρίζει μια νέα σελίδα στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

    [05] Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί αύριο αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων

    Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο θα συναντηθεί, αύριο το πρωί, αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία του κόμματος, όπου συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιό του. Σχολικοί φύλακες βρέθηκαν από νωρίς το πρωί έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη φωνάζοντας συνθήματα και αποδοκιμάζοντας τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που εισέρχονταν εντός του κτιρίου, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

    [06] Μείωση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου τον Μάιο

    Μείωση στα 4,59 δισ. ευρώ παρουσίασαν οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Μάιο του 2014, έναντι 4,702 δισ. ευρώ τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης διαμορφώθηκαν στα 2,946 δισ. ευρώ τον Μάιο, έναντι 2,965 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, των νοσοκομείων στα 810 εκατ. έναντι 831 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανήλθαν σε 395 εκατ. ευρώ έναντι 431 εκατ. ευρώ και των υπουργείων σε 253 εκατ. ευρώ έναντι 264 εκατ. ευρώ. Τέλος, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νομικών Προσώπων μειώθηκαν στα 186 εκατ. ευρώ έναντι 211 εκατ. ευρώ και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων σε 549 εκατ. ευρώ έναντι 531 εκατ. ευρώ.

    [07] Ισχυρός σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό

    Σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών συγκλόνισε σήμερα το νότιο Μεξικό, ανακοινώθηκε από το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ. Το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση 35 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Ταπατσούλα στην Πολιτεία Τσιάπας και το εστιακό βάθος του ήταν περίπου 75 χιλιόμετρα.

    [08] Στόχος των Αρχών η «σύλληψη» του κροκόδειλου και η επιστροφή του στο φυσικό περιβάλλον

    Ο κροκόδειλος δεν μπορεί να επιβιώσει και να αναπαραχθεί στην Κρήτη. Άλλο τροπικό τοπίο και άλλο τροπικές συνθήκες,επισημαίνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης με αφορμή τον εντοπισμό κροκοδείλου σε φράγμα- υδροβιότοπο της περιοχής Η επισήμανση στρέφεται προς τον ανεύθυνο «ζωόφιλο» «αλά κάρτ» όπως τον χαρακτηρίζει ο οποίος εγκατέλειψε το ερπετό όταν το βαρέθηκε αλλά και σε όσους εκφράζουν φόβους για μετοίκηση του σαρκοβόρου αυτού είδους στα ποτάμια της Κρήτης.

    Ο Γιώργης Μαρινάκης εκφράζει την έγνοια του για τη «σύλληψη» και επιστροφή του κροκοδείλου στο φυσικό του περιβάλλον, ενέργεια η οποία προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη με την άφιξη στην περιοχή ενός ειδικού ερπετολόγου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 July 2014 - 12:30:22 UTC