Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό προϋποθέσεις, ο Θ. Μαργαρίτης
  • [02] Τέλος Ιουλίου θα λάβουν το «κοινωνικό μέρισμα» οι νέοι δικαιούχοι
  • [03] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,625 δισ. ευρώ με μειωμένο επιτόκιο 2,05%
  • [04] Θεσμικές αλλαγές στο ΧΑ με στόχο την προσέκλυση ξένων επενδυτών
  • [05] Αναπτυξιακό πλάνο για τη χώρα ζητούν οι βιοτέχνες από τον πρωθυπουργό
  • [06] Ο δεκάλογος των εκπτώσεων
  • [07] Τα κρυμμένα μηνύματα στο λογότυπο του Ερντογάν
  • [08] Νέο κρούσμα της νόσου του άνθρακα στην Ουγγαρία
  • [09] Το Κίεβο αποκλείει διαπραγματεύσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές, πριν αυτοί καταθέσουν οριστικά τα όπλα
  • [10] Σε συναγερμό οι Αρχές της Ιαπωνίας για τον τυφώνα Νεογκούρι - 190.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους
  • [11] Διακόπηκε η δίκη του Πιστόριους μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων της υπεράσπισης

  • [01] Υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό προϋποθέσεις, ο Θ. Μαργαρίτης

    «Δεν αποκλείουμε τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια προγραμματική βάση και με ισχυρή την κεντροαριστερά» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega το μέλος εκτελεστικής επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Θόδωρος Μαργαρίτης. Απέκλεισε κατηγορηματικά συνεργασία με τη ΝΔ γιατί, όπως είπε, παραμένει πιστή στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και δείχνει «να μην έχει βάλει μυαλό».

    Αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η ΔΗΜΑΡ σήμερα, με δύο επιστολές, για να ανοίξει το διάλογο τόσο με την κεντροαριστερά, «χωρίς προαπαιτούμενα» όπως είπε, όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ για τους όρους και τις προϋποθέσεις μιας προοδευτικής διακυβέρνησης.

    Για το θέμα της ΔΕΗ ξεκαθάρισε ότι η ΔΗΜΑΡ τάσσεται εναντίον της εκποίησης των υποδομών της.

    [02] Τέλος Ιουλίου θα λάβουν το «κοινωνικό μέρισμα» οι νέοι δικαιούχοι

    Στο τέλος Ιουλίου θα λάβουν το «κοινωνικό μέρισμα» οι δικαιούχοι, των οποίων οι αιτήσεις απορρίφθηκαν μεν με βάση τα εισοδήματα του 2012 (φορολογικές δηλώσεις 2013), αλλά πληρούν τις προϋποθέσεις με βάση τα περυσινά εισοδήματα (φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλονται εφέτος). Ενώ, για τις υπόλοιπες αιτήσεις που εκκρεμούν λόγω ελέγχου των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος ή έχουν παραπεμφθεί προς έλεγχο, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί από την 1η Οκτωβρίου έως και τις 10 Οκτωβρίου εφέτος.

    Αυτό ορίζει η τροποποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το «κοινωνικό μέρισμα», με την οποία αυξήθηκε και το βασικό όριο εισοδήματος (συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό) στις 7.050 ευρώ από τις 6.000 ευρώ.

    Σύμφωνα, επίσης, με την ΚΥΑ, μετά τη 14η Ιουλίου (λήξη της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων), οι αιτήσεις που απορρίφθηκαν επανεξετάζονται αυτεπάγγελτα με βάση τα εισοδήματα των εμπρόθεσμων φετινών φορολογικών δηλώσεων.

    Παράλληλα, για τις αιτήσεις αυτές που έχουν απορριφθεί ή εκκρεμούν προς εξέταση, ως βασικό όριο εισοδήματος θα ληφθεί το νέο όριο εισοδήματος των 7.050 ευρώ. Έτσι, θα δοθούν και τα υπόλοιπα 75 εκατ. ευρώ που απομένουν προς διάθεση από το συνολικό ποσό των 450 εκατ. ευρώ (πλην ένστολων).

    [03] ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,625 δισ. ευρώ με μειωμένο επιτόκιο 2,05%

    Το ποσόν των 1,625 δισ.ευρώ άντλησε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, με μειωμένο επιτοκιακό κόστος, μέσω δημοπρασίας για τη διάθεση εξάμηνων εντόκων γραμματίων (26 εβδομάδων).

    Η απόδοση για την έκδοση, η οποία αρχικώς αφορούσε 1,25 δισ.ευρώ, διαμορφώθηκε στο 2,05% έναντι 2,15% της αντίστοιχης προηγούμενης που είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2014.

    [04] Θεσμικές αλλαγές στο ΧΑ με στόχο την προσέκλυση ξένων επενδυτών

    Με στόχο την μεγαλύτερη προσέλκυση ξένων επενδυτών στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για την εισαγωγή εταιρειών στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προχώρησε σε αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά τις δημόσιες εγγραφές.

    Με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που αφορά στην κατανομή και τον προσδιορισμό της τελικής τιμής διάθεσης μετοχών οι οποίες διατίθενται με δημόσια προσφορά επέρχονται βασικές αλλαγές, όπως η κατάργηση της υποχρέωσης δέσμευσης κεφαλαίων των ξένων επενδυτών που συμμετέχουν στη δημόσια προσφορά, ενώ δεν ισχύει πλέον και το όριο του 4% για τη συμμετοχή τους στην κατανομή μετοχών, καθώς και το όριο του 2% για τους ειδικούς και ιδιώτες επενδυτές.

    [05] Αναπτυξιακό πλάνο για τη χώρα ζητούν οι βιοτέχνες από τον πρωθυπουργό

    Την αγωνία τους για την επιβίωση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο της μεταποίησης, εκφράζουν οι πρόεδροι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Π. Ραβάνης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Α. Μιχάλαρος, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Π. Παπαδόπουλος, και του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Α. Αργυρόπουλος σε ψήφισμα που απέστειλαν προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

    Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων επισημαίνουν ότι η μεταποίηση βουλιάζει χωρίς όμως να λαμβάνονται μέτρα, ενώ η ελληνική βιοτεχνία κινδυνεύει με πλήρη αφανισμό.

    [06] Ο δεκάλογος των εκπτώσεων

    Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου 2014. Η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής σε ανακοίνωσή της με συμβουλές για τους καταναλωτές υπογραμμίζει την επιθυμία του κόσμου οι εκπτώσεις να είναι πραγματικές προς όφελος των καταναλωτών αλλά και των εμπόρων με ελκυστικά ποσοστά από 50% και πάνω.

    Η ΕΚΠΟΙΖΩ υπενθυμίζει στους καταναλωτές τα σημεία εκείνα που πρέπει να προσέξουν ώστε να είναι επιτυχημένες οι αγορές τους, και να μην ξεχνούν:

    1. Να αγοράζουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Να προγραμματίζουν και να καταγράφουν τις ατομικές - οικογενειακές τους ανάγκες.

    2. Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων. Κυκλοφορούν προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά κλπ.

    3. Να κάνουν έλεγχο αγοράς πριν και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και να μην ξεχνούν ότι οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα.

    4. Να είναι εγκρατείς στις αγορές, να μην παρασύρονται από το κλίμα φτήνιας, των ευκαιριών των εκπτώσεων.

    5. Να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιμή, και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό.

    6. Να θυμούνται ότι στα προϊόντα τα οποία είναι σε προσφορά δεν γίνονται αλλαγές. Πρέπει βέβαια να ενημερώνεται ο καταναλωτής και να υπάρχει σχετική σήμανση.

    7. Να μην ξεχνούν ότι οι αγορές με πιστωτικές κάρτες έχουν ακόμα πολύ υψηλό επιτόκιο. Όχι στην αλόγιστη χρήση των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων.

    8. Να ελέγχουν πάντα την τελική τιμή του προϊόντος και ιδίως όταν αγοράζουν με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες, πόσες και πόσο είναι οι δόσεις, ποιο είναι το συνολικό επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ) και οι τυχόν άλλες επιβαρύνσεις. Η τιμή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνεται αν πληρωθεί με πιστωτική κάρτα.

    9. Να προσέχουν να μην υπερβαίνουν το όριο στις πιστωτικές κάρτες γιατί τότε θα πληρώσουν επί πλέον τόκους και το προϊόν θα τους στοιχίσει ακριβότερα.

    10. Να μην ξεχνούν να ζητούν την νόμιμη απόδειξη την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που μπορεί να συνοδεύουν το προϊόν και να είναι στην ελληνική γλώσσα. Το ότι είναι περίοδος εκπτώσεων δεν αναιρεί αυτά τα δικαιώματα του καταναλωτή και τις υποχρεώσεις του εμπόρου, εφόσον το προϊόν είναι ελαττωματικό είναι υποχρεωτική η αλλαγή ή η επιστροφή του.

    [07] Τα κρυμμένα μηνύματα στο λογότυπο του Ερντογάν

    Το λογότυπο του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, για την προεκλογική εκστρατεία των προεδρικών 2014, έχει ήδη προκαλέσει πολλές συζητήσεις και «αυτό είναι και μια από τις επιτυχίες του», αναφέρει ο τουρκολόγος Νίκος Μούδουρος, συγγραφέας του βιβλίου «Ο μετασχηματισμός της Τουρκίας», και επιμελητής του συλλογικού έργου «Η νέα τουρκική ηγεμονία». Ήδη, σημειώνει ο Ν. Μούδουρος, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), έχει εκδόσει ένα έγγραφο 74 σελίδων με τίτλο «Το αλφάβητο των προεδρικών εκλογών 2014», στο οποίο καταγράφονται με λεπτομέρεια όλες οι οδηγίες για την προεκλογική εκστρατεία μέχρι και τον τρόπο χρησιμοποίησης του εμβλήματος-λογότυπου του υποψήφιου προέδρου. Από μόνο του, προσθέτει, το λογότυπο «συνιστά μια ολοκληρωμένη πολιτική δήλωση, τόσο για το παρελθόν του υποψήφιου, όσο και για τους μελλοντικούς στόχους που θα επιδιώξει να υλοποιήσει ως ο 12ος Πρόεδρος της χώρας».

    [08] Νέο κρούσμα της νόσου του άνθρακα στην Ουγγαρία

    Νέο κρούσμα της θανατηφόρου, σε κάποιες περιπτώσεις, νόσου του άνθρακα, εντοπίστηκε σε κατεψυγμένο βόειο κρέας στην κομητεία Χέβες της ανατολικής Ουγγαρίας και ένα άτομο που εμφάνισε συμπτώματα λαμβάνει θεραπεία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της που ανήρτησε στην ιστοσελίδα της αργά χθες το βράδυ η κτηνιατρική υπηρεσία NEBIH. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η νόσος εντοπίστηκε σε ζώο που σφαγιάστηκε σε σπίτι. Την περασμένη εβδομάδα, κρούσμα της νόσου του άνθρακα εντοπίστηκε σε κατεψυγμένο βόειο κρέας σε διαφορετική περιοχή της ανατολικής Ουγγαρίας.

    [09] Το Κίεβο αποκλείει διαπραγματεύσεις με τους φιλορώσους αυτονομιστές, πριν αυτοί καταθέσουν οριστικά τα όπλα

    Η ουκρανική κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευθεί με τους αντάρτες πριν καταθέσουν τα όπλα τους, δήλωσε ο νέος υπουργός Αμυνας της Ουκρανίας Βαλέρι Γκελετέι τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει νέα μονομερής εκεχειρία από την πλευρά του Κιέβου.

    «Δεν θα υπάρξει μονομερής κατάπαυση του του πυρός» εκ μέρους των ουκρανικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας.

    [10] Σε συναγερμό οι Αρχές της Ιαπωνίας για τον τυφώνα Νεογκούρι - 190.000 άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους

    Οι Αρχές της Ιαπωνίας συνέστησαν στους κατοίκους που διαβιούν στα νότια νησιά του ιαπωνικού χώρου να είναι στη μέγιστη εγρήγορση, καθώς πλησιάζει στην περιοχή τους ο ισχυρός τυφώνας Νεογκούρι. Συνολικά 190 χιλιάδες άνθρωποι δέχτηκαν συστάσεις να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Ο τυφώνας αναμένεται να κερδίσει σε ισχύ πριν προσεγγίσει τις παράκτιες περιοχές όπως ανακοίνωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας εκδίδοντας προειδοποίηση για τη σφοδρή καταιγίδα που έρχεται προς το νησί Μιγιάκο στα νότια της Οκινάουα καθώς και στα γειτονικά νησάκια.

    Ο Νεογκούρι που είναι ο όγδοος τυφώνας της σεζόν ήταν σε απόσταση 90 χιλιομέτρων ανατολικά του νησιού Μιγιάκο νωρίς το πρωί της Τρίτης κινούμενος βόρεια με ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα.

    [11] Διακόπηκε η δίκη του Πιστόριους μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων της υπεράσπισης

    Οι συνήγοροι του Όσκαρ Πιστόριους ολοκλήρωσαν την παρουσίαση των μαρτύρων υπεράσπισης και η δίκη του διακόπηκε μέχρι τις 7 και 8 Αυγούστου, οπότε θα γίνουν οι τελικές αγορεύσεις της κατηγορούσας αρχής και των συνηγόρων υπεράσπισης του ολυμπιονίκη και παραολυμπιονίκη, ο οποίος κατηγορείται για φόνο.

    Ο συνήγορος υπεράσπισης του νοτιοαφρικανού αθλητή Μπάρι Ρουξ είπε ότι ορισμένοι μάρτυρες υπεράσπισης αρνήθηκαν να καταθέσουν, καθώς δεν ήθελαν "να ακουστούν οι φωνές τους σε ολόκληρο τον κόσμο".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 July 2014 - 10:30:23 UTC