Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τη διερεύνηση καταγγελιών για διαρροή από την Τράπεζα Θεμάτων, ζητάει ο υπουργός Παιδείας
  • [02] Την Παρασκευή η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα
  • [03] Στ. Θεοδωράκης: Με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της χώρας
  • [04] Σεισμική δόνηση στον υποθαλάσσιο χώρο βόρεια των Χανίων
  • [05] Από την Παρασκευή, χωρίς δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας
  • [06] Εντοπίστηκε στις Άλπεις η σορός ορειβάτη που είχε χαθεί πριν από 32 χρόνια
  • [07] Το Κίεβο άρχισε διαδικασία για να απαγορεύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα

  • [01] Τη διερεύνηση καταγγελιών για διαρροή από την Τράπεζα Θεμάτων, ζητάει ο υπουργός Παιδείας

    Την πλήρη διερεύνηση καταγγελιών που έγιναν πρόσφατα σχετικά με την πιθανότητα διαρροής από την Τράπεζα Θεμάτων στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' λυκείου ζητάει με μηνυτήρια αναφορά που απέστειλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

    Ο υπουργός Παιδείας ζήτησε να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες προς απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών. Ο υπουργός Παιδείας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, υπέβαλε τη μηνυτήρια αναφορά «στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, με γνώμονα την προτεραιότητα διατήρησης του αδιάβλητου και αξιοκρατικού χαρακτήρα όλων των εξετάσεων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και λόγω της ανάγκης αποτροπής οποιασδήποτε διατάραξης του ενδεδειγμένου κλίματος στην εκπαιδευτική διαδικασία». Η καταγγελία είχε γίνει από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) για τον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

    [02] Την Παρασκευή η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα

    Το μεσημέρι της Παρασκευής αναμένεται να γίνει η συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών. Στην ατζέντα της συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Οικονομικών, όπως και όλες οι συναντήσεις της τρόικας με τους υπουργούς, περιλαμβάνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρυθμίσεις του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που αναμένεται να κατατεθεί έως το τέλος του έτους, η εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και η περαιτέρω μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά μία ποσοστιαία μονάδα, έως το 2016.

    Σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, έχει υποστηρίξει σε παλαιότερες δηλώσεις του ότι ο νόμος 1264 του 1982 «παρουσιάζει σημεία κόπωσης, ειδικά στο κομμάτι του συνδικαλισμού» προσθέτοντας όμως, ότι για να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις «θα πρέπει να προηγηθεί συμφωνία μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση». Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, ζητείται από την ελληνική κυβέρνηση «να διασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία, στην προώθηση εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ των εταίρων και αποφυγής οποιασδήποτε αναίτιας διαταραχής στη λειτουργία των επιχειρήσεων και να εξασφαλιστεί ότι το πλαίσιο λειτουργίας των συνδικάτων είναι ώριμο και συνδέεται με τις διεθνείς πρακτικές».

    [03] Στ. Θεοδωράκης: Με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της χώρας

    «Η χώρα αυτή θα αλλάξει αν υπάρξει μία μεγάλη εξουσία και στην κοινωνία και στην κυβέρνηση, αυτό που έχω πει από την αρχή, μια συμμαχία του 51%» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real» ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

    Αναφερόμενος στη συζήτηση που γίνεται για την Κεντροαριστςερά και το ΠΑΣΟΚ ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Αντί να πηγαίνουμε σε καλύτερες κυβερνήσεις, πηγαίνουμε σε χειρότερες. Δεν παίρνουμε το καλό δυναμικό της χώρας, αλλά παίρνουμε απόστρατους της πολιτικής και τους βάζουμε υπουργούς. Αυτό λοιπόν θα έπρεπε να συζητά το ΠΑΣΟΚ και όχι πώς θα ξαναστήσουμε ένα παιχνίδι για να είμαστε στα πράγματα» και τόνισε: «Εμένα αυτή η κουβέντα δεν με ενδιαφέρει. Δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε τέτοιο, όπως δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω με την ηγεσία οποιουδήποτε παλιού κόμματος... Δεν με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς με ενδιαφέρει η ανασυγκρότηση της χώρας».

    [04] Σεισμική δόνηση στον υποθαλάσσιο χώρο βόρεια των Χανίων

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 5:05 το απόγευμα, στη υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ Κυθήρων και Χανίων και σε απόσταση 229 χιλιομέτρων νότια της Αθήνας.

    Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν 27 χιλιόμετρα. Η δόνηση έγινε αισθητή κυρίως στα βόρεια παράλια των Χανίων. Από τον σεισμό δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

    [05] Από την Παρασκευή, χωρίς δακτύλιο στο κέντρο της Αθήνας

    Σταματάει την Παρασκευή 11-7-2014, το μέτρο της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων (μονά-ζυγά) για την περίοδο 2013-2014. Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, τα οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στην περιοχή του μικρού δαχτυλίου [Αλεξάνδρας - Ζαχάρωφ - Μεσογείων - Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Σπ. Μερκούρη - Βρυάξιδος - Υμηττού - Ηλ. Ηλιού - Αμβρ. Φραντζή - Λ. Συγγρού - Χαμοστέρνας - Πειραιώς - Ιερά Οδός - Κωνσταντινουπόλεως - Αχιλλέως - Πλ. Καραϊσκάκη - Καρόλου - Μάρνη - 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) - Αλεξάνδρας].

    Ωστόσο, εξακολουθούν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που καθιερώθηκαν με το μέτρο του πράσινου δακτυλίου και αφορούν σε φορτηγά με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος άνω των 2,2 τόνων και λεωφορεία, πρώτης άδειας κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν την 1-1-1991, τα οποία κυκλοφορούν στη ζώνη του μεγάλου δακτυλίου. Τα οχήματα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο μέχρι την ανακοίνωση των μέτρων για την περίοδο 2014-2015.

    [06] Εντοπίστηκε στις Άλπεις η σορός ορειβάτη που είχε χαθεί πριν από 32 χρόνια

    Η σορός ενός ορειβάτη που είχε χαθεί πριν από 32 χρόνια στο Λευκό Όρος των Δυτικών Άλπεων βρέθηκε σήμερα σε υψόμετρο 2.687 μέτρων, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

    Τα λείψανα του 23χρονου βρέθηκαν κοντά στο καταφύγιο Κουβέρκλ, στον παγετώνα Ταλέφρ, ανέφερε η τοπική εφημερίδα Dauphine Libere. Μεταφέρθηκαν στο κοντινό χωριό Σαμονί όπου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τον ορειβάτη τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν το 1982. Τον Μάρτιο του 1982 ο νεαρός είχε ξεκινήσει μόνος για να φτάσει στην κορυφή του όρους Εγκίγ Βερτ, στα 4.122 μέτρα όμως λόγω της ξαφνικής αλλαγής των καιρικών συνθηκών και της σφοδρής χιονόπτωσης χάθηκε.

    [07] Το Κίεβο άρχισε διαδικασία για να απαγορεύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα

    Η ουκρανική κυβέρνηση ξεκίνησε σήμερα μια νομική διαδικασία για να απαγορεύσει το Κομμουνιστικό Κόμμα της χώρας, το οποίο κατηγορεί ότι υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Πάβλο Πετρένκο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Το Κομμουνιστικό Κόμμα, που έχει υιοθετήσει ανοικτά θέσεις υπέρ των αυτονομιστών, μετρά 23 βουλευτές σε σύνολο 450 στο ουκρανικό κοινοβούλιο. Ήδη από την έναρξη των συγκρούσεων μεταξύ των υποστηρικτών της εθνικής ενότητας και των αυτονομιστών, οι δυνάμεις ασφαλείας κατηγορούν τις τοπικές οργανώσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος ότι συνεργάζονται ενεργά με τους τελευταίους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 July 2014 - 16:30:22 UTC