Browse through our Interesting Nodes on Law Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [02] Κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή
  • [03] Βραζιλία-Γερμανία 0-5 (σε εξέλιξη)
  • [04] Ατομικό πρόγραμμα ο Φαν Πέρσι

  • [01] Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Με τους εισηγητές των κομμάτων και σε υψηλούς τόνους, άνοιξε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ» στο Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι αργά απόψε και θα ολοκληρωθεί αύριο με την ψήφισή του. Η κυβέρνηση υπεραμύνθηκε της νομοθετικής της πρωτοβουλίας, υποστηρίζοντας ότι είναι μια αναπτυξιακή μεταρρυθμιστική τομή προς όφελος της χώρας και των καταναλωτών, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση την κατηγόρησε για ξεπούλημα και διάλυση μιας από τις σημαντικότερες δημόσιες επιχειρήσεις.

    Ο εισηγητής της ΝΔ Κωνσταντίνος Σκρέκας, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι ελλείψει επιχειρημάτων και προτάσεων χρησιμοποιεί απαράδεκτους και αναληθείς ισχυρισμούς.Από την πλευρά του, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, υποστήριξε ότι «με αυτό το νομοσχέδιο η χώρα γυρίζει 64 χρόνια πίσω, όταν ακόμα δεν υπήρχε η ΔΕΗ» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διασπά, διαλύει και καταστρέφει την πιο σημαντική δημόσια επιχείρηση στον ενεργειακό τομέα της χώρας.

    Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε η εισηγήτρια των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, ενώ επιτέθηκε στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, που στηρίζουν το ξεπούλημα της ΔΕΗ, όπως είπε.Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαλτούρος, υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο σηματοδοτεί την αρχή μιας μεταρρυθμιστικής τομής.Ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, ανέφερε ότι «η τροϊκανή κυβέρνηση, εκτελώντας εντολές των δανειστών της, υποθηκεύει την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας».«Βαθιά επιζήμιο για τη χώρα» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του κόμματός της για την απόσυρσή του.Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μίλησε «για μια άσφαιρη, άγονη και ψευδεπίγραφη αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση».«Καμιά χώρα ή κυβέρνηση δεν είναι υποχρεωμένη να πουλήσει πολύτιμα εθνικά κοινωνικά αγαθά» υπογράμμισε ο ειδικός αγορητής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Νίκος Σταυρογιάννης.

    Εξάλλου, δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ» ζήτησαν σήμερα δεκαπέντε ανεξάρτητοι βουλευτές.

    [02] Κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή

    Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τέσσερις ένοπλους Παλαιστίνιους οι οποίοι επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ δια θαλάσσης, προερχόμενοι από τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν στην παραλία Ζικίμ του Ισραήλ, σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Γάζα. Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ο ένοπλος βραχίονας της Χαμάς, ανέλαβε την ευθύνη για την επιχείρηση στην περιοχή αυτή, χωρίς όμως να κάνει καμία αναφορά σε απώλειες. Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την ώρα που το Ισραήλ βομβάρδιζε τον παλαιστινιακό θύλακα, μετά τις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα.

    Από τη Γάζα πάντως οι Ταξιαρχίες υποστήριξαν ότι μετά την επιχείρηση διείσδυσης στο Ισραήλ εκτόξευσαν και βροχή ρουκετών σε δύο ισραηλινές στρατιωτικές βάσεις, μεταξύ των οποίων και σε εκείνην του Ζικίμ. Σύμφωνα με το ένοπλο τμήμα της Χαμάς, εκτοξεύτηκαν "10 ρουκέτες Κατιούσα" εναντίον των βάσεων αυτών. Ο ισραηλινός στρατός ακόμη δεν έχει επιβεβαιώσει αυτήν την πληροφορία.

    Οι ΗΠΑ καταδίκασαν την εκτόξευση ρουκετών από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ, εκφράζοντας ανησυχία για τους αμάχους και από τις δύο πλευρές. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να αφήσει ανοιχτό έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους Παλαιστίνιους ώστε να υπάρξει μια πιθανότητα τερματισμού της κρίσης που ξέσπασε με αφορμή τη δολοφονία τριών νεαρών Ισραηλινών και ενός Παλαιστίνιου εφήβου. Η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, κάλεσε το Ισραήλ να σταματήσει αμέσως τις επιδρομές στη Γάζα όπου σήμερα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.

    Εξάλλου, την ιδιαίτερη ανησυχία του για την «επικίνδυνη κλιμάκωση» της βίας στη Μέση Ανατολή εξέφρασε σήμερα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι Μουν. Ο Αραβικός Σύνδεσμος ζήτησε νωρίτερα σήμερα τη σύγκληση επειγόντως του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    [03] Βραζιλία-Γερμανία 0-5 (σε εξέλιξη)

    Ο πρώτος φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει γνωστός απόψε, καθώς στο «Mineirao stadium» του Μπέλο Οριζόντε αναμετρώνται η οικοδέσποινα Βραζιλία και η Γερμανία, στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

    Η «σελεσάο», που θα παραταχθεί χωρίς το μεγάλο αστέρι της και τον αρχηγό της (Νεϊμάρ και Τιάγκο Σίλβα είναι τραυματίας και τιμωρημένος αντίστοιχα), θέλει να επιστρέψει σε τελικό Μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

    Τον ίδιο στόχο όμως έχουν και τα «πάντσερ», που αγωνίζονται για τέταρτη συνεχή φορά σε ημιτελικό και φιλοδοξούν στο τέλος της βραδιάς να πανηγυρίσουν την πρόκριση, για όγδοη φορά στην ιστορία τους, στον τελικό ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

    [04] Ατομικό πρόγραμμα ο Φαν Πέρσι

    Ξαφνικό πρόβλημα προέκυψε στην εθνική Ολλανδίας ενόψει του αυριανού ημιτελικού με την Αργεντινή στην «Αρένα Κορίνθιανς» του Σάο Πάουλο. Ο αρχηγός των «οράνιε», Ρόμπιν Φαν Πέρσι προπονήθηκε μόνος του λόγω στομαχικών διαταραχών, όπως δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευκης Τύπου ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Λουίς Φαν Χάαλ.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 8 July 2014 - 20:30:20 UTC