Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδοχικές συναντήσεις του Αντ. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου
  • [02] Διασφαλίσεις και δεσμεύσεις στο ν/σ για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [03] Διακόπτεται για πέντε μέρες η σιδηροδρομική διέλευση στο τμήμα Λάρισα - Βόλος
  • [04] Εισαγγελέας για τον τρόπο κλήρωσης διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο
  • [05] Απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια σε διαθεσιμότητα, απολύσεις, αξιολόγηση
  • [06] Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 160 επιδρομές στη Γάζα
  • [07] Ράσμουσεν: «Παράδειγμα η Ελλάδα» για το ύψος των αμυντικών δαπανών
  • [08] Μπ. Ομπάμα: Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν με την Κίνα
  • [09] Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός του Μουντιάλ

  • [01] Διαδοχικές συναντήσεις του Αντ. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου

    Με τον πρόεδρο των ρωσικών σιδηροδρόμων, Βλαντιμίρ Γιακούνιν (Vladimir Yakunin), θα συναντηθεί στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και στις 14:00 θα έχει συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του ευρωπαϊκού μηχανισμού σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ (Klaus Regling).

    Στις 18:00, ο κ. Σαμαράς θα δεχθεί τον πρώην πρωθυπουργό Μάριο Μόντι (Mario Monti).

    [02] Διασφαλίσεις και δεσμεύσεις στο ν/σ για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Σειρά τροπολογιών που αφορούν μεταξύ άλλων, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στη ΔΕΗ ΑΕ, κατατέθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, για τη δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας.

    Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις, η νέα εταιρία δεν θα μπορεί να απολύσει για πέντε χρόνια τους εργαζόμενους που θα προέρχονται από τη ΔΕΗ ΑΕ.

    Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι η ΔΕΗ ΑΕ ευθύνεται και μετά την ολοκλήρωση της απόσχισης αλληλεγγύης και εις ολόκληρον με τη νέα εταιρία για τις υποχρεώσεις που αφορούν σύμβαση ή σχέση εργασίας, εφόσον αυτές ανάγονται σε χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση της απόσχισης, μετά την οποία, η νέα εταιρία εξακολουθεί να δεσμεύεται έναντι των εργαζομένων από τους όρους εργασίας που ισχύουν κατά τον χρόνο ολοκλήρωσης της απόσχισης, ανεξαρτήτως της πηγής προέλευσης αυτών. Από την ολοκλήρωση επίσης της απόσχισης, μεταβιβάζεται στη νέα εταιρία το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της ΔΕΗ ΑΕ που αφορούν στην ασφάλιση των εργαζομένων.

    Από την απόσχιση δεν θίγονται οι υποχρεώσεις του Δημοσίου και των ασφαλιστικών φορέων, όπως ισχύουν, για την ασφαλιστική κάλυψη και προστασία των ασφαλισμένων της ΔΕΗ ΑΕ, εξακολουθούν δε να ισχύουν υπέρ των εργαζομένων αυτής, των οποίων η σύμβαση ή σχέση εργασίας, περιέχεται στον κλάδο που μεταβιβάζεται στη νέα εταιρία.

    Εξάλλου, διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ιδιωτικοποίηση του 30% της ΔΕΗ, ζητούν δεκαπέντε ανεξάρτητοι βουλευτές σε σχετική ανακοίνωσή τους. «Η παραχώρηση του 30% της ΔΕΗ δεν είναι ενταγμένη σε κάποιον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό της οικονομίας, και η εσπευσμένη εκποίησή της αποφεύγει οιαδήποτε αναφορά στη σύνδεση μεταξύ της διαχείρισης των εθνικών ενεργειακών πόρων και του ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    [03] Διακόπτεται για πέντε μέρες η σιδηροδρομική διέλευση στο τμήμα Λάρισα - Βόλος

    Διακόπτεται η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα Λάρισα - Βόλος, την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιουλίου έως και την Τρίτη 15 Ιουλίου, λόγω εργασιών αναβάθμισης στη σιδηροδρομική υποδομή. Γι' αυτό το χρονικό διάστημα οι επιβάτες που ταξιδεύουν από τη Λάρισα με προορισμό τον Βόλο και αντίστροφα, θα εξυπηρετούνται με λεωφορεία. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

    [04] Εισαγγελέας για τον τρόπο κλήρωσης διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο

    Στο μικροσκόπιο του αθλητικού εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα, τίθεται ο τρόπος κλήρωσης των διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και η κατάρτιση πινάκων της διαιτησίας, μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Ο κ. Κορέας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση με σκοπό να διαπιστωθεί η ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία κ.α.

    Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας έδωσε έγκριση το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έπειτα από σχετική πρόταση του εισαγγελέα, για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου εμπλεκομένων στην υπό διερεύνηση υπόθεση, ώστε να εξακριβωθούν οι κατηγορίες που αναζητά ο εισαγγελέας. Με το βούλευμά τους (υπ' αριθμ. 1921/2014) τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επιτρέπουν στον κ. Κορέα να αξιοποιήσει κάθε επιβαρυντικό στοιχείο για «τη διακρίβωση της συνολικής εγκληματικής συμπεριφοράς των εμπλεκόμενων». Οι μέχρι στιγμής ύποπτοι για τη διάπραξη αδικημάτων ανέρχονται σύμφωνα με πληροφορίες στους 11, ανάμεσά στους οποίους και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης, στελέχη ΕΠΟ και διαιτητές. Όλοι έχουν κληθεί σε ανωμοτί καταθέσεις και έχουν ζητήσει και έχουν λάβει προθεσμίες, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, για μετά τις 15 Αυγούστου.

    [05] Απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια σε διαθεσιμότητα, απολύσεις, αξιολόγηση

    Κορυφώνονται σήμερα, με την 24 πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο, οι κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ ενάντια στη διαθεσιμότητα, τις απολύσεις και το νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων. Η ΑΔΕΔΥ με ψήφισμά της από τις 26 Ιουνίου, ζητά την απόσυρση του σχεδίου νόμου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων και υποστηρίζει ότι «με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καταργείται κάθε αντικειμενικό και μετρήσιμο κριτήριο για την επιλογή των προϊσταμένων».

    Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές μονάδες, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων.Στην απεργία συμμετέχουν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι στις φυλακές Κορυδαλλού. Κατά την διάρκεια της απεργίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

    [06] Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 160 επιδρομές στη Γάζα

    Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 160 επιδρομές εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τη χθεσινή νύχτα, απαντώντας στη συνέχιση της ρίψης ρουκετών κατά του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού. «Πραγματοποιήθηκαν 160 επιδρομές τη νύχτα, αυξάνοντας σε 430 τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών από την έναρξη της στρατιωτικής μας επιχείρησης Protective Edge» δήλωσε ο εκπρόσωπος, στρατηγός Μότι Αλμοζ στο ραδιόφωνο του στρατού αναφέροντας ότι στόχος των επιδρομών ήταν 120 εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων, 10 θέσεις διοίκησης της Χαμάς και «πολλές υπόγειες σήραγγες».

    Μεταξύ άλλων στόχων που επλήγησαν ήταν δύο σπίτια «στρατιωτικών ηγετών της Χαμάς» και «γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών και της υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας της Χαμάς» πρόσθεσε ο στρατηγός. «Η επιχείρησή μας θα επεκταθεί τις προσεχείς ημέρες» τόνισε αρνούμενος να δώσει διευκρινίσεις για σχέδια μεγάλης κλίμακας χερσαίας επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

    [07] Ράσμουσεν: «Παράδειγμα η Ελλάδα» για το ύψος των αμυντικών δαπανών

    «Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, επαίνεσε την Ελλάδα για το γεγονός ότι μαζί με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και προσφάτως την Εσθονία, είναι οι μόνες χώρες-μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που διαθέτουν 2% του ΑΕΠ τους σε αμυντικές δαπάνες» ανέφερε η Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής.

    Όπως τονίσθηκε, ο κ. Ράσμουσεν μίλησε στη γνωστή δεξαμενή σκέψης «Atlantic Council» στην πόλη της Ουάσιγκτον για τους «Διατλαντικούς δεσμούς στην αβεβαιότητα της εποχής μας» και υποστήριξε ότι «οι λαοί των χωρών που βρίσκονται στις δύο πλευρές του Ατλαντικού Ωκεανού μοιράζονται κοινές αξίες, όπως: η ελευθερία, η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η τήρηση του νόμου και έχουν δώσει μάχες στη διάρκεια της ιστορίας τους για να προστατέψουν τις αξίες αυτές».

    Ο κ. Ράσμουσεν υποστήριξε ότι «στην εποχή που διανύουμε οι αξίες αυτές απειλούνται περισσότερο από ποτέ», προσθέτοντας: «Η Μέση Ανατολή και η Βόρεια Αφρική θυμίζουν καζάνι που βράζει, στην Ασία κλιμακώνονται οι εντάσεις και οι διαφωνίες για εδαφικές διαφορές και από την άλλη πλευρά έχουμε μια Ρωσία που καταπατά τη διεθνή νομιμότητα και υπονομεύει την εμπιστοσύνη των διεθνών δυνάμεων».

    [08] Μπ. Ομπάμα: Οι ΗΠΑ δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν με την Κίνα

    Ο Aμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι προσηλωμένες στην οικοδόμηση ενός «νέου μοντέλου» σχέσεων με την Κίνα, το οποίο ορίζεται από τη συνεργασία και την εποικοδομητική διαχείριση των διαφορών των δυο πλευρών. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες καλωσορίζουν τη δημιουργία μιας σταθερής, ειρηνικής, ευημερούσας Κίνας» ανέφερε ο Ομπάμα σε μια δήλωση που δημοσιοποιήθηκε από τον Λευκό Οίκο ενόσω οι αξιωματούχοι των δυο κρατών άρχισαν τις ετήσιες υψηλού επιπέδου συνομιλίες τους στο Πεκίνο.

    «Είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε τον κοινό στόχο της ανάπτυξης με την πάροδο του χρόνου σε ένα νέο μοντέλο σχέσεων με την Κίνα που ορίζεται από την αύξηση της πρακτικής συνεργασίας και την εποικοδομητική διαχείριση των διαφορών μας», δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος. «Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλιστεί η συνεργασία η οποία καθορίζει και τη συνολική μας σχέση» πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα

    [09] Απόψε ο δεύτερος ημιτελικός του Μουντιάλ

    Αποδεικνύοντας αυτό που είχε διαφανεί στις αρχές της διοργάνωσης, η Γερμανία συνέτριψε με 7-1 την «οικοδέσποινα» Βραζιλία και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της Κυριακής. Η Βραζιλία χωρίς τον Νεϊμάρ, ήταν εύκολη λεία για τους Γερμανούς που σταμάτησαν να προσπαθούν μόλις στο τελευταίο δεκάλεπτο και περιμένουν τον αντίπαλό τους στη διεκδίκηση του τροπαίου.

    Απόψε (23:00) αναμετρώνται Αργεντινή και Ολλανδία, με «έπαθλο ένα εισιτήριο» για τον τελικό της προσεχούς Κυριακής. Ο αγώνας της Βραζιλίας με τη Γερμανία δεν αντέχει σε κριτική, καθώς η εικόνα της «σελεσάο» ήταν απογοητευτική, ενώ από την πλευρά τους, οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ, μετά το 15λεπτο έκαναν μία δυνατή προπόνηση και σκόραραν κατά βούληση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 July 2014 - 6:30:21 UTC