Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΗ και το σύνολο των δημοσίων επιχειρήσεων, παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας
  • [02] Στη Ρόδο την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κίνας
  • [03] Υπό έλεγχο φωτιά κοντά στον Κρόκο Κοζάνης
  • [04] Κλ. Ρέγκλινγκ: Έχουμε επενδύσει στο μέλλον της Ελλάδας

  • [01] Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ΔΕΗ και το σύνολο των δημοσίων επιχειρήσεων, παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας

    Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη λειτουργία των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ, παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στο συνέδριο του Economist, τονίζοντας ότι «εμείς επιδιώκουμε τη συνολική και ριζοσπαστική μεταρρύθμιση του οργανωτικού και λειτουργικού πλαισίου των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών».Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, υπογραμμίζοντας ότι η εκχώρηση της ΔΕΗ δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας και υπό το πρίσμα αυτό «είναι, συνεπώς, σαφές ότι την εκχώρηση της ΔΕΗ σε ιδιώτες επιβάλλουν, μέσω των δανειστών, η εγχώρια διαπλοκή και οι πολυεθνικές εταιρείες στην ενέργεια- και όχι η Ευρώπη».

    Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Σαμαρά «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συμπεριφερθεί ως ο υπεύθυνος πρωθυπουργός μιας δημοκρατικής χώρας και να αφήσει στην άκρη τη στρατιωτική και δικαστική αντιμετώπιση των κοινωνικών αντιδράσεων και να ανοίξει τον δρόμο στη διαβούλευση, τον διάλογο και τη Δημοκρατία».

    [02] Στη Ρόδο την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κίνας

    Στην Ρόδο θα βρεθεί την Κυριακή ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, όπου θα διανυκτερεύσει πριν αναχωρήσει την επομένη για τη Βραζιλία που είναι ο τελικός του προορισμός. Τον πρόεδρο της Κίνας θα υποδεχθεί στις 14:00 στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και στη συνέχεια θα παραθέσει γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Το απόγευμα, στις 18:00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Τζινπίνγκ στο Κάστρο των Ιπποτών και θα περπατήσουν μαζί μέχρι τις 18:45 στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου. Ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 21:00, ενώ ο κ. Τζινπίνγκ θα διανυκτερεύσει στο νησί.

    Η επίσκεψη έχει συμβολική σημασία, επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και υπογραμμίζει την πρόθεση της Κίνας για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα στο πλαίσιο που έχει τεθεί με την ανταλλαγή των επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών.

    [03] Υπό έλεγχο φωτιά κοντά στον Κρόκο Κοζάνης

    Υπό έλεγχο τέθηκε φωτιά που ξέσπασε σε αγροτική περιοχή έξω από τον Κρόκο Κοζάνης. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη 1.30 το μεσημέρι, έκαψε έκταση με καλαμιές και δέντρα, ενώ οι φλόγες πλησίασαν σε αυλές σπιτιών.

    Στην περιοχή έσπευσαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 11 πυροσβέστες, ενώ στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν κι οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    [04] Κλ. Ρέγκλινγκ: Έχουμε επενδύσει στο μέλλον της Ελλάδας

    «Έχουμε επενδύσει στο μέλλον της Ελλάδας» δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EFSF/ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, μετά τη συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. Όπως ανέφερε ο κ. Ρέγκλινγκ, «τα τελευταία τρία χρόνια ο EFSF έχει χορηγήσει περισσότερα από 141 δισ. ευρώ στην Ελλάδα και "έχει στους ώμους του" το 43% του ελληνικού χρέους». Δεδομένου ότι ο μέσος όρος των δανείων είναι τα 32 έτη, ενώ οι όροι δανεισμού (χαμηλότοκα δάνεια μακράς ωρίμανσης) εξοικονομούν άνω των 8,5 δισ. ευρώ ετησίως για την ελληνική οικονομία, ο επικεφαλής του EFSF έκανε λόγο για επένδυση στο μέλλον της χώρας.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι πάνω από το 60% της βοήθειας που έχει δώσει ο EFSF στις χώρες της Ευρώπης έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα και πως το όφελος από τους όρους δανεισμού είναι περίπου 3.000 ευρώ τον χρόνο για κάθε ελληνικό νοικοκυριό.

    Αυτή την ώρα, είναι σε εξέλιξη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον νέο διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 July 2014 - 16:30:23 UTC