Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αύριο η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [02] Κατατέθηκε η πρόταση της ΧΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [03] Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ»
  • [04] Πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές
  • [05] Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για ρευστότητα και «κόκκινα» δάνεια
  • [06] Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
  • [07] Τηλεφωνική συνομιλία Φρ. Ολάντ-Αγγ. Μέρκελ με τον Π. Ποροσένκο
  • [08] Ολλανδία - Αργεντινή 0-0 (σε εξέλιξη)

  • [01] Αύριο η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Αύριο κατατίθεται -σύμφωνα με πληροφορίες- η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ». Το κείμενο που θα υπογράφεται από την πλειονότητα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος θα έχει το δικό της σκεπτικό, αλλά θα καταλήγει στην ίδια πρόταση.

    Μέχρι στιγμής οι τέσσερις ξεχωριστές προτάσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, Ανεξάρτητοι Βουλευτές) υπογράφονται από 115 βουλευτές συνολικά.

    [02] Κατατέθηκε η πρόταση της ΧΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Την υπογραφή και των 16 βουλευτών, και αυτών που βρίσκονται προφυλακισμένοι, φέρει η πρόταση της Χρυσής Αυγής που κατατέθηκε στη Βουλή για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το ψηφισμένο νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ που «ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα».

    Η ΧΑ, ζητάει να εισαχθεί η πρότασή της για συζήτηση στη Βουλή πριν από την έκδοση και τη δημοσίευση του νομοσχεδίου.

    [03] Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ»

    Με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε απόψε την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με το ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο.

    Την πρόταση συνυπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απαρτιζόμενη από 71 βουλευτές.

    [04] Πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος από τους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές

    Τη δική τους πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» έδωσαν στη δημοσιότητα 14 βουλευτές που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. Την πρόταση αυτή έχει συνυπογράψει η ανεξάρτητη βουλευτής Τσαμπίκα Ιατρίδη, αν και δεν έχει ενταχθεί στη συγκεκριμένη ΚΟ, ενώ δεν υπογράφουν οι Ανδρέας Λοβέρδος (σ.σ. παραμένει στην ΚΟ των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών), Χρήστος Αηδόνης και Γιάννης Κουράκος. Ο Νίκος Νικολόπουλος έχει συνυπογράψει την πρόταση των ΑΝΕΛ.

    [05] Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για ρευστότητα και «κόκκινα» δάνεια

    Η αντιμετώπιση των προβλημάτων ρευστότητας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ήταν ο βασικός άξονας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

    «Υπό αυτό το φως συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και οι προοπτικές του στη λογική της περαιτέρω ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Οι συζητήσεις θα είναι πιο συχνές, με στόχο οι τράπεζες με δεδομένη τη σταθεροποίηση των δημοσίων οικονομικών και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησής τους να συνδράμουν ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών» ανέφερε η ίδια κυβερνητική πηγή.

    Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπ.Οικ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και εκπρόσωποι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

    Εξερχόμενος του πρωθυπουργικού μεγάρου, ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τραπεζικό δανεισμό και τη δυνατότητα τραπεζών να βοηθήσουν την οικονομία και πως, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

    [06] Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

    Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από τις 19:00 στο Σύνταγμα, μπροστά από τη Βουλή, την ώρα που ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ».

    Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, συμμετείχαν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και το ΠΑΜΕ. Σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, επειδή δόθηκε με όρους κοινωνίας και όχι συνδικαλιστικής συντεχνίας και η αδυναμία της κυβέρνησης να αιτιολογήσει την απόφασή της, την ανάγκασε πανικόβλητη να προχωρήσει σε δημοκρατική εκτροπή επιτάσσοντας τους εργαζόμενους. Η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και προσβάλει και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία».

    Η κυκλοφορία στους πέριξ δρόμους της πλατείας Συντάγματος διεξάγεται κανονικά.

    [07] Τηλεφωνική συνομιλία Φρ. Ολάντ-Αγγ. Μέρκελ με τον Π. Ποροσένκο

    Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συνομίλησαν σήμερα με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο με στόχο την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία ώστε να συμφωνηθεί μια εκεχειρία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. «Η καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα της οι συζητήσεις με την ομάδα επαφής να ξεκινήσουν και πάλι, με τη συμμετοχή των αυτονομιστών, ώστε να τεθεί το θέμα μιας κοινής εκεχειρίας και της εφαρμογής του ειρηνευτικού σχεδίου», επεσήμανε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Νωρίτερα η γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι στη διάρκεια της συνομιλίας των τριών ηγετών, που διήρκησε περίπου 40 λεπτά, ο Ολάντ και η Μέρκελ αναφέρθηκαν στη πρόθεση του Ποροσένκο «να επιδείξει την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση στο στρατιωτικό πεδίο, προκειμένου να μην πληγεί ο άμαχος πληθυσμός».

    Εξάλλου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε νωρίτερα ότι είναι ανάγκη να συμφωνηθεί μια εκεχειρία χωρίς όρους στην ανατολική Ουκρανία, την ώρα που το Κίεβο ζητεί από τους αυτονομιστές αντάρτες να καταθέσουν τα όπλα προτού διαπραγματευτεί μαζί τους.

    [08] Ολλανδία - Αργεντινή 0-0 (σε εξέλιξη)

    Αργεντινή και Ολλανδία αναμετρώνται αυτή την ώρα, με «έπαθλο ένα εισιτήριο» για τον τελικό της προσεχούς Κυριακής.

    Αποδεικνύοντας αυτό που είχε διαφανεί στις αρχές της διοργάνωσης, η Γερμανία συνέτριψε χθες με 7-1 την «οικοδέσποινα» Βραζιλία και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της Κυριακής. Η Βραζιλία χωρίς τον Νεϊμάρ, ήταν εύκολη λεία για τους Γερμανούς που σταμάτησαν να προσπαθούν μόλις στο τελευταίο δεκάλεπτο και περιμένουν τον αντίπαλό τους στη διεκδίκηση του τροπαίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 July 2014 - 20:30:22 UTC