Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής
  • [02] Για «περίεργα παιχνίδια που παίζονται» κάνει λόγο ο Γρ. Ψαριανός
  • [03] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB
  • [04] Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ σε βάρος γνωστού ΙΕΚ, για μεγάλη απάτη και φοροδιαφυγή
  • [05] Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα για μη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί δημοσίων συμβάσεων στον κατασκευαστικό τομέα
  • [06] Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία υποστηρίζουν μια νέα κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία
  • [07] Παρέλυσε σήμερα ο δημόσιος τομέας στη Βρετανία

  • [01] Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, που εξετάζει τα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και των ανεξαρτήτων βουλευτών για το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επιμένουν στην άποψή τους ότι οι προτάσεις των κομμάτων δεν είναι ομοειδείς ώστε να γίνει η συζήτησή τους από την ολομέλεια της Βουλής. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατατέθηκε η εναλλακτική πρόταση να αποφασίσει το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής κατά την αυριανή τελευταία συνεδρίασή του για το εάν αθροίζονται ή όχι οι προτάσεις.

    Ογραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ Δ. Αναγνωστάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να αποσύρουν τις υπογραφές τους, σε περίπτωση που η Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίσει ότι δεν συναθροίζονται στις 120 απαιτούμενες υπογραφές και αυτές των βουλευτών του ΚΚΕ. Όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστάκης οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ δεν θέλουν ούτε πολιτικά ούτε αθροιστικά να υπολογιστούν οι υπογραφές τους με των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, αν η Διάσκεψη των Προέδρων αποφασίσει ότι δεν θα συναθροιστούν στις υπογραφές και οι ψήφοι του ΚΚΕ τότε θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος για να πάρουν την τελική τους απόφαση.

    Η ΔΗΜΑΡ κατέθεσε την πρότασή της με τις υπογραφές 11 βουλευτών. Την πρόταση δεν υπογράφουν ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Αικατερίνη Μάρκου.

    Τη δική του πρόταση για ακύρωση νόμων που αφορούν την επιχείρηση της ΔΕΗ κατέθεσε το ΚΚΕ. Δική του πρόταση κατέθεσε και ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Πολύδωρας.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να μην συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για τo δημοψήφισμα. Η κ. Βούλτεψη είπε πως «τον τελικό λόγο» για τυχόν σύγκληση της Ολομέλειας τον έχει η κυβέρνηση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζεται στις υπογραφές της Χρυσής Αυγής. «Ήλθε η ώρα να μπουν όλοι μπροστά στις ευθύνες τους» είπε. Χαρακτήρισε «τεχνητά κατασκευασμένο» θέμα την όλη πολιτική αντιπαράθεση για τη ΔΕΗ και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «κάνει μία προσπάθεια να βγάλει το καλοκαίρι του, σε βάρος της χώρας».

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, κατέθεσαν τις προτάσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

    [02] Για «περίεργα παιχνίδια που παίζονται» κάνει λόγο ο Γρ. Ψαριανός

    «Δεν το ήξερα. Είμαι σε μια πάρα πολύ ωραία κατασκήνωση στον Κάλαμο που έφερα την κόρη μου και με υποδέχθηκαν οι ομαδάρχες λέγοντας "γεια σας, από σήμερα ανεξάρτητος, ε;". Και τους λέω ότι δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο, αλλά μου είπαν ότι υπάρχει επιστολή Κουβέλη στον πρόεδρο της Βουλής ότι τίθεμαι εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Είναι σαν τα πραξικοπήματα?» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός στνο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα για τη διαγραφή του. «Δεν με πήρε ούτε ο Αναγνωστάκης, ως γραμματέας της ΚΟ για να μου πει τι έγινε, ούτε ο Κουβέλης, με τον οποίο έχω τόσο στενή σχέση επί 40 χρόνια και να μου πει: "ξέρεις, Γρηγόρη μου, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί". Κανείς» πρόσθεσε.

    Ο κ. Ψαριανός εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Κουβέλη λέγοντας: «Ό,τι πει ο Ιούλιος Καίσαρ. Ο πρόεδρος του κόμματος? Έτσι δεν είναι; Φιρμάνι δεν είναι; Χρυσόβουλο βυζαντινού αυτοκράτορος... Δεν το περίμενα, όμως. Διότι είχα εξηγήσει γιατί το κάνω και γιατί δεν υπογράφω ούτε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήταν να υπογραφεί από τη ΔΗΜΑΡ, αλλά επειδή 5-6 βουλευτές δεν την υπέγραφαν, ο πρόεδρος του κόμματος αποφάσισε να καταθέσει δική της πρόταση η ΔΗΜΑΡ. Αλλά θα συναθροιστεί με των άλλων και εγώ δεν ήθελα να συναθροιστεί η υπογραφή μου με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ ή των Ανεξάρτητων Ψεκασμένων και να συμβάλω στα περίεργα παιχνίδια που παίζονται. Το θέμα της ΔΕΗ είναι πολύ σοβαρό ζήτημα».

    [03] Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB

    Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, και πιο συγκεκριμένα η έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία το διάστημα 25 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2014.

    Στο ερώτημα «αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή τι θα ψηφίζατε;», το 21,5% των ερωτηθέντων απαντάει ΣΥΡΙΖΑ και το 19,8% ΝΔ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 8,5%. Ακολουθούν «Το Ποτάμι» με 6,7%, η Ελιά με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8% και η ΔΗΜΑΡ με 1,3%. Άλλο Κόμμα επέλεξε το 7,1% (μεταξύ των οποίων ο ΛΑ.Ο.Σ. συγκεντρώνει 1,5%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 1,3% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%) ενώ αδιευκρίνιστη παραμένει η ψήφος του 19,9% των ερωτηθέντων.

    Στην εκτίμηση ψήφου (με επαναποσοστοποιήση επί της διευκρινισμένης ψήφου) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 26,8% και η ΝΔ 24,7%.

    [04] Δικογραφία της ΕΛ.ΑΣ σε βάρος γνωστού ΙΕΚ, για μεγάλη απάτη και φοροδιαφυγή

    Σε όργιο φοροδιαφυγής και πλουτισμού σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων, επιδιδόταν πολύ γνωστός όμιλος Ι.Ι.Ε.Κ., (Ίδιωτικό Ινστιτουτο Επαγγελματικής Κατάρτισης), που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα πάνω απο μία εικοσαετία, στον τομέα της μεταδευτεροβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης. Έπειτα απο πολύμηνη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι ο συγκεκριμένος όμιλος εξαπατούσε σε μόνιμη βάση το ΙΚΑ και το Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης (Τ.Σ.Π.Ε.Α.Θ.), όπου δεν κατέβαλε τις εισφορές εργαζομένων και το αγγελιόσημο, αντίστοιχα, χρησιμοποιώντας εταιρείες μαϊμού, με υπεύθυνους αχυρανθρώπους κυρίως υπέργηρους και χωρίς περιουσιακά στοιχεία, για να μην υπάρχει «φόβος» να πληρώσεις κανείς.

    Ανακοινώσεις για την υπόθεση έκαναν σήμερα ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας, ταξίαρχος Απόστολος Αλαμάνας μαζί με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Χρήστοπ Παρθένη, οι οποίοι, οπως είπαν, πρόκειται για «οικογενειακή υπόθεση», ενώ η εκτεταμένη φοροδιαφυγή που εντοπίστηκε, από τον έλεγχο στον τεράστιο όγκο φορολογικών και τραπεζικών δεδομένων που ελέχθηκε, φαίνεται πως αγγίζει τα 20.000.000 ευρώ.

    [05] Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο παραπέμπεται η Ελλάδα για μη συμμόρφωση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί δημοσίων συμβάσεων στον κατασκευαστικό τομέα

    Την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, λόγω μη συμμόρφωσής της με τους ευρωπαϊκούς κανόνες περί δημοσίων συμβάσεων στον κατασκευαστικό τομέα, αποφάσισε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Συγκεκριμένα, η Επιτροπή κατηγορεί την Ελλάδα ότι με την ισχύουσα νομοθεσία περί δημοσίων συμβάσεων στον κατασκευαστικό τομέα, έχει θεσπίσει ένα σύστημα, το οποίο καθορίζει εκ των προτέρων ποιές εργοληπτικές επιχειρήσεις μπορούν να συμμετάσχουν στους δημόσιους διαγωνισμούς.

    Ειδικότερα, η Κομισιόν επισημαίνει ότι η ελληνική νομοθεσία επιβάλλει ένα σύστημα υποχρεωτικής εγγραφής σε μητρώο όλων των εγκεκριμένων εγχώριων τεχνικών εταιρειών, τις οποίες ταξινομεί σε κατηγορίες. Κάθε κατηγορία αντιστοιχεί σε συγκεκριμένα κατώτατα και ανώτατα όρια προϋπολογισμού. Όταν πρόκειται για δημόσιους διαγωνισμούς, οι αναθέτουσες αρχές έχουν τη δυνατότητα να δέχονται μόνο τις εταιρείες που είναι εγγεγραμμένες σε ορισμένες από αυτές τις κατηγορίες, ανάλογα με τον προϋπολογισμό που προβλέπεται για την προτεινόμενη σύμβαση.

    [06] Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία υποστηρίζουν μια νέα κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία

    Οι ηγέτες της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να κηρυχθεί μια νέα κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν σήμερα και ζήτησαν την διεξαγωγή νέων συνομιλιών για την επίλυση της κρίσης, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    Την ίδια ώρα η Ρωσία καταδίκασε σήμερα τα σχέδια της ΕΕ για την επιβολή νέων κυρώσεων στην Μόσχα όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια κίνηση που δεν είναι φιλική.

    [07] Παρέλυσε σήμερα ο δημόσιος τομέας στη Βρετανία

    Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, ανάμεσα στους οποίους δάσκαλοι, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και πυροσβέστες, πραγματοποίησαν σήμερα 24ωρη απεργία, σε μια κινητοποίηση που έκανε τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να δεσμευθεί ότι θα περιορίσει τις εξουσίες των συνδικάτων.

    Διαδηλωτές έκαναν πορείες στους δρόμους πολλών από τις μεγάλες πόλεις της Βρετανίας σε μια από τις μεγαλύτερες συντονισμένες εργατικές απεργίες των τριών τελευταίων ετών.

    Καταγγέλλοντας αυτό που αποκαλούν «μισθούς φτώχειας» ζητούν να τερματισθούν οι περιορισμοί στις μισθολογικές αυξήσεις που επιβλήθηκαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να μειωθεί το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα της Βρετανίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 10 July 2014 - 14:30:21 UTC