Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Απαιτήσεις του κεφαλαίου και της μεγαλοεργοδοσίας, η κλιμάκωση των αντεργατικών μέτρων» λέει το ΚΚΕ
  • [02] Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας
  • [03] Δήλωση Ιω. Στουρνάρα εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου
  • [04] Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας αποπειράθηκε να προκαλέσει φέτος τα δικά του Ιουλιανά
  • [05] Ν. Τσούκαλης: Η απόφαση της κυβέρνησης συνιστά «συνταγματική εκτροπή»
  • [06] Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Σάμο
  • [07] Νέα καμπάνια για την οικονομική στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού»
  • [08] Απεργούν την προσεχή Τετάρτη οι ταχυδρόμοι της Αθήνας
  • [09] Νέα δημοπρασία από τον ΟΔΔΗΧ την προσεχή Τρίτη
  • [10] Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί του πυροβολικού στο Ντονέτσκ

  • [01] «Απαιτήσεις του κεφαλαίου και της μεγαλοεργοδοσίας, η κλιμάκωση των αντεργατικών μέτρων» λέει το ΚΚΕ

    «Η κλιμάκωση των αντεργατικών μέτρων, που συνοδεύεται από την προσπάθεια ουσιαστικής απαγόρευσης του δικαιώματος της απεργίας, με αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, αποτελούν απαιτήσεις του κεφαλαίου και της μεγαλοεργοδοσίας, τις οποίες θα επιχειρήσει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, κρυπτόμενη πίσω από την τρόικα» αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ που καταλήγει ως εξής: «Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για δήθεν ανακούφιση, πολύ γρήγορα επιβεβαιώνεται ότι το βαρέλι των αντεργατικών μέτρων δεν έχει πάτο, αφού η καπιταλιστική ανάκαμψη απαιτεί πάμφθηνους και υπάκουους εργαζόμενους».

    [02] Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ζητήσει ο Αλ. Τσίπρας

    Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό είναι το επόμενο πολιτικό μέτωπο που σχεδιάζει να οικοδομήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζοντας σχετικές αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, με την κινητοποίηση αυτήν τη φορά, οργανώσεων και κινημάτων νεολαίας, κοινωνικών φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Το βασικό πολιτικό συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος, είναι ότι η πρωτοβουλία του για δημοψήφισμα απορρύθμισε την κυβέρνηση, η οποία «με κινήσεις πανικού οχυρώθηκε πίσω από αντιδημοκρατικές ενέργειες για να μην υποστεί μια μεγάλη πολιτική ήττα». Σε μια σύντομη καταρχάς αποτίμηση των εξελίξεων των τελευταίων ημερών, με επίκεντρο την «μικρή ΔΕΗ», που έκαναν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράστηκε μεν η απογοήτευση για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα του δημοψηφίσματος, ταυτόχρονα όμως διατυπώθηκαν θετικά συμπεράσματα για τη δράση του κόμματος.

    Από την επόμενη βδομάδα, θα αρχίσει η κινητοποίηση για το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, με στόχο -πέραν της κινητοποίησης των κοινωνικών φορέων- να εκδηλωθεί και ένα κίνημα της νεολαίας για ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο ζήτημα, που -κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ- ευαισθητοποιεί όλη την ελληνική κοινωνία.

    Την Τετάρτη, ο Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει σε εκδήλωση του κόμματος για το θέμα, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

    Επίσης, το σύνολο των θεμάτων αυτών αναμένεται να θέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνάντηση που θα ζητήσει ο δεύτερος για την ερχόμενη εβδομάδα.

    [03] Δήλωση Ιω. Στουρνάρα εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου

    Την άποψη της Τράπεζας της Ελλάδας για την πορεία των οικονομικών πραγμάτων, εξέφρασε ο διοικητής της Ιδρύματος, Γιάννης Στουρναρας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, όπως δήλωσε ο ίδιος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.

    «Τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση συνεχίζει» τόνισε ο κ. Στουρνάρας, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, απάντησε: «Δεν μπήκα σε τέτοια θέματα».

    [04] Σ. Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας αποπειράθηκε να προκαλέσει φέτος τα δικά του Ιουλιανά

    «Ο κ. Τσίπρας αποπειράθηκε να προκαλέσει φέτος τα δικά του Ιουλιανά» εκτιμά η υφυπουργός Τύπου, κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κανένα πρόβλημα με τη ΔΕΗ, δεν ήθελε να ακουστούν οι απόψεις του για τη ΔΕΗ, το μόνο που ήθελε ήταν να προκαλέσει πολιτική ανωμαλία στη χώρα. Δεν του βγήκε και όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σχέδιο» λέει και προσθέτει: «Ο κ. Τσίπρας, αν και συχνά αναφέρεται στα Ιουλιανά του 1965, αποπειράθηκε να προκαλέσει φέτος τα δικά του Ιουλιανά. Αλλά, αν σήμερα πρέπει να θυμόμαστε κάποιον Ιούλιο είναι ο Ιούλιος του 1974, όταν συνέβη η εθνική τραγωδία της Κύπρου, που ήταν αποτέλεσμα της επιβολής Δικτατορίας στη χώρα, στην οποία οδήγησαν και τα Ιουλιανά του '65, αλλά και άλλα γεγονότα και σχέδια πολιτικής ανωμαλίας της χώρας που τότε τέθηκαν με επιτυχία σε εφαρμογή. Αυτή είναι η αλήθεια και καμιά άλλη και αποδείχθηκε από το γεγονός ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ απουσιάζει από τη Βουλή».

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, ερωτηθείσα για την άρνηση κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετάσχουν στη συζήτηση του θέματος στο θερινό τμήμα της Βουλής, σημειώνει: «Από την αρχή τους προειδοποιήσαμε ότι για να συγκεντρωθεί ο αναγκαίος αριθμός των 120 βουλευτών, έπρεπε αναγκαστικά να συναριθμήσουν τις δικές τους υπογραφές με αυτές της Χρυσής Αυγής. Έκαναν ότι δεν το άκουγαν και τελικά, όταν διαπιστώθηκε αυτό που εμείς διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή, το έβαλαν στα πόδια και έφυγαν από την κοινοβουλευτική διαδικασία, την οποία οι ίδιοι ζητούσαν».

    [05] Ν. Τσούκαλης: Η απόφαση της κυβέρνησης συνιστά «συνταγματική εκτροπή»

    «Συνταγματική εκτροπή» χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την απόφαση της κυβέρνησης να κρίνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι αποδοχής του αιτήματος υπέρ της διεξαγωγής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ αποδίδει την άρνηση της κυβέρνησης στο γεγονός ότι -κατά τη γνώμη του- «υπάρχουν πάρα πολλοί βουλευτές των δύο κομμάτων που είναι αντίθετοι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Γι αυτό ακριβώς επελέγη το θερινό τμήμα για να υπάρξει η συγκεκριμένη ψηφοφορία. Για να μην καταδειχθεί, λοιπόν, η μη συμφωνία αυτών των βουλευτών ακολουθούν τη συγκεκριμένη τακτική» λέει.

    Σχετικά με την εικόνα διάλυσης που επικρατεί στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Τσούκαλης σημειώνει:«Είναι μια κατάσταση που δεν είναι ό,τι καλύτερο για τον χώρο μας, αλλά αυτό που μπορώ να σας πω με βεβαιότητα είναι ότι όλες οι πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει και που θα αναλάβουμε στη συνέχεια ως κόμμα στην κατεύθυνση της ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς, του δημοκρατικού σοσιαλισμού, αλλά και της εναλλακτικής διακυβέρνησης, ουσιαστικά θα επαναφέρουν και πάλι στο επίκεντρο τη ΔΗΜΑΡ ως ιστορικό ρεύμα της πολιτικής σκηνής».

    [06] Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών στη Σάμο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης μεταναστών, που επέβαιναν σε λέμβο που βυθίστηκε, στη θαλάσσια περιοχή δέκα ναυτικά μίλια από το Καρλόβασι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν διασωθεί 12 με 13 μετανάστες. Ανάμεσά τους υπάρχει ένας τραυματίας ενώ ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο. Στην περιοχή έχουν φτάσει τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα σούπερ πούμα, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Στην όλη επιχείρηση συμμετέχουν και παραπλέοντα σκάφη.

    [07] Νέα καμπάνια για την οικονομική στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού»

    Περισσότερα από 57.000 παιδιά υποστήριξε το «Χαμόγελο του Παιδιού» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, αριθμός που αποτυπώνει τις κοινωνικές ανάγκες στην Ελλάδα της κρίσης. Ο αριθμός των παιδιών είναι αυξημένος κατά 89,63% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2013, την ίδια ώρα που ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός εμφανίζει οικονομική «ασφυξία».

    «Σήμερα κύριο μέλημά μας είναι η διατήρηση των υφιστάμενων δομών και υπηρεσιών που διαθέτει ο οργανισμός και καθημερινή αγωνία μας η κάλυψη των ακόμη περισσότερων παιδιών και οικογενειών που απευθύνονται στο "Χαμόγελο του Παιδιού". Την ίδια ώρα το Χαμόγελο διανύει μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, γεγονός που αποτυπώνεται έντονα και στα οικονομικά του αποτελέσματα», εξήγησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των κοινωνικών δράσεων του πρώτου εξαμήνου του 2014.

    Όπως συμπλήρωσε, «κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να μην ξαναβουλιάξουμε οικονομικά, όπως το 2011, την ώρα που έχουμε δημιουργήσει υποδομές για να δώσουμε λύσεις στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη. Χιλιάδες παιδιά στην Ελλάδα σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα φτώχειας, υποσιτισμού, υγείας ή παραβατικότητας».

    Στο πλαίσιο αυτό το «Χαμόγελο του Παιδιού» ξεκινάει μια νέα διαφημιστική καμπάνια για να ζητήσει τη στήριξη του κοινού στις δράσεις του, μέσω κλήσης στο 14545 και αποστολής sms στο 54020.

    [08] Απεργούν την προσεχή Τετάρτη οι ταχυδρόμοι της Αθήνας

    Tην προκήρυξη 24ωρης απεργίας την ερχόμενη Τετάρτη αποφάσισε το Σωματείο Ταχυδρόμων ΕΛΤΑ Αθήνας & Ν. Αττικής, διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη εποχικών υπαλλήλων. Παράλληλα, το σωματείο εργαζομένων προειδοποιεί ότι, σε περίπτωση που δεν επιλυθούν τα προβλήματα, θα προχωρήσει σε νέα τετραήμερη απεργία από 11 Αυγούστου έως και 14 Αυγούστου.

    Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, ζητά την άμεση διασφάλιση επιπλέον προσωπικού, χωρίς άλλες υπεκφυγές, προκειμένου να καταστεί δυνατή η εύρυθμη λειτουργία του ταχυδρομείου.

    [09] Νέα δημοπρασία από τον ΟΔΔΗΧ την προσεχή Τρίτη

    Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων για την άντληση ποσού ύψους 1,25 δισ. ευρώ εξήγγειλε για την Τρίτη 15 Ιουλίου ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 (Τ+3) ενώ οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση ACT/360. Η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους βασικούς διαπραγματευτές αγοράς στην ΗΔΑΤ, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον κανονισμό λειτουργίας τους.

    [10] Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί του πυροβολικού στο Ντονέτσκ

    Μάχες μαίνονται και βομβαρδισμοί βαρέος πυροβολικού καταγράφονται σήμερα στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης Ντονέτσκ, προπυργίου των αυτονομιστών που πρόσκεινται στη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο κατέστησε σαφές ότι οι όροι που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους για την κήρυξη εκεχειρίας δεν πληρούνται.

    Παράλληλα, «τουλάχιστον 30» κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λουχάνσκ από έκρηξη πυραύλου Γκραντ.

    Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο είχε υποστεί μεγάλες ζημιές και είχε κλείσει ήδη από τις αιματηρές συγκρούσεις του Μαΐου, αποτελεί σήμερα θέατρο σφοδρών μαχών και είναι απροσπέλαστο.

    Ανάστατες και τρομοκρατημένες από τους βομβαρδισμούς, δεκάδες οικογένειες εγκαταλείπουν αυτή την μητρόπολη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, διαπίστωσε ένας δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 July 2014 - 12:30:28 UTC