Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι δαπάνες στην υγεία, το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του Μ. Βορίδη με την τρόικα
  • [02] Ευ. Βενιζέλος: Εμείς έχουμε ένα συνολικό σχέδιο με το οποίο θα προχωρήσουμε
  • [03] Σε πτωτική τροχιά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
  • [04] ΟΗΕ: Πιθανές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου του πολέμου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου διαπράττει το Ισραήλ

  • [01] Οι δαπάνες στην υγεία, το βασικό αντικείμενο της συνάντησης του Μ. Βορίδη με την τρόικα

    Το ζήτημα της παρακολούθησης των δαπανών στον χώρο της υγείας, αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο της συνάντησης, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, με τους επικεφαλής της τρόικας.

    Ειδικότερα, πρόκειται για τις δαπάνες που αφορούν, στη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών (σε πρώτη φάση ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 100 εκατ. ευρώ), στις εισφορές του ΕΟΠΥΥ από τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να τηρείται ο προϋπολογισμός του, και στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα.Το θέμα της διάθεσης των Μη Συταγογραφούμενω Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) μετατέθηκε για τις διαπραγματεύσεις του φθινοπώρου, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η μελέτη από διεθνές ινστιτούτο για την καταγραφή των τιμών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν εκ νέου την αύξηση στην κατανάλωση των γενοσήμων φαρμάκων, καθώς η κατανάλωσή τους είναι τώρα στο 18%- 20% του συνόλου, ενώ θεωρείται ανέφικτος ο στόχος που έχει τεθεί για ποσοστό 60% έως το τέλος του έτους.

    Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, με θέμα συζήτησης την επισκόπηση της προόδου εφαρμογής του μνημονίου από την πλευρά του υπουργείου, ενώ στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

    [02] Ευ. Βενιζέλος: Εμείς έχουμε ένα συνολικό σχέδιο με το οποίο θα προχωρήσουμε

    «Είπαμε για όλα, το γενικό πλαίσιο», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους εξερχόμενος από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, και αφού ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για την οικονομία, υπογράμμισε ότι «έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο». Ερωτηθείς σχετικά με την τρόικα και όσα ακούγονται για το θέμα των φοροελαφρύνσεων, καθώς επίσης και για το εάν αυτό τον ανησυχεί, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν ανησυχεί και επανέλαβε συνολικά ότι «εμείς έχουμε ένα συνολικό σχέδιο με το οποίο θα προχωρήσουμε, όπως το έχουμε πει, όπως το λέμε δημόσια».

    Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, κατά τη σύσκεψη έγινε συζήτηση στρατηγικού χαρακτήρα για την πορεία της εθνικής οικονομίας, της διαπραγμάτευσης και του ζητήματος του χρέους.

    [03] Σε πτωτική τροχιά οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

    Σε πτωτική τροχιά έχουν επανέλθει οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Στην εγχώρια αγορά η απόδοση του 5ετούς ομολόγου υποχώρησε σήμερα στο 4,18% από 4,34% που είχε φθάσει χθες. Αντιστοίχως η απόδοση του νέου 3ετους ομολόγου υποχώρησε από το 3,5% στο 3,42%. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ότι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Πορτογαλία φαίνεται να αντιμετωπίζεται καθώς η Κεντρική Τράπεζα της χώρας διαβεβαίωσε ότι η εν λόγω τράπεζα διαθέτει επαρκή κεφάλαια. Είναι ενδεικτικό ότι σε όλες τις περιφερειακές αγορές της Ευρώπης δεν υπήρξαν σήμερα πιέσεις τόσο στα ομόλογα όσο και στο Χρηματιστήριο.

    Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών, καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 33 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 16 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 17 εκατ. ευρω σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,28% από 6,27% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,20% να διατηρηθεί στο 5,08%.

    Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στο χρόνο κυμαίνονταν στο 0,487%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,394%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,305% από 0,304%, στο τρίμηνο κυμαίνονταν στο 0,203% από 0,202%. Τέλος, στο μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,093% από 0,094% που ήταν χθες.

    [04] ΟΗΕ: Πιθανές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου του πολέμου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου διαπράττει το Ισραήλ

    Ο μεγάλος αριθμός αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στη Γάζα εγείρουν ανησυχίες πως η χώρα αυτή διαπράττει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τόνισε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Παράλληλα, η Τουρκία κάλεσε να σταματήσουν οι αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας. Τα δημοσιεύματα κατά τα οποία πολλοί Παλαιστίνιοι άμαχοι έχουν σκοτωθεί σε πλήγματα εναντίον κατοικιών προκαλούν βαθιά ανησυχία, σημείωσε η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Ναβί Πιλάι σε ανακοίνωσή της.

    «Οι αναφορές αυτές εγείρουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν και κατά πόσον οι ισραηλινές επιδρομές είναι σύμφωνες με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο του πολέμου», τόνισε η Πιλάι. Η ίδια πρόσθεσε πως την ανησυχούν εξίσου οι ενέργειες του Ισραήλ και οι επιθέσεις με ρουκέτες που εξαπολύονται αδιακρίτως από παλαιστίνιους μαχητές στη Γάζα εναντίον στόχων στο Ισραήλ και κάλεσε με έντονο τρόπο και τις δύο πλευρές «να σέβονται τα δικαιώματα των αμάχων».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 July 2014 - 16:30:21 UTC