Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Κερατέα Αττικής και το Αλιβέρι Ευβοίας
  • [02] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Προετοιμασίες για ισραηλινή εισβολή
  • [03] Ουκρανία: Επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά φιλορώσων αυτονομιστών
  • [04] Πολλοί τραυματίες από έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

  • [01] Σε εξέλιξη πυρκαγιές στην Κερατέα Αττικής και το Αλιβέρι Ευβοίας

    Δύο πύρινα μέτωπα, που εκδηλώθηκαν με διαφορά μισής ώρας το ένα από το άλλο, βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κερατέα και απειλούν κατοικημένες περιοχές. Μία ακόμα μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας.

    Οι φωτιές στην Κερατέα εκδηλώθηκαν η πρώτη στις 14:55 στη θέση Σάκα και η δεύτερη στις 15:26 στη θέση Λάκιζα. Η πρώτη καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στη δεύτερη πυρκαγιά καίγονται και πεύκα. Και στις δύο περιοχές υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, αλλά περισσότερο απειλητική είναι η πυρκαγιά στη θέση Λάκιζα, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, να έχουν αναφερθεί ζημιές σε κάποια από τα σπίτια.

    Η πυρκαγιά στο Αλιβέρι, εκδηλώθηκε στις 11:40 το πρωί σε χαράδρα με ξερά χόρτα, στην περιοχή Λέπουρα. Ωστόσο, πριν λίγο αναζωπυρώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένη περιοχή.

    [02] Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γάζα - Προετοιμασίες για ισραηλινή εισβολή

    Οι ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Λωρίδα της Γάζας, ισχυριζόμενες ότι έχουν περιορίσει τη δύναμη πυρός της Χαμάς, ενώ ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις προετοιμασίες για πιθανή χερσαία επιχείρηση στον παλαιστινιακό θύλακα. Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων είδαν την περασμένη νύκτα δεκάδες άρματα μάχης, συνοδευόμενα από φάλαγγες στρατιωτικών καμιονιών να κατευθύνονται προς τα σύνορα ανάμεσα στη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, όπου βρίσκονται συκγεντρωμένες και μονάδες του ισραηλινού πεζικού.

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ένταση των βομβαρδισμών έχει κάπως μειωθεί τις τελευταίες ώρες. Στην πόλη της Γάζας οι δρόμοι είναι έρημοι, με την εξαίρεση των νεκρώσιμων πομπών που γίνονται μέσα σε πνιγηρή ζέστη. Οι αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν σήμερα τουλάχιστον 21 Παλαιστίνιους, ανεβάζοντας σε 126 τον αριθμό των νεκρών από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης, εδώ και πέντε ημέρες.

    [03] Ουκρανία: Επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν από πυρά φιλορώσων αυτονομιστών

    Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας που μάχονται τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας έχασαν επτά άνδρες μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του στρατού.

    "Επτά μέλη των δυνάμεών μας --πέντε στρατιώτες, ένας συνοριοφύλακας και ένας αστυνομικός-- σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 33 στρατιώτες τραυματίστηκαν" σε διάφορες περιοχές, από πυρά των αυτονομιστών, είπε ο Αλεξέι Ντμιτρασκίφσκι, ο εκπρόσωπος της στρατιωτικής επιχείρησης που έχει οργανώσει το Κίεβο στις ανατολικές επαρχίες.

    Οι ένοπλες δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν τα δύο κυριότερα προπύργια των ανταρτών, τις πόλεις Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Οι αυτονομιστές από την πλευρά τους διακηρύσσουν ότι είναι αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τις πόλεις τους.

    [04] Πολλοί τραυματίες από έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

    Τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων προκάλεσε έκρηξη κοντά σε στάση του τραμ στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

    Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan ανέφερε ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίσθηκαν, χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία. Το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε εργαστήριο συσκευασίας και είναι πιθανόν να προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου. Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν καπνό να βγαίνει από κτίριο , ενώ πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στο σημείο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 July 2014 - 14:30:20 UTC