Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον πρόεδρο της Κίνας υποδέχεται ο Α.Σαμαράς στη Ρόδο
  • [02] Ξενάγηση στην οινική Σαντορίνη
  • [03] Ανοιχτά την Κυριακή, εν μέσω αντιδράσεων
  • [04] Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κερατέα
  • [05] Απόψε ο μεγάλος τελικός του Μουντιάλ

  • [01] Τον πρόεδρο της Κίνας υποδέχεται ο Α.Σαμαράς στη Ρόδο

    Στη Ρόδο θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος θα διανυκτερεύσει στο νησί, πριν αναχωρήσει αύριο για τη Βραζιλία, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφή των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική). Τον πρόεδρο της Κίνας θα υποδεχθεί στις 14:00 στο αεροδρόμιο της Ρόδου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συνοδευόμενος από τους Ν. Δένδια και Ν. Μηταράκη, και στη συνέχεια θα παραθέσει γεύμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Το απόγευμα, στις 18:00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Τζινπίνγκ στο Κάστρο των Ιπποτών και θα περπατήσουν μαζί μέχρι τις 18:45 στην Παλαιά Πόλη της Ρόδου. Ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα στις 21:00, ενώ ο κ. Τζινπίνγκ θα διανυκτερεύσει στο νησί.

    Η επίσκεψη έχει συμβολική σημασία, επιβεβαιώνει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και υπογραμμίζει την πρόθεση της Κίνας για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα στο πλαίσιο που έχει τεθεί με την ανταλλαγή των επισκέψεων των δύο πρωθυπουργών. Εκ των πραγμάτων συνιστά προβολή του ελληνικού τουρισμού και παρότρυνση του Προέδρου προς τους πολίτες της χώρας του να επισκέπτονται την Ελλάδα.

    [02] Ξενάγηση στην οινική Σαντορίνη

    Στους 10 καλύτερους οινικούς προορισμούς για το 2014 περιέλαβε τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά το περιοδικό Wine Enthusiast. O Σταμάτης Ίσερης, sommelier, με εμπειρία στο εξωτερικό και πάθος για τον ελληνικό κρασί , μας ταξιδεύει σε έναν από τους πιο σπουδαίους αμπελώνες της Ευρώπης, τη Σαντορίνη.

    «Οι περισσότεροι έρχονται στο νησί για το ηφαίστειο και το ηλιοβασίλεμα, δεν μπορούν να φανταστούν ότι η Σαντορίνη έχει οινικό πλούτο, οινική κληρονομιά χιλιάδων ετών. Ερχόμενοι εδώ, ακούν για τους ξεχωριστούς αμπελώνες, τα οινοποιεία, τα κρασιά της και θέλουν να τα γνωρίσουν», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ίσερης.«Οι αμπελώνες της Σαντορίνης δεν έχουν επηρεαστεί από τη φυλλοξήρα που κατέστρεψε τους αμπελώνες της Ευρώπης στα μέσα του 19ου αιώνα. Το ριζικό στέλεχος του αμπελιού είναι το αυθεντικό, πανάρχαιο» τονίζει χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με τον κ Ίσερη «η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι ξένοι τουρίστες δεν γνωρίζουν ιδιαίτερα τα ελληνικά κρασιά. Κάποιοι ίσως, πιο "ψαγμένοι" έχουν γευθεί το ασύρτικο της Σαντορίνης στο εξωτερικό».

    [03] Ανοιχτά την Κυριακή, εν μέσω αντιδράσεων

    Πρεμιέρα σήμερα για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές, του χρόνου με αντιδράσεις τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους εμπόρους . Η ΟΙΥΕ έχει προαναγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα και συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Ερμού, ενώ έχουν ζητήσει από τους επιχειρηματίες να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους αυτή την Κυριακή, η ΓΣΕΒΕΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

    Η ΕΣΕΕ η ΓΣΕΒΕΕ και η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) γνωστοποίησαν ότι προχωρούν, από κοινού, σε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινή αναστολή και ακύρωση της απόφασης αν και το προβλημα δεν έχει δημιουργηθεί τόσο για το αν θα είναι ανοικτά τα μαγαζια σε τουριστικές περιοχές, αλλά ότι η τελευταία απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης λειτουργεί ως προάγγελος για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας όλων των καταστημάτων (ωράριο, εκπτώσεις προσφορές).

    Για το θέμα ενημερώθηκε και η τρόικα και όπως έγινε γνωστό από την ελληνική πλευρά σε εύλογο διάστημα θα πραγματοποιηθεί έρευνα για την αποτελεσματικότητα του μέτρου και αν διαπιστωθεί ότι δεν ήταν η αναμενόμενη θα υπάρξουν διορθωτικές αποφάσεις.

    Από αύριο Δευτέρα, 14 Ιουλίου, αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου ενώ την επόμενη Κυριακή τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά με βάση τη νομοθεσία που προβλέπει το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων επτά φορές τον χρόνο.

    [04] Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κερατέα

    Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Κερατέα και απείλησε σοβαρά κατοικημένη περιοχή. Όπως έγινε γνωστό απο την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις, που ενισχύθηκαν τη νύχτα, ενώ δεν χρειάστηκε απο το πρωί μέχρι αυτή την ώρα η επέμβαση εναέριων μέσων. Οι ζημιές απο την πυρκαγια θα υπολογιστούν μετά την κατάσβεση της, ωστόσο δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, παρά μόνο σε μία στάνη και ένα παρακείμενο παράπηγμα- αποθήκη. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 125 πυροσβέστες με 56 οχήματα και 56 άτομα πεζοπόρα.

    Εν τω μεταξύ, το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο και η πυρκαγιά στα Λέπουρα Αλιβερίου Ευβοίας.

    [05] Απόψε ο μεγάλος τελικός του Μουντιάλ

    Αντιμέτωπες στην ακροτελεύτια αναμέτρηση του Μουντιάλ 2014 θα τεθούν οι μοναδικές αήττητες ομάδες. Η «μάντσαφτ» του Γιόαχιμ Λεβ εναντίον της «Αλμπισελέστε» του Αλεχάντρο Σαμπέγια θα συναντηθούν για τρίτη φορά σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τους αποψινούς μονομάχους να μετρούν από μία επιτυχία: το 1986 στο Μεξικό το τρόπαιο κατέληξε στην Αργεντινή (3-2), το 1990 στην Ιταλία ήταν οι Γερμανοί που χαμογέλασαν (1-0).

    Η ομάδα του Λεβ στηρίζεται στο εξαιρετικά δουλεμένο και πειθαρχημένο σύνολο, όπως και στην άριστη φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών της, το συγκρότημα του Σαμπέγια από την άλλη, έχει την ευτυχία να διαθέτει στις τάξεις του τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη, Λιονέλ Μέσι. Η Γερμανία μετρά τρεις κατακτήσεις του τροπαίου, όλες όμως ως Δυτική Γερμανία (1954, 1974, 1990) και η Αργεντινή δύο (1978, 1986).

    Την τρίτη θέση στον «μικρό τελικό» του τουρνουά κατέκτησε χθες η Ολλανδία. Οι «οράνιε» επικράτησαν με 3-0 της «οικοδέσποινας», Βραζιλίας, χάρις στα τέρματα των Φαν Πέρσι (3΄ πέναλτι), Μπλιντ (17΄) και Γουϊνάλντουμ (90΄+1).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 July 2014 - 8:30:22 UTC