Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Nα αποσύρει το μέτρο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ζητάει από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Αύριο η απόφαση του Εφετείου για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης
  • [03] Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με ρουκέτες από το λιβανικό έδαφος εναντίον του Ισραήλ
  • [04] Τζ. Κέρι: Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν καλοί φίλοι

  • [01] Nα αποσύρει το μέτρο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ζητάει από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

    Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το μέτρο για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Σε σχετική ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είναι ένα αυταρχικό μέτρο, που καταργεί βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, υπονομεύει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ωφελεί μονάχα τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις εμπορικές αλυσίδες.

    Στους πολίτες δεν λείπουν περισσότερες μέρες και ώρες για να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα, εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής λιτότητας και ανεργίας, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

    [02] Αύριο η απόφαση του Εφετείου για την υπεξαίρεση στον δήμο Θεσσαλονίκης

    Αύριο πέφτει η «αυλαία» στη δίκη για την υπεξαίρεση «μαμούθ» από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία πρωτοδίκως, μεταξύ άλλων, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.Έπειτα από 5,5 μήνες ακροαματικής διαδικασίας, διάστημα στο οποίο έγιναν 53 συνεδριάσεις, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης -που εξέτασε σε δεύτερο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση- θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του. Η 54η και τελευταία συνεδρίαση έχει οριστεί να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.

    Κατά την προ εβδομάδων αγόρευσή του προς το δικαστήριο, ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να κηρυχθούν ένοχοι οι πέντε κατηγορούμενοι που δικάζονται για την υπεξαίρεση, το ύψος της οποίας προσδιορίστηκε σε 17,9 εκατ. ευρώ.

    [03] Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις με ρουκέτες από το λιβανικό έδαφος εναντίον του Ισραήλ

    Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν έχει κανέναν ρόλο στην επίθεση με ρουκέτες από τον Λίβανο κατά του Ισραήλ αργά χθες το βράδυ και δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης εξ ονόματος της ένοπλης πτέρυγάς της για την επίθεση αυτή, δήλωσαν αξιωματούχοι της Χαμάς στον Λίβανο.

    Τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο έπεσαν χθες το βράδυ σε ανοικτούς χώρους της ισραηλινής πόλης Ναχαρίγια. Το Ισραήλ απάντησε με πυρά του πυροβολικού. Δεν υπήρξαν θύματα. Ανάλογη επίθεση εκδηλώθηκε και την Παρασκευή από τον Λίβανο.

    [04] Τζ. Κέρι: Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν καλοί φίλοι

    Η Γερμανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «καλοί φίλοι» παρά την ένταση που προκλήθηκε από τις πρόσφατες υποθέσεις κατασκοπείας, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ στη Βιέννη. «Επιτρέψτε μου να τονίσω ότι η σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Γερμανία είναι στρατηγικού χαρακτήρα, έχουμε μία τεράστρια πολιτική συνεργασία και είμαστε καλοί φίλοι», δήλωσε ο Τζον Κέρι.

    Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συναντήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών της Βιένης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και μίλησαν επίσης για το Ιράν, το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή. «Αυτό δείχνει ότι αυτή η σχέση ανάμεσα στη Γερμανία και τις ΗΠΑ είναι αναγκαία, παρά τις δυσκολίες των τελευταίων εβδομάδων. Θα εργασθούμε σε μία θεμελιώδη βάση αμοιβαίου σεβασμού», πρόσθεσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 13 July 2014 - 16:30:20 UTC