Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ
  • [02] Πρωτογενές πλεόνασμα 712 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο 2014
  • [03] Νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα
  • [04] Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών ανοικτά των νότιων Φιλιππίνων
  • [05] Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο «στοχευμένων πληγμάτων» στην Ουκρανία

  • [01] Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ

    Παράνομη για τυπικούς λόγους έκρινε το Πρωτοδικείο την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, κατά της οποίας προσέφυγε το ελληνικό Δημόσιο εκπροσωπούμενο από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του Δημοσίου κατά της ΑΔΕΔΥ, που ζητούσε να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η αποχή από τη διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων που κήρυξε η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων. Η ΑΔΕΔΥ έχει δικαίωμα να προσφύγει κατά της απόφασης εντός μίας εβδομάδας.

    Στο μεταξύ, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το δικαστήριο «έκρινε την απεργία- αποχή, από κάθε ενέργεια σχετική με την αξιολόγηση, παράνομη για τυπικούς λόγους, όχι όμως προσωρινά εκτελεστή». Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων αναφέρει ότι «θα ακολουθήσει έφεση εντός τριών ημερών κατά της απόφασης και μέχρι να εκδικαστεί, η απεργία συνεχίζεται κανονικά και νόμιμα». Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θα συνεδριάσει σήμερα, στις 13:00 για να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις της.

    [02] Πρωτογενές πλεόνασμα 712 εκατ. ευρώ το Α' εξάμηνο 2014

    Πρωτογενές πλεόνασμα 712 εκατ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το πρώτο εξάμηνο του 2014, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1,511 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 635 εκατ. ευρώ. Στο ίδιο διάστημα, το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 2,415 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 4,991 δισ. ευρώ το 2013 και επικαιροποιημένου στόχου για έλλειμμα 3,856 δισ. ευρώ εφέτος.

    [03] Νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα

    Νέα συνάντηση- τη δεύτερη κατά σειρά- με τους επικεφαλής της τρόικας, θα έχουν, στις 15:00 στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν νωρίτερα, με τηνηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου εκεί συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η απλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των επιχειρήσεων και η πρόοδος του Κτηματολογίου και το δασικό νομοσχέδιο.

    Όπως ανέφεραν μετά τη συνάντηση παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, «όλα τα θέματα βρίσκονται σε καλό δρόμο». Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, στη συνάντηση συζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» (ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα) καθώς και οι δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ που προγραμματίζονται για το φθινόπωρο, ως μεταβατική διαδικασία για το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας και τη μείωση του κόστους. Στο «πακέτο» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα περιλαμβάνεται επίσης η απελευθέρωση της λιανικής αγοράς φυσικού αερίου, με κατάργηση του μονοπωλίου των Εταιριών Παροχής Αερίου σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Θεσσαλία, ο διαχωρισμός των δικτύων από τις εμπορικές υπηρεσίες και η θέσπιση της δυνατότητας επιλογής προμηθευτή από το σύνολο των καταναλωτών.

    Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται να αναχωρήσουν από την Ελλάδα την Πέμπτη.

    Διαβάστε επίσης: Ο μηχανισμός απονομής των συντάξεων, στις σημερινές συναντήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας

    [04] Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών ανοικτά των νότιων Φιλιππίνων

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοικτά των νότιων Φιλιππίνων, μετέδωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS). Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για θύματα ή ζημιές. Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 146 χλμ. ανοικτά της πόλης Τζέναραλ Σάντος, σύμφωνα με το USGS.

    [05] Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο «στοχευμένων πληγμάτων» στην Ουκρανία

    Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο «στοχευμένων πληγμάτων» επί του ουκρανικού εδάφους μετά την πτώση οβίδας σε ρωσικό χωριό της ρωσο-ουκρανικής μεθορίου, με έναν νεκρό, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant επικαλούμενο πηγή του Κρεμλίνου. «Η υπομονή μας έχει όρια» δήλωσε η πηγή του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι «δεν θα πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, αλλά αποκλειστικά για στοιχευμένα πλήγματα εναντίον θέσεων από τις οποίες προέρχονται τα πυρά προς το ρωσικό έδαφος». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «η Μόσχα γνωρίζει ακριβώς από πού προέρχονται τα πυρά».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 July 2014 - 10:30:21 UTC