Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη του Βασ. Κικίλια στην Τροχαία Αττικής
  • [02] Ν. Δένδιας: Κοινή λογική, οι πολλές δόσεις για τα χρέη προς στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία
  • [03] Περισσότερες από 160.000 οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν σήμερα στο TAXIS
  • [04] Νέα συνάντηση, αύριο, της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα
  • [05] Η Ρωσία προσκάλεσε τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ σε μεθοριακά περάσματα
  • [06] Τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έως το τέλος της θητείας του, υποσχέθηκε ο Φρ. Ολάντ
  • [07] Ο Νόιερ καλύτερος ...πασέρ από τον Μέσι

  • [01] Επίσκεψη του Βασ. Κικίλια στην Τροχαία Αττικής

    Για τον σχεδιασμό και τις δράσεις που αποσκοπούν στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ενημερώθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

    Όπως ανέφεραν στον υπουργό, ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Παπαναγιώτου, και ο διευθυντής της Τροχαίας Αθηνών, αστυνομικός υποδιευθυντής Γεώργιος Διαμαντόπουλος, κύριος στόχος είναι η πρόληψη, η οποία επιτυγχάνεται «με εμφανή και διαρκή παρουσία της Τροχαίας σε συγκεκριμένους τόπους και χρόνους», αλλά και με καθημερινές συστάσεις που κάνουν οι τροχονόμοι στο οδικό δίκτυο.

    Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η συγκεκριμένη στρατηγική είναι ο στόχος και του υπουργείου και όχι η εκ των υστέρων τιμωρία, μετά από «"ενέδρες", δηλαδή κρυμμένους αστυνομικούς και περιπολικά πίσω από θάμνους και στροφές», για τον εντοπισμό παραβατών.

    [02] Ν. Δένδιας: Κοινή λογική, οι πολλές δόσεις για τα χρέη προς στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία

    Οι πολλές δόσεις για να εξοφλούν οι επιχειρήσεις τα χρέη τους στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία, είναι το δεύτερο μεγάλο θέμα συζήτησης του υπουργείου Ανάπτυξης με την τρόικα, μετά τα κόκκινα δάνεια. Αυτό προκύπτει από την απάντηση, που έδωσε σε σχετική ερώτηση ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον Real FM.

    «Έχουμε να κάνουμε με σύγκρουση από δύο πολιτικές, οι οποίες -καμία φορά- δεν επιτρέπουν στο αυτονόητο να γίνει κατανοητό. Το θέμα, όμως, δεν είναι τι θέλει η τρόικα, ή τι θέλει το υπουργείο, ή τι θέλει η κυβέρνηση. Οι επιχειρήσεις έχουν πολύ περιορισμένη ρευστότητα. Ο,τιδήποτε από αυτή τη ρευστότητα μπορέσει να πάρει το Δημόσιο, το οποίο έχει ανάγκη χρημάτων, είναι άριστο. Κατά συνέπεια, με την απλή λογική, ουδείς έχει ή θα πρέπει να έχει αντίρρηση στη λογική των δόσεων» δήλωσε ο υπουργός

    [03] Περισσότερες από 160.000 οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν σήμερα στο TAXIS

    Ολοκληρώνεται σήμερα η υποβολή των εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων στο ΤΑΧΙS net. Από το πρωί έως τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 160.000 φορολογικές δηλώσεις και από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός της ημέρας μπορεί να υπερβεί και τις 230.000. Τα προβλήματα, που παρουσιάστηκαν νωρίτερα το μεσημέρι, οφείλονταν -σύμφωνα με αρμόδια στελέχη- στη μαζική υποβολή δηλώσεων από τους φορολογούμενους κατά την τελευταία ημέρα και έχουν ήδη ξεπερασθεί με αποτέλεσμα η διαδικασία να συνεχίζεται κανονικά.

    Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την ανταπόκριση των φορολογούμενων και εκτιμούν ότι φέτος οι δηλώσεις μπορεί να φθάσουν συνολικά τις 5.800.000.

    [04] Νέα συνάντηση, αύριο, της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας με την τρόικα

    Νέα συνάντηση θα έχει αύριο στις 15:00, στο υπουργείο Οικονομικών, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών. Eξάλλου, ολοκληρώθηκε νωρίτερα το απόγευμα η σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, του γενικού γραμματέα κοινωνικής ασφάλισης, Παναγιώτη Κόκκορη, και των διοικητών, του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) Αναστάσιου Παπανικολάου, του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ ) Γεωργίας Κοτίδου και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων Ξενοφώντα Βεργίνη.

    Κατά τη σύσκεψη εξετάσθηκαν τα αποτελέσματα της ρύθμισης «Νέα Αρχή», για την εξόφληση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, έναν χρόνο μετά τη θεσμοθέτησή του. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον πρόεδρο του ΕΤΑΑ, οι διοικητές των ταμείων παρουσίασαν τα στοιχεία για την πορεία της εφαρμογής της ρύθμισης, ενώ εξέφρασαν έντονο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

    [05] Η Ρωσία προσκάλεσε τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ σε μεθοριακά περάσματα

    Η Ρωσία προσκάλεσε παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) σε δύο από τα μεθοριακά περάσματά της με την Ουκρανία σε μια ένδειξη καλής θελήσεως, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα, την επομένη του θανάτου ενός ανθρώπου από οβίδα που ερρίφθη σε ρωσική πόλη στην μεθόριο με την Ουκρανία.

    «Σε σχέση με την επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή, στην οποία το Κίεβο πραγματοποιεί την στρατιωτική του επιχείρηση στην νοτιοανατολική Ουκρανία, η ρωσική πλευρά σε ένδειξη καλής θελήσεως και χωρίς να περιμένει μια κατάπαυση του πυρός προσκαλεί παρατηρητές του ΟΑΣΕ στα μεθοριακά περάσματα (...) στην ρωσοουκρανική μεθόριο», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Σχετική επιστολή, διευκρινίζει το υπουργείο, εστάλη στον επικεφαλής του ΟΑΣΕ και πρόεδρο της Ελβετίας Ντιντιέ Μπουρκχάλτερ.

    Λίγο αργότερα, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε ότι το ουκρανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος ΑΝ-26 το οποίο μετείχε στην στρατιωτική εκστρατεία κατά των αυτονομιστών που πρόσκεινται στην Ρωσία, κατερρίφθη από έναν πύραυλο, ο οποίος ερρίφθη «πιθανόν» από το ρωσικό έδαφος, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ουκρανικής προεδρίας. Το πλήρωμα του αεροσκάφους ήρθε σε επαφή με το γενικό επιτελείο του στρατού, πρόσθεσε ο υπουργός, ο υποστράτηγος Βάλερι Χελετέι, σύμφωνα με τον ιστότοπο της προεδρίας.

    [06] Τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων έως το τέλος της θητείας του, υποσχέθηκε ο Φρ. Ολάντ

    Την πρόθεσή του να συνεχίσει χωρίς καθυστέρηση τις μεταρρυθμίσεις έως το 2017 υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, μετά την παρέλαση για την 14η Ιουλίου.«Η σφραγίδα που θέλω να αφήσω ως το τέλος της θητείας μου είναι ότι δεν χάθηκε ούτε λεπτό για τις μεταρρυθμίσεις» είπε ο Γάλλος πρόεδρος απαντώντας στα ερωτήματα δυο δημοσιογράφων της δημόσιας (France 2) και της ιδιωτικής (TF1) τηλεόρασης.

    Το Σύμφωνο Ευθύνης με τις επιχειρήσεις, το οποίο έχει στόχο τη μείωση του εργατικού κόστους, παραμένει για τον Φρ. Ολάντ προτεραιότητα για το 2014, ως μια βασική μεταρρύθμιση της οικονομίας.Στην παρατήρηση ότι ο κοινωνικός διάλογος είναι συχνά δύσκολος, εξαιτίας των εμποδίων που συχνά προβάλλουν η εργοδοσία ή τα συνδικάτα, ο Γάλλος πρόεδρος, για πρώτη φορά διεμήνυσε ότι προτίθεται να πάρει αποφάσεις ακόμα και εάν δεν έχει επιτευχθεί συναίνεση.

    [07] Ο Νόιερ καλύτερος ...πασέρ από τον Μέσι

    Τι άλλο να κάνει ο άνθρωπος; Σηκώνει το ένα χέρι και αποκρούει κοντινό βολέ λες και απλά... χαιρετάει τον αντίπαλό του. Παίζει... μπακότερμα σα να έχει γεννηθεί για να το κάνει. Έχει την ικανότητα με το μακρινό ελεύθερο να βγάλει τον επιθετικό της ομάδας στην αντίπαλη περιοχή σε θέση για γκολ. Κάνει τάκλιν σαν αμυντικός μεγάλης κλάσης! Όλα τα κάνει ο Μάνουελ Νόιερ, ακόμη και πιο επιτυχημένες πάσες από το Λιονέλ Μέσι! Κι αυτό είναι κάτι που δε βαζίζεται σε "πληροφορίες" ή σενάρια των ΜΜΕ, αλλά στα επίσημα στατιστικά που κατέγραψε η FIFA σε λιγότερο από ένα 24ωρο μετά τη λήξη του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

    Από τις συνολικά 297 πάσες που έκανε στη διάρκεια του τουρνουά ο πορτιέρε της Μπάγερν, οι 244 ή ποσοστό 82% ήταν επιτυχημένες. Η σύγκριση με τον σταρ της εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Μέσι, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: 247 βρήκαν... στόχο από τις συνοκικά 356 που επιχείρησε, ποσοστό, δηλαδή, 68%. Ο Νόιερ πήρε το βραβείο «Χρυσό Γάντι», όντας ο κορυφαίος γκολκίπερ της διοργάνωσης. Η απόφαση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας να βραβεύσει το Μέσι με την «Χρυσή Μπάλα» του τουρνουά βρήκε πάρα πολλούς επικριτές, που την θεώρησαν ως «unfair», μεταξύ των οποίων και ο «θρύλος» της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 July 2014 - 16:30:21 UTC