Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ικανοποίηση για τη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Α. Μέρκελ ενόψει της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, τον Σεπτέμβριο
  • [02] Στ. Τζουμάκας: Η λύση για το χρέος έχει βρεθεί, αλλά θέλουν να σηκώσουν ένα θέατρο από τον Σεπτέμβριο
  • [03] Κυρώσεις σε φαρμακοποιούς που παραβιάζουν τις διατάξεις για τον τρόπο εκτέλεσης των συνταγών
  • [04] Κορυφώνονται οι αντιδράσεις φορέων της Κρήτης στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο
  • [05] Eurostat: Αποπληθωρισμό -1,5% εμφάνισε η Ελλάδα τον Ιούνιο
  • [06] Τρεις στους πέντε παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο βρίσκεται στα πρόθυρα φούσκας ή είναι ήδη σε φούσκα
  • [07] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς
  • [08] Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε εκεχειρία από αύριο το πρωί
  • [09] Το BBC ανακοίνωσε την κατάργηση 415 θέσεων εργασίας στα επόμενα δύο χρόνια
  • [10] Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία ότι κατέρριψε ουκρανικό μαχητικό στον εναέριο χώρο της

  • [01] Ικανοποίηση για τη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Α. Μέρκελ ενόψει της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, τον Σεπτέμβριο

    Την ικανοποίησή τους για το θετικό κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, εξέφρασαν σήμερα από τις Βρυξέλλες κυβερνητικές πηγές. Ενόψει της τελευταίας και ίσως σημαντικότερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, οπότε θα τεθεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και ότι οι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να αντιληφθούν τις τεράστιες προόδους που έχει κάνει η χώρα. Οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι σύντομα η Ελλάδα θα έχει εκπληρώσει τα πέντε προαπαιτούμενα που απομένουν για την εκταμίευση της επόμενης, δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι το δυσκολότερο από αυτά ήταν το ζήτημα της ΔΕΗ. Σε ό,τι αφορά τον ή την Ελληνίδα επίτροπο, ανώτατες πηγές βεβαίωναν ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το όνομα μέχρι το τέλος του μήνα.

    Σε ό,τι αφορά τις θέσεις που παρουσίασε ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, κυβερνητικές πηγές σημείωσαν ότι η Ελλάδα άκουσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση, τόσο τις εξαγγελίες του για την κινητοποίηση επενδύσεων ύψους 300 δισ. ευρώ, όσο και για την αποφασιστικότητα την οποία δείχνει στο θέμα της αντιμετώπισης της μετανάστευσης.

    Σήμερα, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει, έπειτα από προσωπική πρόσκληση του Ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, στη γενέτειρά του, τη Φλωρεντία και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

    [02] Στ. Τζουμάκας: Η λύση για το χρέος έχει βρεθεί, αλλά θέλουν να σηκώσουν ένα θέατρο από τον Σεπτέμβριο

    «Η λύση για το χρέος έχει βρεθεί, αλλά θέλουν να σηκώσουν ένα θέατρο από τον Σεπτέμβριο ότι αρχίζει δήθεν η μεγάλη τιτανομαχία του αιώνα» υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην υπουργός, Στέφανος Τζουμάκας: «Θα δοθεί πανευρωπαϊκή λύση στο χρέος. Έχει αποφασιστεί το βασικό πακέτο και η συνολική λύση θα δοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου για να καταστεί το χρέος σχετικά βιώσιμο. Στήνουν όμως ένα πολιτικό παιγνίδι πάνω στο χρέος. Η νεοφιλελεύθερη παράταξη Σαμαρά-Βενιζέλου θέλει να σηκώσει έναν "καυγά" για το χρέος για να φτάσουν μέχρι την εκλογή για την Προεδρία της Δημοκρατίας».

    Σύμφωνα με τον κ. Τζουμάκα η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα «ήταν οργανωμένη από τα πριν από το 2009. Όσοι έχουμε εργαστεί στις Βρυξέλλες και σε άλλα δημόσια φόρα γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό προετοίμαζαν τα πακέτα αυτής της κρίσης. Το αντιλήφθηκα αμέσως όταν πήγα στο πρώτο συμβούλιο των υπουργών Εργασίας στις Βρυξέλλες το 1995. Ερχόντουσαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών και επιχειρηματικών οργανώσεων -μάλιστα τότε υπουργός Εργασίας από το Λουξεμβούργο ήταν ο σημερινός πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ- και μας έθεταν το ζήτημα ότι η ευρωπαϊκή οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική. Εμείς τους λέγαμε να εφαρμόσουν καινοτομίες, να φτιάξουν ανταγωνιστικά προϊόντα και αυτοί μας έλεγαν να μειώσουμε τους μισθούς στο μισό!»

    Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά, ο κ. Τζουμάκας υποστηρίζει ότι «εξεμέτρησε τω ζην το ΠΑΣΟΚ. Υπό την ηγεσία του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου το ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε στο αντίθετο στρατόπεδο, στη σκληρή δεξιά και στα νεοφιλελεύθερα προγράμματα. Έκαναν ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές. Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, δεν ασχολείται κανένας. Πρόκειται για το πτώμα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Τυμπανιαίο πτώμα. Αυτό ήταν το ιδεολογικό και πολιτικό τέλος του ΠΑΣΟΚ. Έπαψε να είναι σοσιαλιστικό κόμμα. Ήταν φυσιολογική αυτή η εξέλιξη γιατί είχε εξελιχθεί σε ένα μέτωπο ετερόκλητων δυνάμεων, δεν ήταν κόμμα. Έτσι θα συμβαίνει στις κρίσεις στα μέτωπα δυνάμεων και αυτό το έχω πει πολλές φορές και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν γίνει κόμμα θα έχει την ίδια εξέλιξη».

    [03] Κυρώσεις σε φαρμακοποιούς που παραβιάζουν τις διατάξεις για τον τρόπο εκτέλεσης των συνταγών

    Αυστηρές προϋποθέσεις θέτει το υπουργείο Υγείας, κατά την εκτέλεση των συνταγών, στο πλαίσιο καθορισμού των ορίων συνταγογράφησης, προαναγγέλλοντας κυρώσεις για τους παραβάτες φαρμακοποιούς, σε μια προσπάθεια συγκράτησης της φαρμακευτικής δαπάνης εντός των 2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να διαθέτουν ως απόθεμα και να χορηγούν το φαρμακευτικό προϊόν με τη χαμηλότερη λιανική τιμή για κάθε δραστική ουσία, περιεκτικότητα και συσκευασία, από τα φάρμακα του θετικού καταλόγου συνταγογραφούμενων προϊόντων. Κατά την εκτέλεση των συνταγών οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν στον ασθενή, για κάθε συνταγή συγκεκριμένης δραστικής ουσίας χωριστά, το φάρμακο με τη χαμηλότερη τιμή και το ποσό συμμετοχής που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο φάρμακο.

    [04] Κορυφώνονται οι αντιδράσεις φορέων της Κρήτης στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο

    Με αποκλεισμό της βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα το Σάββατο 19 Ιουλίου κορυφώνονται οι δεκαήμερες δράσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας φορέων της Κρήτης για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Χανιά από μέλη του συντονιστικού οργάνου που έχει συσταθεί, το πρώτο ραντεβού για όσους θέλουν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, που έχει χαρακτηριστεί παγκρήτια, είναι στις 10 το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το σημείο του αποκλεισμού, που στόχος των διοργανωτών είναι να διαρκέσει τρεις ημέρες. Ωστόσο, όπως επισημάνθηκε από το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Σήφη Χιωτάκη, «αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή του κόσμου.

    [05] Eurostat: Αποπληθωρισμό -1,5% εμφάνισε η Ελλάδα τον Ιούνιο

    Αποπληθωρισμό -1,5%εμφάνισε η Ελλάδα τον Ιούνιο, από -2,1% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Στην ΕΕ, αρνητικό πληθωρισμό εμφάνισαν επίσης η Βουλγαρία (-1,8%), η Πορτογαλία (-0,2%), η Ουγγαρία και η Σλοβακία (-0,1%) ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία (+1,9%), την Αυστρία (+1,7%) και το Λουξεμβούργο (+1,2%). Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο0,5% τον Ιούνιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 1,6%.

    [06] Τρεις στους πέντε παράγοντες της αγοράς θεωρούν ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο βρίσκεται στα πρόθυρα φούσκας ή είναι ήδη σε φούσκα

    Τρεις στους πέντε επαγγελματίες του χρηματοπιστωτικού τομέα, που μετείχαν σε διεθνή έρευνα του πρακτορείου ειδήσεωνBloomberg, θεωρούν ότι η αμερικανική αγορά μετοχών βρίσκεται στα πρόθυρα μιας φούσκας--ή είναι ήδη μέσα σε μία.

    Το 47% των 562 επενδυτών, αναλυτών και χρηματιστών που είναι συνδρομητές τουBloombergκαι έλαβαν μέρος στην τριμηνιαία έρευνά του (Bloomberg Global Poll) δήλωσαν ότι το χρηματιστήριο είναι κοντά σε επίπεδα που δεν είναι διατηρήσιμα, ενώ το 14% βλέπει ήδη μία φούσκα. Σχεδόν το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στην έρευνα χαρακτήρισαν υπερθερμασμένη την αγορά επιχειρηματικών ομολόγων χαμηλότερης πιστοληπτικής αξιολόγησης και οι περισσότεροι δήλωσαν ότι οι διακυμάνσεις των τιμών των μετοχών θα αυξηθούν το επόμενο εξάμηνο.

    [07] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

    Ένας ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι η ηγεσία της χώρας εξετάζει ακόμη τη συμφωνία για μια εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν ήδη συμφωνήσει σε μια εκεχειρία από αύριο Παρασκευή. Ο αξιωματούχος αυτός, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επεσήμανε ότι εξ όσων γνωρίζει η συμφωνία για μια εκεχειρία δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις που διεξάγονται στην Αίγυπτο για το θέμα συνεχίζονται. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι μόνο οι ισραηλινοί αξιωματούχοι που βρίσκονται στο Κάιρο έχουν εγκρίνει τη συμφωνία. «Εξ όσων γνωρίζω τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και οι συζητήσεις συνεχίζονται», επεσήμανε η πηγή αυτή.

    Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από τον ίδιο αξιωματούχο ότι το Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς συμφώνησαν σε μια εκεχειρία στη Γάζα από αύριο Παρασκευή στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

    [08] Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε εκεχειρία από αύριο το πρωί

    Το Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς συμφώνησαν σε μια εκεχειρία στη Γάζα από αύριο Παρασκευή στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με έναν ισραηλινό αξιωματούχο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Οι πρωταγωνιστές της σύγκρουσης «κατέληξαν σε συμφωνία για μια εκεχειρία από αύριο στις 06:00 το πρωί», επεσήμανε η πηγή αυτή. Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι το συμβούλιο ασφαλείας της κυβέρνησης του Ισραήλ ενέκριναν την εκεχειρία αφού μια αντιπροσωπεία της χώρας είχε συζητήσεις για το θέμα στην Αίγυπτο. Η Χαμάς, η οποία στις αρχές της εβδομάδας είχε απορρίψει μια πρώτη πρωτοβουλία για κατάπαυση του πυρός έπειτα από πρόταση της Αιγύπτου δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τη συμφωνία.

    [09] Το BBC ανακοίνωσε την κατάργηση 415 θέσεων εργασίας στα επόμενα δύο χρόνια

    Το BBC ανακοίνωσε ανακοίνωσε σήμερα την κατάργηση 415 θέσεων απασχόλησης στον τομέα της ενημέρωσης στα επόμενα δύο χρόνια, στο πλαίσιο προγράμματος οικονομιών.

    Ο Τζέιμς Χάρντλινγκ, διευθυντής ενημέρωσης του BBC, διευκρίνισε ωστόσο στους εργαζόμενους ότι παράλληλα θα δημιουργηθούν 195 νέες θέσεις εργασίας, γεγονός που διαμορφώνει τον αριθμό των θέσεων που θα καταργηθούν στις 220.

    Το τελευταίο κύμα κατάργησης θέσεων εργασίας έχει ως στόχο την εξοικονόμηση ποσού 48 εκατομμυρίων στερλινών μέχρι το 2016/2017 και αποτελεί συνέπεια του παγώματος για έξι χρόνια του τέλους ραδιοφωνίας και τηλεόρασης που αποφασίσθηκε από την κυβέρνηση το 2010 στο πλαίσιο της εφαρμογής πολιτικής λιτότητας.

    [10] Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία ότι κατέρριψε ουκρανικό μαχητικό στον εναέριο χώρο της

    Το Κίεβο κατηγόρησε σήμερα την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας ότι κατέρριψε χθες ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-25, το οποίο εκτελούσε μια «αποστολή στον εναέριο χώρο της (ανατολικής) Ουκρανίας», όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της ουκρανικής κυβέρνησης. «Το αεροσκάφος μας κατερρίφθη, ο πιλότος κατάφερε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του», ανέφερε σε μια σύντομη ανακοίνωση του το Συμβούλιο. Το Κίεβο είχε ήδη κατηγορήσει τη Ρωσία ότι κατέρριψε ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ An-26, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα όχι μακριά από τα σύνορα με τη Ρωσία.

    Η Μόσχα δεν έχει μέχρι στιγμής αντιδράσει επισήμως στις ουκρανικές δηλώσεις σχετικά με την καταστροφή του Αντόνοφ ή του Σουχόι, εν μέσω της συνεχιζόμενης έντασης των δύο χωρών, καθώς το Κίεβο συνεχίζει να κατηγορεί τη Ρωσία ότι υποστηρίζει την αυτονομιστική εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 17 July 2014 - 12:30:23 UTC