Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την εισαγωγή και ψήφιση του αντιρατσιστικού ν/σ στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, ζητάει το ΠΑΣΟΚ
  • [02] Η Ουκρανία έπρεπε να είχε σταματήσει τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών, εκτιμά ο πτέραρχος ε.α. Ευ. Γεωργούσης
  • [03] Ένταλμα για τον Μαζιώτη - Έκδοση και δεύτερου εντάλματος για πιθανό συνεργό του
  • [04] Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή με επίκεντρο την κοιλάδα των Τεμπών
  • [05] Νέα απεργία την Κυριακή για τα ανοικτά καταστήματα
  • [06] Υποβλήθηκε το νέο ΕΣΠΑ στην Κομισιόν, με επιχειρησιακά προγράμματα ύψους 25 δισ. ευρώ
  • [07] Κλιμακώνει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα ο Μπ. Νετανιάχου
  • [08] Βυθισμένη στο πένθος η Ολλανδία αναζητεί τους υπεύθυνους της χθεσινής τραγωδίας
  • [09] «Οι υπεύθυνοι για την κατάρριψη πρέπει να δικασθούν στη Χάγη» δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός

  • [01] Την εισαγωγή και ψήφιση του αντιρατσιστικού ν/σ στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, ζητάει το ΠΑΣΟΚ

    Την εισαγωγή του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής προς ψήφιση, ζητούν από τον πρόεδρο της Βουλής με επιστολή τους, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Τριαντάφυλλος.

    [02] Η Ουκρανία έπρεπε να είχε σταματήσει τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών, εκτιμά ο πτέραρχος ε.α. Ευ. Γεωργούσης

    Η ουκρανική κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε ζητήσει να σταματήσουν οι πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών πάνω από την Ουκρανία λόγω της εμπόλεμης κατάστασης, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πτέραρχος ε.α. Ευάγγελος Γεωργούσης.

    «Η ουκρανική κυβέρνηση στο σύνολό της έχει την ευθύνη της αεροναυσιπλοίας στον εναέριο χώρο της. Εκείνο που φαίνεται λίγο παράξενο είναι γιατί δεν είχε κλείσει κανένας αεροδιάδρομος πάνω από την Ουκρανία, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένα πλέον επικίνδυνα δείγματα για την αεροναυσιπλοία» τονίζει ο κ. Γεωργούσης, αναφερόμενος στο γεγονός ότι πρόσφατα, είχε καταρριφθεί και ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος στην περιοχή.

    «Η κυβέρνηση της Ουκρανίας είχε δείγματα που της επέτρεπαν να κάνει κάτι τέτοιο προκειμένου να διασφαλίσει τη διεθνή αεροναυσιπλοία. Τώρα το ποιος κατέρριψε το αεροσκάφος είναι θέμα διερεύνησης» προσθέτει.

    [03] Ένταλμα για τον Μαζιώτη - Έκδοση και δεύτερου εντάλματος για πιθανό συνεργό του

    Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, εξέδωσαν οι δικαστικές Αρχές με βάση τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν χθες σε βάρος του καταδικασμένου για τρομοκρατία κρατούμενου στον Ευαγγελισμό.

    Παράλληλα, εκδόθηκε και δεύτερο ένταλμα σύλληψης σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου που βάσει των στοιχείων που διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη, από την Αστυνομία, θεωρείται συνεργός του μέχρι προχθές φυγόποινου Νίκου Μαζιώτη σε ληστείες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σε βάρος του Μαζιώτη εκδόθηκε για τυπικούς λόγους, αφού από τη στιγμή της σύλληψης θεωρείται ότι αρχίζει ο χρόνος έκτισης της ποινής των 50 ετών -εκτιτέα τα 25- που του έχουν επιβληθεί για τη συμμετοχή του στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

    Υπενθυμίζεται ότι, χθες, σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη αλλά και των συνεργών του -γνωστών και αγνώστων στις δικαστικές αρχές -ασκήθηκε ποινική δίωξη για πέντε κακουργήματα και σωρεία πλημμελημάτων.

    [04] Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή με επίκεντρο την κοιλάδα των Τεμπών

    Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 20 Ιουλίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ θα εφαρμόσει η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων που πιθανόν - όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της- θα προκληθούν από την ομαδική είσοδο των οχημάτων στην περιοχή της κοιλάδας των Τεμπών, λόγω της μεγάλης επιστροφής των εκδρομέων από τα παράλια των νομών Λάρισας και Πιερίας.

    Στις ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνεται η αλλαγή διατομής του οδοστρώματος στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα από τα διόδια Πυργετού έως τη διασταύρωση Ομολίου, αποκλείοντας το δεξιό έρεισμα.

    Επίσης, τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Αθήνα, θα εισέρχονται στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης μόνο μέσω της παράπλευρης βοηθητικής οδού, η οποία οδηγεί στο 1ο πάρκινγκ μετά τη διασταύρωση Ομολίου.

    Τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας-Στομίου και θα κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη, θα εισέρχονται στην ΝΕΟ Αθηνών- Θεσσαλονίκης από τη διασταύρωση Ομολίου.

    [05] Νέα απεργία την Κυριακή για τα ανοικτά καταστήματα

    Πανελλαδική απεργία για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, στις 20 Ιουλίου, εξήγγειλε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Η ΟΙΥΕ που αντιτάσσεται στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, με ανακοίνωσή της, καλεί τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

    [06] Υποβλήθηκε το νέο ΕΣΠΑ στην Κομισιόν, με επιχειρησιακά προγράμματα ύψους 25 δισ. ευρώ

    Την υποβολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2014- 2020, ύψους έως 25 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

    Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα που υποβλήθηκαν είναι πέντε τομεακά, δεκατρία περιφερειακά και ένα Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» αναμένεται να υποβληθεί εντός του Οκτωβρίου 2014 σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σχετικού Κανονισμού. Ο προϋπολογισμός όλων των Προγραμμάτων ανέρχεται σε περίπου 19,89 δισ. ευρώ Ενωσιακής Συνδρομής ή 24,79 δισ. ευρώ εκτιμώμενης συνολικής δημόσιας δαπάνης, όπως ανακοινώθηκε.

    Ειδικότερα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων/ ΕΣΠΑ) υπέβαλε χθες το βράδυ προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (νέο ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2014-2020, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

    Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα υποβλήθηκαν στην προθεσμία που είχε τεθεί από την ΕΕ, σε συνέχεια της υποβολής του γενικού πλαισίου για τη νέα προγραμματική περίοδο το οποίο εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 23 Μαΐου. Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό πρόγραμμα ήταν το τρίτο μεταξύ των 28 κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενέκρινε η ΕΕ.

    Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είναι η εμπροσθοβαρής απορρόφηση των κονδυλίων που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης (υποστήριξη ανέργων, αντιμετώπιση φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, κλπ), όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

    [07] Κλιμακώνει τη χερσαία επιχείρηση στη Γάζα ο Μπ. Νετανιάχου

    Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται να κλιμακώσει τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα και η επιχείρηση αυτή είναι καθοριστική για να «πληγούν» οι υπόγειες σήραγγες της Χαμάς, καθώς οι βομβαρδισμοί δεν αρκούν για την επίτευξη του στόχου, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    «Δεν είναι δυνατόν να διευθετηθεί (το πρόβλημα) των υπογείων σηράγγων μόνο από αέρος. Οι στρατιώτες επιχειρούν γι αυτό επί του εδάφους» δήλωσε κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου διευκρινίζοντας ότι ο στρατός θα «πλήξει τις υπόγειες σήραγγες του τρόμου από τη Γάζα μέχρι το Ισραήλ». «Οι οδηγίες μου είναι να ... προετοιμαστούμε για την πιθανότητα μιας σημαντικά διευρυμένης χερσαίας επιχείρησης και ο στρατός ετοιμάζεται αναλόγως» είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

    [08] Βυθισμένη στο πένθος η Ολλανδία αναζητεί τους υπεύθυνους της χθεσινής τραγωδίας

    Μεσίστιες είναι σήμερα οι σημαίες στην Ολλανδία καθώς η χώρα αναζητεί τους υπεύθυνους της τραγωδίας που κόστισε τη ζωή σε 298 ανθρώπους, ανάμεσά τους 173 Ολλανδούς. Δημοσιεύοντας φωτογραφίες των συντριμμιών, ολλανδικών διαβατηρίων στο τόπο της συντριβής, χάρτες της περιοχής, φωτογραφίες των θυμάτων και των συγγενών τους, ο ολλανδικός Τύπος αφιερώνει όχι μόνο τις πρώτες σελίδες, αλλά ολόκληρους φακέλους στην καταστροφή.

    Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε είχε τη νύκτα τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι συμφώνησαν για την ανάγκη διεξαγωγής πλήρους έρευνας.

    Σύμφωνα με την Volkskrant, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές καταστροφές στην ιστορία της Ολλανδίας.

    [09] «Οι υπεύθυνοι για την κατάρριψη πρέπει να δικασθούν στη Χάγη» δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός

    Οι υπεύθυνοι για την κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία πρέπει να προσαχθούν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ κατηγορώντας τους Ρώσους για ένα «διεθνές έγκλημα».

    Εν τω μεταξύ, οπρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, ζήτησε «ενδελεχή και αμερόληπτη» έρευνα για την κατάρριψη του αεροσκάφους, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

    Οι 173 από τους επιβαίνοντες ήταν Ολλανδοί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 18 July 2014 - 10:30:26 UTC