Check our bulletin board of Hellenic Public Events Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε καλή κατάσταση ο Γ. Καρατζαφέρης μετά από επέμβαση για διάνοιξη φραγμένου αγγείου
  • [02] Επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Η Χαμάς αποδέχθηκε τρίωρη ανθρωπιστική εκεχειρία με το Ισραήλ
  • [04] Στη Μέση Ανατολή ο Μπαν Κι - μουν, σε μια προσπάθεια τερματισμού της αιματοχυσίας στη Γάζα
  • [05] Το πρώτο κέντρο Αρχαιοαστρονομίας στην Ευρώπη, λειτουργεί στη Σητεία
  • [06] Μεταλλαγμένα σκουλήκια που δεν μεθάνε από το αλκοόλ, ίσως η ελπίδα για το φάρμακο κατά του εθισμού σε αυτό;

  • [01] Σε καλή κατάσταση ο Γ. Καρατζαφέρης μετά από επέμβαση για διάνοιξη φραγμένου αγγείου

    Σε καλή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού θεραπευτηρίου των Αθηνών ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος εισήχθη χθες στο νοσοκομείο μετά από έντονο στηθαγχικό άλγος.

    Ο ασθενής υπεβλήθη μετά από την εισαγωγή του σε στεφανιογραφία η οποία έδειξε στένωση ενός αγγείου. Οι θεράποντες ιατροί αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αγγειοπλαστική με μεταλλικό νάρθηκα (στεντ) για τη διάνοιξη του φραγμένου αγγείου. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ νοσηλεύεται πλέον σε πολύ καλή κατάσταση στη ΜΕΘ, όπως είθισται, για προληπτικούς λόγους, μετά από αγγειοπλαστική.

    [02] Επίθεση με βόμβες μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

    Επίθεση με βόμβες μολότοφ, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρούν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στην Αθήνα, πραγματοποίησε ομάδα αγνώστων στις 2 τα ξημερώματα.

    Οι δράστες εκτόξευσαν εναντίον της διμοιρίας πέντε βόμβες μολότοφ, στην συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Βαλτετσίου και εξαφανίστηκαν τρέχοντας, χωρίς να συλληφθεί κανείς.

    Οι μολότοφ εξερράγησαν στον δρόμο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.

    Μία ώρα αργότερα αναρτήθηκε ανώνυμη ανάληψη ευθύνης στην ιστοσελίδα Indymedia, σύμφωνα με την οποία η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Μαζιώτη.

    [03] Η Χαμάς αποδέχθηκε τρίωρη ανθρωπιστική εκεχειρία με το Ισραήλ

    Το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τάχθηκε υπέρ μιας ανθρωπιστικής εκεχειρίας τριών ωρών έπειτα από αίτημα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των παλαιστινιακών υπηρεσιών πρώτων βοηθειών, τουλάχιστον 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 380 τραυματίστηκαν σήμερα, όταν η ισραηλινή αεροπορία σφυροκόπησε τη συνοικία Σατζάγια στην ανατολική Γάζα.

    Πολλά πτώματα βρέθηκαν παγιδευμένα στα ερείπια κτιρίων στη συνοικία αυτή. Νεκροί και τραυματίες κείτονταν στους δρόμους.

    [04] Στη Μέση Ανατολή ο Μπαν Κι - μουν, σε μια προσπάθεια τερματισμού της αιματοχυσίας στη Γάζα

    Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι - μουνεπισκέπτεται τη Μέση Ανατολή απόσήμερα Κυριακή,για να εκφράσει την «αλληλεγγύη του» και να βοηθήσει τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστίνιους, που έχουν εμπλακεί εδώ και 12 ημέρες σε μία αιματηρή σύγκρουση, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ. Ο Μπαν Κι- μουν προτίθεται να ενεργήσει «σε διαβούλευση με τους περιφερειακούς και διεθνείς παράγοντες, για να σταματήσει η βία και να βρεθεί μια λύση» στη σύγκρουση, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    ΟΓενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα μεταβεί στην Ντόχα του Κατάρ, το Κουβέιτ, το Κάιρο της Αιγύπτου την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και το Αμάν της Ιορδανίας.

    [05] Το πρώτο κέντρο Αρχαιοαστρονομίας στην Ευρώπη, λειτουργεί στη Σητεία

    Το πρώτο Κέντρο Αρχαιοαστρονομίας στην Ευρώπη και ένα από τα λίγα στον κόσμο, με αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν την 4η χιλιετία πΧ και καταδεικνύουν την άρρηκτη σχέση του ελληνικού πολιτισμού με τις επιστήμες, λειτουργεί στη Σητεία της Κρήτης. Το Κέντρο στεγάζεται σε περίπτερο του δήμου Σητείας, στο λιμάνι. Δημιουργήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του ερευνητή αιγαιακών γραφών, Μηνά Τσικριτσή, σε συνεργασία με τον δήμο και τη Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας με στόχο την ανάδειξη του μινωικού πολιτισμού και της σχέσης του με τις επιστήμες.

    Στο περίπτερο δεσπόζει ένα λαξευμένο αντίγραφο σε πέτρα της λίθινης μινωικής μήτρας από το Παλαίκαστρο Σητείας, που θεωρείται ως ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πρόκειται για ακτινωτό δίσκο του 15ου αιώνα πΧ, που χωρίζεται σε δύο ημικύκλια και στη μέση του εμφανίζεται ένας σταυρός. Τη μήτρα με τα ανάγλυφα σύμβολα, που είχε εντοπιστεί το 1898 στο Παλαίκαστρο Σητείας και φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, μελέτησε ο ερευνητής αιγαιακών γραφών, Μηνάς Τσικριτσής, και συμπέρανε ότι το μινωικό αντικείμενο προηγήθηκε του «Μηχανισμού των Αντικυθήρων» κατά 1.400 χρόνια και αποτελεί τον πρώτο αναλογικό υπολογιστή.

    [06] Μεταλλαγμένα σκουλήκια που δεν μεθάνε από το αλκοόλ, ίσως η ελπίδα για το φάρμακο κατά του εθισμού σε αυτό;

    Αμερικανοί νευροεπιστήμονες δημιούργησαν γενετικά τροποιημένα σκουλήκια που δεν μεθάνε από το αλκοόλ.

    Είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο σε ένα ζώο και το επίτευγμα μπορεί μελλοντικά να οδηγήσει σε νέα φάρμακα θεραπείας του εθισμού στο αλκοόλ.

    Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δοκιμές σε ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο απλό πειραματόζωο, το σκουλήκι C.elegans. Η μετάλλαξη, με την εισαγωγή του κατάλληλου μορίου, αφορά ένα νευρωνικό «κανάλι» (το λεγόμενο ΒΚ) και επιφέρει αλλαγές μόνο στον τρόπο που το ζώο αντιδρά στο αλκοόλ, χωρίς να επηρεάζει άλλες λειτουργίες του οργανισμού.

    Οι ερευνητές θα συνεχίσουν κάνοντας μια παρόμοια μετάλλαξη σε πιο πολύπλοκα πειραματόζωα, τα ποντίκια, ο οργανισμός των οποίων μοιάζει περισσότερο με τον ανθρώπινο. Τα μελλοντικά πειράματα θα δείξουν αν η εν λόγω μετάλλαξη μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη και στους ανθρώπους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 20 July 2014 - 10:30:21 UTC