Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ της ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας
  • [02] Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για τα «προαπαιτούμενα»
  • [03] ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 707 εκατ. ευρώ
  • [04] Το Κίεβο είναι πρόθυμο να παραδώσει στην Ολλανδία τον έλεγχο της έρευνας για τη συντριβή του αεροσκάφους
  • [05] Ανακυκλώνουν περισσότερο τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες

  • [01] Υπέρ της ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας

    Υπέρ της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να παραστεί η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, κατά την εκδίκαση της αίτησης αναστολής των διατάξεων του Ν. 4250/14 για την αξιολόγηση, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Η αξιολόγηση των εργαζομένων αποτελεί αυτονόητο και απαραίτητο εργαλείο για τις περιφέρειες» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), Γιάννης Σγουρός, επισημαίνοντας, όμως, ότι «ο τρόπος και ο χρόνος που επιλέγεται για την εφαρμογή της, βεβιασμένα και αντιεπιστημονικά, οδηγεί σε παράλογα αποτελέσματα».

    [02] Αγώνας δρόμου της κυβέρνησης για τα «προαπαιτούμενα»

    Επιστολές προς όλους τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση, οι οποίοι εμπλέκονται στις εκκρεμότητες του Μνημονίου, απέστειλε την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαρδούβελης υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις ανά υπουργείο, τόσο όσον αφορά στο δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων, όσο και σχετικά με τις βασικότερες από τις περίπου 600 μνημονιακές δράσεις, οι οποίες εκκρεμούν από την Άνοιξη. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών, είναι να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα προαναφερθέντα το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου και πριν από την επάνοδο των επικεφαλής της τρόικας για την 5η αναθεώρηση του Μνημονίου. Ειδικά για τα προαπαιτούμενα, το υπουργείο Οικονομικών επιζητεί να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν, καθώς αυτά συνδέονται με τη 2η υπό- δόση του 1 δισ. ευρώ και με τα 2,1 δισ. ευρώ από τα κέρδη των «ακούρευτων» ελληνικών ομολόγων που κατέχουν οι Κεντρικές Τράπεζες της ευρωζώνης. Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδούβελης δηλώνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού και τις επόμενες 55 ημέρες θα πρέπει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες που έμειναν μετά από την τελευταία μίνι- αξιολόγηση της τρόικας. Οπότε, δηλώνουν τα ίδια στελέχη, δύναται ο φθινοπωρινός έλεγχος να διαρκέσει 20 ημέρες ή το πολύ έναν μήνα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο υπουργός θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, για το Eurogroup της 13ης Οκτωβρίου, με μια- τουλάχιστον κατ' αρχήν- συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών. Προκειμένου, στη συνέχεια, να ανοίξει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις για μια νέα διευθέτηση του δημοσίου χρέους.

    [03] ΥΠΟΙΚ: Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 707 εκατ. ευρώ

    Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 707 εκατ. ευρώ εμφάνισε ο προϋπολογισμός το εξάμηνο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2014, ανακοίνωσε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το εξάμηνο Ιανουαρίου- Ιουνίου 2014, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2.419 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 4.991 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και επικαιροποιημένου στόχου για έλλειμμα 3.856 εκατ. ευρώ.

    Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 707 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 1.511 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 635 εκατ. ευρώ. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 23.615 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 241 εκατ. ευρώ ή 1,0% έναντι του επικαιροποιημένου στόχου ΜΠΔΣ 2015- 2018 . Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 20.646 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 65 εκατ. ευρώ ή 0,3% υψηλότερα έναντι του επικαιροποιημένου στόχου. Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 19.021 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 98 εκατ. ευρώ ή κατά 0,5% έναντι του επικαιροποιημένου στόχου.

    [04] Το Κίεβο είναι πρόθυμο να παραδώσει στην Ολλανδία τον έλεγχο της έρευνας για τη συντριβή του αεροσκάφους

    Η Ουκρανία είναι πρόθυμη να παραδώσει σε διεθνείς εταίρους το συντονισμό της έρευνας για τη συντριβή του μαλαισιανού επιβατικού αεροπλάνου, αλλά το Κίεβο είναι πεπεισμένο πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από "επαγγελματίες", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ο οποίος κάλεσε επίσης τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να καταλάβει ότι "έχει κάνει ήδη αρκετά". "Η Ουκρανία είναι έτοιμη να παραδώσει στους δυτικούς εταίρους μας το ρόλο του συντονισμού της έρευνας για την τραγωδία. Και η Ολλανδία θα μπορούσε να ηγηθεί αυτής της διαδικασίας", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αρσένι Γιατσενιούκ, καθώς είναι "η χώρα που είχε τα περισσότερα θύματα". "Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι το αεροπλάνο κατερρίφθη. Ήταν ένα πυραυλικό πλήγμα, πιθανότατα από πύραυλο BUK-M1 (κατευθυνόμενο από ραντάρ πυραυλικό σύστημα SA-11). Είναι σαφές ότι το σύστημα αυτό δεν θα μπορούσαν να το λειτουργήσουν μεθυσμένοι φιλορώσοι τρομοκράτες. Υπήρχαν επαγγελματίες", δήλωσε αναφερόμενος στην κατηγορία του Κιέβου ότι η Μόσχα είχε σαφή ρόλο στην κατάρριψη του αεροπλάνου. "Βρήκαμε 272 σορούς, 251 είναι ήδη στο τρένο-ψυγείο. (...) Είμαστε έτοιμοι να στείλουμε όλα τα πτώματα στο Άμστερνταμ" για να τους γίνει νεκροψία και σε όλους τους ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες, πρόσθεσε ο Γιατσενιούκ.

    [05] Ανακυκλώνουν περισσότερο τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες

    Κατά 28% έχει αυξηθεί τα τελευταία επτά χρόνια το ποσοστό των Ελλήνων που ανακυκλώνουν, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Αυτό καταδεικνύει νέα έρευνα της «Public Issue» που διεξήχθη για λογαριασμό της «WWF Ελλάς», στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή», που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Η έρευνα διεξήχθη από τις 11 έως τις 19 Ιουνίου σε δείγμα 1.009 ατόμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων.

    Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των Ελλήνων που ανακυκλώνουν, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, υπολογίζεται σε 86%, ενώ το 2007 το αντίστοιχο ποσοστό κυμαινόταν στο 58%. Ωστόσο, το ποσοστό των πολιτών που ανακυκλώνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση δεν ξεπερνά το 58%, ενώ 13% των ερωτηθέντων δεν ανακύκλωσαν ούτε μία φορά τον μήνα ή δεν γνωρίζουν τι είναι η ανακύκλωση. Τέλος, 1% δήλωσαν πως δεν υπάρχει κάδος ανακύκλωσης στην περιοχή τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 July 2014 - 10:30:23 UTC