Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Αισιόδοξος για το αύριο» δηλώνει ο Αντ. Σαμαράς, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
  • [02] Πολλοί νεκροί από τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας
  • [03] Διαλύθηκε ο ουκρανικός κυβερνητικός συνασπισμός μετά την αποχώρηση δύο κομμάτων
  • [04] Συνετρίβη το αεροσκάφος της Air Algerie
  • [05] Η Γαλλία εκταμιεύει 11 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους στη Γάζα

  • [01] «Αισιόδοξος για το αύριο» δηλώνει ο Αντ. Σαμαράς, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

    «Η Δημοκρατία έχει πολύ βαθιές ρίζες στην Ελλάδα, ποτισμένες με αγώνες και με θυσίες του ελληνικού λαού. Δεν έχει να φοβάται τίποτα και κάθε μέρα δυναμώνει. Και θα δυναμώνει ακόμα παραπάνω. Γιατί είμαι αισιόδοξος για το αύριο. Και θα πρέπει και ο ελληνικός λαός να αντιληφθεί ότι η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από δεδομένα», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

    Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι «η οικονομία θα πάει καλύτερα, η σταθερότητα στην Ελλάδα είναι πολυσήμαντη, μια που γύρω μας υπάρχουν τόσο μεγάλες εστίες αναταράξεων, ο τουρισμός σήμερα- που θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια, δηλαδή δύο τουρίστες για κάθε Έλληνα- θα δώσει μια ρευστότητα στην οικονομία και θα καλυτερεύσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα».

    «Επομένως, είμαι πράγματι αισιόδοξος και θέλω να είναι εν γνώσει του ελληνικού λαού αυτή η αισιοδοξία. Δεν το λέω τυχαία» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

    [02] Πολλοί νεκροί από τον βομβαρδισμό ενός σχολείου του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας

    Πολλοί Παλαιστίνιοι που είχαν καταφύγει σε ένα σχολείο του ΟΗΕ στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν σήμερα το απόγευμα, όταν η περιοχή βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό.

    Το τηλεοπτικό κανάλι al-Aqsa TV της Χαμάς μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό του σχολείου της UNRWA (της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την αρωγή των Παλαιστινίων προσφύγων) στη Μπέιτ Χανούν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άνθρωποι ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται την καταμέτρηση των θυμάτων που έκανε ένας φωτορεπόρτερ του, οι νεκροί από τον βομβαρδισμό αυτό είναι τουλάχιστον εννέα, μεταξύ των οποίων και ένα βρέφος ενός έτους. Όλα τα θύματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Τζαμπαλίγια.

    [03] Διαλύθηκε ο ουκρανικός κυβερνητικός συνασπισμός μετά την αποχώρηση δύο κομμάτων

    Δύο ουκρανικά κόμματα ανακοίνωσαν σήμερα ότι αποχωρούν από τον κυβερνητικό συνασπισμό ανοίγοντας τον δρόμο για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα, μια απόφαση την οποία χαιρέτισε ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο. Το κεντροδεξιό Ουντάρ (Γροθιά) του πρώην πυγμάχου Βιτάλι Κλίτσκο και το δεξιό, εθνικιστικό Σβόμποντα (Ελευθερία) του Όλεγκ Τιαγκνιμπόκ ανακοίνωσαν ότι εγκαταλείπουν τον κυβερνητικό συνασπισμό ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.

    Πολιτικοί και ακτιβιστές διαμαρτύρονται διότι αν και η Ουκρανία εξέλεξε νέο πρόεδρο μετά την αποπομπή του Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον Φεβρουάριο δεν έχει εκλέξει νέο κοινοβούλιο, ενώ κατηγορούν τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου ότι εμποδίζουν το έργο της βουλής. Ο Ποροσένκο επιθυμούσε εδώ και καιρό τη διεξαγωγή εκλογών, οι οποίες θα του επιτρέψουν να αποκτήσει ισχυρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, κεφαλαιοποιώντας τη μεγάλη του επιτυχία στις προεδρικές εκλογές.

    [04] Συνετρίβη το αεροσκάφος της Air Algerie

    Το αεροσκάφος της Air Algerie, που χάθηκε καθ' οδόν από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι συνετρίβη, δήλωσε σήμερα προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας αξιωματούχος της αλγερινής αεροπορίας. «Μπορώ να επιβεβαιώσω πως έχει συντριβεί», δήλωσε ο αξιωματούχος, αρνούμενος να κάνει γνωστές λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται το αεροπλάνο και το τι προκάλεσε τη συντριβή.

    Στο μεταξύ, Γάλλος στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως δύο μαχητικά αεριωθούμενα της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας που έχουν τη βάση τους στη Δυτική Αφρική, αναπτύχθηκαν για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την πτήση της Air Algerie.

    Το αεροσκάφος της Air Algerie μετέφερε συνολικά 116 επιβάτες, εκ των οποίων οι 51 ήταν Γάλλοι και οι 26 από την Μπουρκίνα Φάσο, μετέδωσε το αλγερινό ραδιόφωνο.Επικαλούμενο έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, το ραδιόφωνο ανέφερε ότι από τους επιβάτες του αεροσκάφους οι 51 ήταν Γάλλοι, 26 κατάγονταν από την Μπουρκίνα Φάσο και επτά ήταν Αλγερινοί. Υπήρχαν επίσης πολλοί Λιβανέζοι, Καναδοί, Ουκρανοί, Ισπανοί και Λουξεμβούργιοι.Σύμφωνα πάντως με το Γερμανικό Πρακτορείο οι Γάλλοι επιβάτες ήταν 50 και οι Αλγερινοί έξι.Τα έξι μέλη του πληρώματος του MD83, το οποίο είχε ναυλωθεί από την ιδιωτική ισπανική εταιρεία Swiftair και εκτελούσε την πτήση από την Ουαγκαντούγκου για το Αλγέρι, ήταν όλοι τους Ισπανοί.Από τη Βηρυτό, επίσημη πηγή ανέφερε ότι μεταξύ των επιβατών υπήρχαν και 20 Λιβανέζοι, εκ των οποίων τρεις γυναίκες και 10 παιδιά.

    [05] Η Γαλλία εκταμιεύει 11 εκατ. ευρώ για ανθρωπιστική βοήθεια στους αμάχους στη Γάζα

    Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε σήμερα, αφού υποδέχθηκε στελέχη μη κυβερνητικών οργανώσεων στο προεδρικό μέγαρο, ότι η κυβέρνησή του εκταμιεύει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 11 εκατ. ευρώ για τη Γάζα. Από αυτά τα 11 εκατ. ευρώ τα οκτώ θα διατεθούν στην Παλαιστινιακή Αρχή, η οποία είναι εγκατεστημένη στη Δυτική Όχθη, και τα υπόλοιπα τρία στα Ηνωμένα Έθνη και σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μία σύμβουλος του προέδρου της Γαλλίας. Εκτός αυτού του ποσού, το οποίο προορίζεται για την αντιμετώπιση της κατάστασης «εκτάκτου ανάγκης» στη Λωρίδα της Γάζας, ο πρόεδρος Ολάντ ανακοίνωσε ότι δημιουργείται ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα επιτρέψει την συγκέντρωση και την αξιοποίηση από κοινού των μέσων των συλλογικοτήτων οι οποίες κινητοποιούνται για να παρέχουν βοήθεια.

    Στο μεταξύ ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ανήσυχος σήμερα για τον «βαρύ απολογισμό» των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Γάζα και κάλεσε να συμφωνηθεί το ταχύτερο δυνατόν η κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, ωστόσο παράλληλα υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται έναντι της Χαμάς, η οποία ελέγχει την περιοχή αυτή.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 July 2014 - 14:30:20 UTC