Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την έκδοση του ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα αποφάσισε το βρετανικό δικαστήριο
  • [02] Το μεγαλύτερο σκάφος στον κόσμο που κινείται με ηλιακή ενέργεια, στο λιμάνι της Κορίνθου
  • [03] Οι ερευνητές δε βρήκαν στοιχεία ή ενδείξεις ότι υπήρξε επέμβαση στα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους των Malaysia Airlines
  • [04] Τέσσερις χώρες μετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του MD83
  • [05] Άλλες 74 σοροί θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της MH17 έφθασαν στο Αϊντχόβεν

  • [01] Την έκδοση του ζεύγους Γριβέα στην Ελλάδα αποφάσισε το βρετανικό δικαστήριο

    Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο εκδόσεων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, πριν από λίγη ώρα, αποφάσισε ότι το ζεύγος Γριβέα θα πρέπει να εκδοθεί στην Ελλάδα προκειμένου να δικαστεί για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπως έχουν ζητήσει με ευρωπαϊκό ένταλμα οι ελληνικές αρχές. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η υπεράσπιση κατά πάσα πιθανότητα θα κάνει έφεση, όπως έχει δικαίωμα, εντός επτά ημερών. Διαφορετικά ο κ. Γριβέας και η κ. Βάτσικα θα πρέπει να παραδοθούν στην Ελλάδα.

    Λίγο πριν από την ανακοίνωση της απόφασης, ο κ. Γριβέας μίλησε στους Έλληνες ανταποκριτές του Λονδίνου λέγοντας πως προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα μέχρι τον Σεπτέμβριο. «Ακόμη και αν η υπόθεση πάει στο εφετείο», όπως επισήμανε, «εγώ θέλω να επιστρέψω για να καταθέσω στις ελληνικές αρχές πριν ολοκληρωθεί η ανάκριση για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου». Μάλιστα, όπως τόνισε, ήδη έχει δρομολογήσει τις οικογενειακές και επαγγελματικές του υποχρεώσεις για να μπορεί να τις διευθετεί από την Ελλάδα. Παρόλα αυτά, όπως σημείωσε, θα ασκήσει έφεση για να κερδίσει χρόνο και να προετοιμάσει την επιστροφή του. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με τις αγορεύσεις του δικηγόρου υπεράσπισης και του εισαγγελέα που εκπροσωπούσε τις ελληνικές αρχές.

    [02] Το μεγαλύτερο σκάφος στον κόσμο που κινείται με ηλιακή ενέργεια, στο λιμάνι της Κορίνθου

    Στο λιμάνι της Κορίνθου έδεσε σήμερα το μεγαλύτερο Catamaran στον κόσμο, που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. Το MS Turanor PlanetSolar έφτασε στην χώρα μας στο πλαίσιο αρχαιολογικής αποστολής, που αφορά εξερεύνηση και τοπογραφική αποτύπωση προϊστορικού οικισμού, στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ερμιονίδας. Πρόκειται για κοινή αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται από το πανεπιστήμιο Γενεύης σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

    Το ηλιακό σκάφος με σημαία Ελβετίας, θα μείνει τις επόμενες τρεις ημέρες στο λιμάνι της Κορίνθου και στην συνέχεια, περνώντας τον Ισθμό θα κατευθυνθεί προς τον Αργολικό κόλπο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες. Ακολούθως θα δέσει στο λιμάνι του Ναυπλίου και το απόγευμα της Δευτέρας 4 Αυγούστου θα σταθμεύσει στον Πειραιά.

    [03] Οι ερευνητές δε βρήκαν στοιχεία ή ενδείξεις ότι υπήρξε επέμβαση στα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους των Malaysia Airlines

    Οι ειδικοί που έχουν επιφορτιστεί με τις έρευνες για την κατάρριψη του αεροσκάφους της εταιρείας Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία δεν ανακάλυψαν κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι υπήρξε επέμβαση σε οποιοδήποτε από τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, ανακοίνωσε σήμερα το Ολλανδικό Συμβούλιο Ασφαλείας (OVV), το οποίο συντονίζει τις έρευνες.

    Σε δελτίου τύπου που εξέδωσε σήμερα, το Συμβούλιο ανέφερε ότι τα δεδομένα από τον Καταγραφέα Στοιχείων Πτήσης του Μπόινγκ 777 έχουν μεταφορτωθεί με επιτυχία από τους ερευνητές στην Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων της Βρετανίας (ΑΑIB). Τα δεδομένα από τον Αποτυπωτή Ομιλίας Θαλάμου Διακυβέρνησης είχαν προσπελαστεί επιτυχώς χθες.

    Διαβάστε επίσης:Άλλες 74 σοροί θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της MH17 έφθασαν στο Αϊντχόβεν,Η ΕΕ συμφώνησε να ενισχύσει τις κυρώσεις της εναντίον της Ρωσίας

    [04] Τέσσερις χώρες μετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του MD83

    Το Μαλί, ο Νίγηρας, η Αλγερία και η Γαλλία συμμετέχουν ενεργά στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Air Algerie που χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν πάνω από το Γκάο, όπως ανέφερε μια πηγή του Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας στην Αφρική και τη Μαδαγασκάρη (Asecna).

    «Επί του παρόντος δεν μπορούμε να σας πούμε τι ακριβώς συνέβη» στο αεροπλάνο «δεδομένου ότι οι έρευνες συνεχίζονται ακόμη από το Μαλί, τον Νίγηρα, την Αλγερία και τη Γαλλία που συμμετέχει μέσω της (στρατιωτικής) επιχείρησης Serval», δήλωσε η πηγή αυτή του Asecna, ο οποίος εδρεύει στο Ντακάρ. «Το αεροπλάνο βρισκόταν σε εναέριο χώρο που ελέγχεται από τον Νίγηρα, από τον πύργο ελέγχου του Νιαμέι, παρ' ότι είναι πάνω από το έδαφος του Μαλί», διευκρίνισε η πηγή αυτή.

    Ο Asecna ιδρύθηκε πριν από 55 χρόνια και σε αυτόν συμμετέχουν 17 αφρικανικές χώρες και η Γαλλία. Έχει υπό τον έλεγχό του έναν εναέριο χώρο 16,1 εκατομμυρίων τετραγωνικών χιλιομέτρων.

    [05] Άλλες 74 σοροί θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της MH17 έφθασαν στο Αϊντχόβεν

    Δύο αεροσκάφη που μετέφεραν τις σορούς θυμάτων της κατάρριψης του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία προσγειώθηκαν σήμερα στην Ολλανδία, μία ημέρα μετά την άφιξη της πρώτης ομάδας σορών, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν ολλανδικά τηλεοπτικά δίκτυα. Τα στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, ένα ολλανδικό και ένα αυστραλιανό, που μετέφεραν συνολικά 74 φέρετρα, προσγειώθηκαν γύρω στις 18:45 (ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο του Αϊντχόβεν στη νότια Ολλανδία.

    Έπειτα από μία επίσημη τελετή, όπως ακριβώς έγινε με τις σορούς που έφθασαν χθες, τα φέρετρα θα μεταφερθούν με νεκροφόρες σε μία στρατιωτική βάση στο Χίλβερσουμ, κοντά στο Άμστερνταμ, όπου θα λάβει χώρα η διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 July 2014 - 18:30:20 UTC