Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την εθελουσία στα ΕΑΣ
  • [02] Την αποκατάσταση των δρομολογίων της προς και από το Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η AEGEAN
  • [03] Έχει έρθει η ώρα να περάσουν οι τράπεζες στον ιδιωτικό τομέα, εκτιμούν αναλυτές της Alpha Bank
  • [04] Ο Κάμερον καλεί την Ευρώπη να εναντιωθεί στον Πούτιν
  • [05] Στο «τσακ» τη γλιτώσαμε το 2012
  • [06] Νέα ανακάλυψη ανατρέπει την εικόνα του «Τζουράσικ Παρκ»

  • [01] Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την εθελουσία στα ΕΑΣ

    Υπερψηφίστηκε στο Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που χειρίζεται μια πληθώρα θεμάτων - διαχείριση των φάρων, ζητήματα στρατολογίας, εθελουσία έξοδος των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα κ.ά.

    Το νομοσχέδιο στηρίχθηκε από την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι δια του εισηγητή του Β. Χατζηλάμπρου είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει το σύνολο των άρθρων, κατέληξε να ψηφίσει αρκετά από αυτά.

    Μαζί με το νομοσχέδιο, υπερψηφίστηκε και σειρά από τροπολογίες, υπουργικές και βουλευτικές. Ως πλέον επίμαχη, αναδείχθηκε στη συζήτηση, τροπολογία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, η οποία καταργεί τον υφιστάμενο διαχωρισμό ανάμεσα στις εργοληπτικές και μελετητικές εταιρείες (σ.σ. μεγάλες και μικρές εταιρείες) που αφορούσε τα δημόσια έργα που είναι σε θέση να αναλάβουν.

    [02] Την αποκατάσταση των δρομολογίων της προς και από το Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε η AEGEAN

    Την αποκατάσταση των δρομολογίων της προς και από το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε σήμερα η αεροπορική εταιρεία AEGEAN Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, «η AEGEAN, μετά από την διαφοροποίηση των οδηγιών της EASA αλλά και της FAA, επαναφέρει την εκτέλεση όλων των πτήσεων, τακτικών και charter προς/από Τελ Αβίβ, από σήμερα, Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014».

    [03] Έχει έρθει η ώρα να περάσουν οι τράπεζες στον ιδιωτικό τομέα, εκτιμούν αναλυτές της Alpha Bank

    «Μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των προγραμμάτων αναδιάρθρωσης της Τραπέζης Πειραιώς, της Εθνικής Τραπέζης και της Alpha Bank είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Στην περαιτέρω ενίσχυση της ανεξαρτησίας της λειτουργίας των ελληνικών τραπεζών με έγκαιρη αναβάθμιση του ιδιοκτησιακού τους ελέγχου από τον ιδιωτικό τομέα» επισημαίνουν αναλυτές της Alpha Bank, στο οικονομικό δελτίο που εκδίδει η τράπεζα.

    Σύμφωνα με τις επισημάνσεις τους, «αυτό μπορεί τώρα να προωθηθεί έγκαιρα και προγραμματισμένα, σύμφωνα με την Alpha Bank, με εκμετάλλευση του ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος που ήδη εκδηλώνεται για τις ελληνικές τράπεζες και απεικονίζεται στην αξία των δικαιωμάτων αγοράς (warrants) των μετοχών τους, που είναι σήμερα στην κατοχή του ΤΧΣ».

    [04] Ο Κάμερον καλεί την Ευρώπη να εναντιωθεί στον Πούτιν

    Η συντριβή του αεροσκάφους της Malaysian Airlines στην ανατολική Ουκρανία πρέπει να αποδειχτεί καταλυτική ώστε να αλλάξει η προσέγγιση απέναντι στη Ρωσία και να τερματιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, έγραψε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Daily News. Στο άρθρο του γράφει ότι η Ρωσία επιχειρεί να αποσταθεροποιήσει ένα κυρίαρχο κράτος, να παραβιάσει την εδαφική του ακεραιότητα και να εξοπλίσει και εκπαιδεύσει κακοποιούς παραστρατιωτικούς επισημαίνοντας ότι η διεθνής κοινότητα πλήρωσε το τίμημα.

    Ο Κάμερον ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας ύστερα από την κατάρριψη του μαλαισιανού Μπόινγκ στην ανατολική Ουκρανία ζητώντας από την ΕΕ να απαγορεύσει την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Μόσχα.

    [05] Στο «τσακ» τη γλιτώσαμε το 2012

    Μερικά πράγματα είναι καλύτερα να τα μαθαίνεις εκ των υστέρων - αν και όταν τα μαθαίνεις.

    Η Γη γλίτωσε παρατρίχα μια σοβαρή καταστροφή το 2012, όταν μια τεράστια ηλιακή «καταιγίδα» πέρασε ξυστά από τον πλανήτη μας, όπως αποκάλυψαν τώρα οι επιστήμονες. Αν είχε χτυπήσει τη Γη, η ζωή δεν θα ήταν πια αυτή που ξέρουμε και ο ανθρώπινος πολιτισμός θα είχε γυρίσει στον 18ο αιώνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων της NASA.

    [06] Νέα ανακάλυψη ανατρέπει την εικόνα του «Τζουράσικ Παρκ»

    Από τους δεινόσαυρους στους φτερόσαυρους! Αν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ξαναγύριζε τη διάσημη ταινία του «Τζουράσικ Παρκ», μια αλλαγή που θα έπρεπε να κάνει, θα ήταν αυτή τη φορά να προσθέσει φτερά στους δεινόσαυρούς του, καθώς μια νέα ανακάλυψη απολιθωμάτων στη Σιβηρία έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις συνεχώς αυξανόμενες ενδείξεις, που πλέον αγγίζουν τη βεβαιότητα, ότι όλοι οι δεινόσαυροι είχαν κάποτε φτερά στο σώμα τους - ή έστω μπορούσαν να βγάλουν. Έτσι, οι εικόνες στα παιδικά βιβλία ή όπου αλλού ίσως πρέπει να ξανασχεδιαστούν, για να δείχνουν πλέον τους φοβερούς και τρομερούς δεινόσαυρους κάπως πιο? χνουδωτούς.

    Ερευνητές ανακάλυψαν στην όχθη του ποταμού Ολόφ της Σιβηρίας τα απολιθώματα ενός μικρού φυτοφάγου δεινόσαυρου, μήκους μόλις ενάμισι μέτρου, που έμοιαζε με γιγάντιο κοτόπουλο χωρίς ράμφος. Το σώμα του ήταν σκεπασμένο από φτερά, αλλά δεν μπορούσε να πετάξει.

    Ο δίποδος δεινόσαυρος, που ονομάστηκε Kulindadromeus zabaikalicus, είχε μακριά ουρά, μεγάλα πίσω πόδια, κοντά χέρια και πέντε δυνατά δάχτυλα σε αυτά. Οι ερευνητές βρήκαν στην ίδια περιοχή πολλά κρανία και άλλα οστά, που ανήκαν σε αρκετούς δεινόσαυρους του ίδιου φτερωτού είδους.

    Ενώ ως τώρα οι επιστήμονες πίστευαν ότι μόνο οι πρώιμοι σαρκοβόροι δεινόσαυροι είχαν φτερά, μετά και τη νέα ανακάλυψη τείνουν πλέον να πιστέψουν ότι όλοι - ή σχεδόν όλοι οι δεινόσαυροι είχαν φτερά, τουλάχιστον όσοι ζούσαν πριν από περίπου 150 έως 160 εκατ. χρόνια. Τώρα αποκαλύπτεται ότι φτερά είχαν και οι φυτοφάγοι δεινόσαυροι (σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο Τρικεράτωψ, ο τεράστιος Στεγόσαυρος κ.α.). Τα επόμενα χρόνια, αρκετοί δεινόσαυροι, καθώς εξελίχτηκαν, έχασαν τα φτερά τους ολικά ή μερικά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 July 2014 - 8:30:21 UTC