Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ για συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά
  • [02] Την παρέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης ώστε να επιτραπεί η επιδότηση επιτοκίου για ήδη ληφθέντα δάνεια από τα διαρθρωτικά ταμεία, ζήτησε ο
  • [03] Πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες απεργίες σωφρονιστικών υπαλλήλων από 31 Ιουλίου
  • [04] Στο ΣτΕ προσέφυγαν έμποροι και υπάλληλοι για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους
  • [05] Διαφωνούν οι πρυτάνεις με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές
  • [06] Παρατείνεται η προθεσμία εξόφλησης των δανείων που έχουν λάβει μικρομεσαίοι από το ΕΤΕΑΝ
  • [07] Γκ. Χαρδούβελης: Είμαστε μπροστά σε μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης
  • [08] Η Ρωσία καταγγέλλει ότι η Ουκρανία είχε σκοπό να σκοτώσει μέλη των δυνάμεων ασφαλείας

  • [01] Στην Αθήνα στις 4 Αυγούστου ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ για συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά

    Από την Αθήνα ξεκινά τις επισκέψεις του ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.Θα βρίσκεται στην χώρα μας την Δευτέρα 4 Αυγούστου για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

    Ο κ. Σαμαράς ήταν ο ένας από τους δύο ευρωπαίους ηγέτες που υπέγραψαν την υποψηφιότητα του κ. Γιούνκερ για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.Ο κ. Γιούνκερ από την εκλογή του και μετά έχει επανειλημμένα εκφραστεί θετικά για την πρόοδο της χώρας μας στον οικονομικό τομέα.

    [02] Την παρέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης ώστε να επιτραπεί η επιδότηση επιτοκίου για ήδη ληφθέντα δάνεια από τα διαρθρωτικά ταμεία, ζήτησε ο Ν. Δένδιας

    Την παρέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης ώστε να επιτραπεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η επιδότηση επιτοκίου για ήδη ληφθέντα δάνεια από τα διαρθρωτικά ταμεία, ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας από τον υπουργό Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών της Γαλλίας Μισέλ Σαπάν (Michel Sapin) με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα.

    Ο Γάλλος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η Γαλλία θα συμμετάσχει στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο με 30 εκατ. ευρώ, κυρίως για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων με ίδια κεφάλαια.

    Ο κ. Δένδιας δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι άμεσα θα ξεκινήσει η συζήτηση των τεχνικών όρων για τη συμμετοχή της Γαλλίας στο Επενδυτικό Ταμείο για να υπάρξει το μέγιστο αποτέλεσμα στον συντομότερο χρόνο για την ελληνική επιχειρηματικότητα.

    [03] Πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες απεργίες σωφρονιστικών υπαλλήλων από 31 Ιουλίου

    Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΣΥΕ) αποφάσισε πανελλαδικές επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από 31 Ιουλίου 2014, σε όλες τις φυλακές της χώρας.Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν την παράταση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη ικανοποίηση θεσμικών αιτημάτων τους.

    Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων, στις φυλακές της χώρας δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

    [04] Στο ΣτΕ προσέφυγαν έμποροι και υπάλληλοι για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ομοσπονδίες εμπόρων και υπαλλήλων, καταστηματάρχες και έμποροι, ζητώντας να ανασταλεί και ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στη Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης και στην ευρωπαϊκή νομοθεσία, η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους. Στο ΣτΕ προσέφυγαν η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, δύο εμπορικές εταιρείες που έχουν καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και δέκα έμποροι.

    Στην προσφυγή τους αναφέρουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση που επιτρέπει πιλοτικά για έναν χρόνο την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, είναι «εξαιρετικά βλαπτική» για τους εμπόρους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, καθώς λόγω του ανταγωνισμού αναγκάζονται να εργάζονται και τη μοναδική ημέρα της εβδομάδας που είχαν αργία. Ακόμη, επισημαίνεται στην προσφυγή, ότι επεκτάθηκε η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές και σε περιοχές μη τουριστικές, με συνέπεια η επίμαχη υπουργική απόφαση να είναι παράνομη, ενώ για την επέκταση αυτή δεν υπάρχουν στοιχεία που να τη δικαιολογούν.

    [05] Διαφωνούν οι πρυτάνεις με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές

    Κατά των νομοθετικών ρυθμίσεων του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές τάσσεται το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, κάνοντας λόγο για προβλήματα στο σύνολο των Πανεπιστημίων της χώρας.

    «Αδιαφορώντας για τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρουν κατά μείζονα λόγο οι ψηφισθείσες κατά τον περασμένο Μάιο, αλλά και οι σχεδιαζόμενες νέες ρυθμίσεις, το υπουργείο Παιδείας οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών χιλιάδων φοιτητών/φοιτητριών και στην ουσιαστική συρρίκνωση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων. Παράλληλα, το μέτρο αυτό θα θίξει και τα Κεντρικά Πανεπιστήμια, τα οποία θα καταρρεύσουν υπό το βάρος τής, για ακόμη μια φορά, αλόγιστης και άμετρης αύξησης των φοιτητών τους, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισακτέων σε πολλά ακαδημαϊκά Τμήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Η Σύνοδος των Πρυτάνεων καλεί το υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει σε καμία νέα ρύθμιση για επιπλέον μετεγγραφές, αλλά να διαβουλευθεί με τα Πανεπιστήμια «προκειμένου να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία των Ιδρυμάτων».

    Σεανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, πάντως, αναφέρεται ότιτο θέμα των μετεγγραφώνθα συζητηθεί στησυνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους προέδρους των ΤΕΙ. Παράλληλα, επισημαίνεται ότιδεν υπάρχει νέα ρύθμιση πέραν αυτής που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Μάιο.

    [06] Παρατείνεται η προθεσμία εξόφλησης των δανείων που έχουν λάβει μικρομεσαίοι από το ΕΤΕΑΝ

    Παρατείνεται η προθεσμία εξόφλησης των δανείων από τις επιχειρήσεις που είχαν ενταχθεί σε προγράμματα του πρώην ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ και νυν ΕΤΕΑΝ(Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης), με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο σχέδιο νόμου του υπουργείου ΠΕΚΑ για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

    Με την τροπολογία δίνεται παράταση της ημερομηνίας λήξης ομολόγων τα οποία θα βρίσκονται στην κατοχή της ΕΤΕΑΝ ΑΕ στις 10 Αυγούστου 2014 (από τα αρχικώς εκδοθέντα συνολικής ονομαστικής αξίας 1.500.000.000 ευρώ), που προέρχονται από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ και καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής του τρόπου αντικατάστασης των ομολόγων, της τιμής αποτίμησης, της απόδοσης των δεδουλευμένων τόκων και της επιστροφής τους στο ελληνικό Δημόσιο. Με την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης και με τη σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί, δημιουργούνται οι συνθήκες για την παράταση των δανείων που έχουν λάβει μικρομεσαίοι από το ΕΤΕΑΝ.

    [07] Γκ. Χαρδούβελης: Είμαστε μπροστά σε μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης

    Υπέρ της «χαλάρωσης» της οικονομικής πολιτικής στην ευρωζώνη, τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών και Δημοσίων Λογαριασμών της Γαλλίας Μισέλ Σαπάν, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ευρωπαϊκή πολιτική χρειάζεται νέους προσανατολισμούς προς την ανάκαμψη». Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, με τον ομόλογό του Γκίκα Χαρδούβελη, ο κ. Σαπάν επισήμανε ότι «οι δημοσιονομικές αποφάσεις πρέπει να συνάδουν με την ανάπτυξη και τις επενδύσεις και τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν, γιατί δημιουργούν την απασχόληση που τόσο χρειαζόμαστε». Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας ανέφερε ότι «οι προσπάθειες από τον λαό έχουν φέρει αποτελέσματα. Παρ' ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη και επώδυνη για τον λαό, η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί και υπάρχουν σημάδια για ανάκαμψη».

    Από την πλευρά του, ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε ότι «η Ελλάδα επιμένει στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, που ο κόσμος πρέπει να τις αποδεχθεί ως δικές του. Αλλά, για να γίνει αυτό πρέπει να δει και το εισόδημά του να αυξάνεται». Προέβλεψε δε ότι «είμαστε μπροστά σε μια περίοδο ισχυρής ανάπτυξης».

    Στη συνέχεια, ο κ. Σαπάν συναντήθηκε με τον υπουργό ανάπτυξης Ν. Δένδια, ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση της γαλλικής κυβέρνησης ώστε να επιτραπεί η επιδότηση επιτοκίου για ήδη ληφθέντα δάνεια από τα διαρθρωτικά ταμεία.

    [08] Η Ρωσία καταγγέλλει ότι η Ουκρανία είχε σκοπό να σκοτώσει μέλη των δυνάμεων ασφαλείας

    Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουκρανία είχε στο στόχαστρό της μέλη των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας κατά τον βομβαρδισμό με όλμους που ερρίφθησαν από την ανατολική Ουκρανία όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις πολεμούν εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών. «Αυτοί που έβαλαν από την Ουκρανία εκτέλεσαν τον βομβαρδισμό σκοπίμως με πρόθεση να σκοτώσουν αξιωματούχους των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε η ρωσική επιτροπή έρευνας, επισημαίνοντας ότι κανένας από τους αξιωματικούς της δεν έχει τραυματιστεί.

    Νωρίτερα ένας ρώσος αξιωματούχος είναι ανακοινώσει ότι έως 40 βλήματα όλμου που εβλήθησαν από τις ουκρανικές δυνάμεις έπεσαν σήμερα στη ρωσική επαρχία Ροστόφ, κοντά στα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία. «Δεν υπάρχουν θύματα από τα βλήματα (που ερρίφθησαν) στο ρωσικό έδαφος από την ουκρανική πλευρά» δήλωσε σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ο Βασίλι Μαλάγεφ, ένας εκπρόσωπος στην περιοχή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας, η οποία είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των συνόρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 25 July 2014 - 16:30:21 UTC