Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσωρινά κρατούμενος θα παραμείνει ο Στ. Μπούκουρας
  • [02] Παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστας
  • [03] Ν. Δένδιας: Ισχυρός πολλαπλασιαστής ανάπτυξης το ΕΣΠΑ
  • [04] Ρωσία: Οι κυρώσεις της ΕΕ θα προκαλέσουν άνοδο των τιμών της ενέργειας
  • [05] Τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι νεκροί στη διάρκεια της εκεχειρίας
  • [06] Η οικονομική κρίση πλήττει τον ιταλικό Νότο

  • [01] Προσωρινά κρατούμενος θα παραμείνει ο Στ. Μπούκουρας

    Στην φυλακή θα παραμείνει ο κατηγορούμενος στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, καθώς το Συμβούλιο Εφετών με δύο βουλεύματα αντιτίθεται στις εισαγγελικές προτάσεις που εισηγήθηκαν την έξοδό του από τη φυλακή.

    Οι εφέτες, με δύο βουλεύματα που εξέδωσαν, απορρίπτουν την αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης με όρους, που είχε καταθέσει ο κ. Μπούκουρας, ενώ διατάσσουν την παράταση της κράτησης του βουλευτή για ακόμη ένα εξάμηνο. Η τελική κρίση του Συμβουλίου Εφετών είναι ότι ο κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση δεν πρέπει να βγει από τη φυλακή καθώς υφίστανται οι λόγοι για τους οποίους κρίθηκε προσωρινά κρατούμενους από τις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής.

    [02] Παραιτήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Κολιοκώστας

    Παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Κολιοκώστας, ο οποίος θα αποχωρούσε από το δικαστικό Σώμα στις 30 Ιουνίου 2015, λόγω συνταξιοδότησης. Ο κ. Κολιοκώστας εισήλθε στο δικαστικό Σώμα τον Νοέμβριο του 1978 και προήχθη στον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Σεπτέμβριο του 2009. Παράλληλα, είχε διατελέσει προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και της Εισαγγελίας Εφετών.

    [03] Ν. Δένδιας: Ισχυρός πολλαπλασιαστής ανάπτυξης το ΕΣΠΑ

    Το κυριότερο στοίχημα για τη χώρα και την κοινωνία είναι το νέο ΕΣΠΑ μέχρι το 2020. Η χρηματοδότηση των νέων επιχειρήσεων, των start ups, η λογική του leverage, όλα αυτά τα οποία δεν υπήρχαν ως προφανείς λύσεις μέχρι τώρα, μπορεί να μετατραπούν σε έναν ισχυρό πολλαπλασιαστή ανάπτυξης. Αυτό επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τα κεντρικά γραφεία της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ).

    Ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Δημόσιων Επενδύσεων/ ΕΣΠΑ Γιώργο Γιαννούση, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΜΟΔ Α.Ε. Μάριο Καμχή, παρέστη σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας και επισκέφθηκε το Υπολογιστικό Κέντρο (Data Center).

    [04] Ρωσία: Οι κυρώσεις της ΕΕ θα προκαλέσουν άνοδο των τιμών της ενέργειας

    Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κατηγόρησε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ασκεί «μια πολιτική υπαγορευόμενη από την Ουάσινγκτον» και διεμήνυσε ότι οι κυρώσεις, οι οποίες πλήττουν τον κλάδο της ενέργειας στη Ρωσία, θα προκαλέσουν την άνοδο των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη. Οι κυρώσεις τις οποίες ανακοίνωσε η ΕΕ θα «έχουν μοιραία ως αποτέλεσμα μια άνοδο των τιμών στην αγορά της ενέργειας στην Ευρώπη» επισήμανε το ρωσικό ΥΠΕΞ. «Το να τίθενται εμπόδια στη συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα-κλειδί της ενέργειας» από μέρους της ΕΕ αποτελεί ένα «απερίσκεπτο και ανεύθυνο μέτρο» από μέρους των Βρυξελλών, επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση της ρωσικής διπλωματίας.

    [05] Τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι νεκροί στη διάρκεια της εκεχειρίας

    Τουλάχιστον 24 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας από τον βομβαρδισμό του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια της «ανθρωπιστικής εκεχειρίας» που κήρυξε μονομερώς το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσαν τοπικές πηγές. Επτά Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού κοντά στη Χαν Γιούνες, στη νοτιοανατολική Γάζα, ενώ 17 ακόμη σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό της αγοράς της Σετζάγια, μιας συνοικίας στην ανατολική Γάζα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Και αυτός ο βομβαρδισμός σημειώθηκε στη διάρκεια της εκεχειρίας. Το τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άκσα μετέδωσε εικόνες από την αγορά στις οποίες φαίνεται μαύρος καπνός να σηκώνεται από την περιοχή. Περαστικοί μεταφέρουν σε κουβέρτες ή σε φορεία άψυχα σώματα, μεταξύ αυτών και παιδιά, προς ένα ασθενοφόρο ή αυτοκίνητα. Άλλες σοροί κείτονται στον δρόμο. Πολλοί άνθρωποι αιμόφυρτοι, κάποιοι ακρωτηριασμένοι, φαίνονται στις εικόνες. Μεταξύ των ανθρώπων που κείτονται ακίνητοι είναι ένας άνδρας που φορά αλεξίσφαιρο γιλέκο και κράνος. Τουλάχιστον 100 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους σήμερα από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των νεκρών Παλαιστινίων σε 1.330 και των τραυματιών σε περίπου 7.200, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

    [06] Η οικονομική κρίση πλήττει τον ιταλικό Νότο

    Η Κάτω Ιταλία υποφέρει πολύ εντονότερα από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όπως αναφέρει η έκθεση του ινστιτούτου οικονομικών και βιομηχανικών ερευνών Svimez, η οποία δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Ειδικότερα, το ΑΕΠ των νότιων περιφερειών της χώρας πέρυσι συρρικνώθηκε κατά 3,5%, έναντι ενός 1,4% στην υπόλοιπη Ιταλία. Από το 2008 μέχρι το 2013 η Κάτω Ιταλία έχασε το 13% του ΑΕΠ της, ενώ ο εθνικός μέσος όρος ανήλθε σε 7%. «Η Νότια Ιταλία κινδυνεύει από ανθρώπινη και βιομηχανική ερημοποίηση. Ο κόσμος συνεχίζει να φτωχαίνει, να μεταναστεύει και να μην κάνει παιδιά», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 30 July 2014 - 16:30:22 UTC