Visit the Greek-American Folklore Society (GAFS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογία 20 βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το επικουρικό των ενστόλων
  • [02] Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας άρθρων του δασικού νομοσχεδίου
  • [03] Σήμα κινδύνου εκπέμπει το διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα «Κρόνος» στην Ελευσίνα
  • [04] Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από τη συμπλοκή σε συνοικισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου της Malaysia Airlines οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ και ξένοι εμπειρογνώμονες

  • [01] Τροπολογία 20 βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας για το επικουρικό των ενστόλων

    Τροπολογία για το ασφαλιστικό των ενστόλων κατατέθηκε πριν λίγο στο πολυνομοσχέδιο, από 20 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας (σ.σ. 19 βουλευτές της ΝΔ και ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ). Με την τροπολογία προτείνεται στην κυβέρνηση να δώσει στους φορείς επικουρικής ασφάλισης των ενστόλων περιθώριο μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου στο μεταξύ να δημιουργήσουν δικό τους ΝΠΙΔ και να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

    Σύμφωνα με την τροπολογία, η δημιουργία του ΝΠΙΔ θα γίνει μετά τη σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των κλάδων ασφαλισμένων και μετά από την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης. Ο Αθανάσιος Νταβλούρος που υπογράφει δεύτερος την τροπολογία μετά τον Δημήτρη Κυριαζίδη, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, είπε ότι στόχος της τροπολογίας είναι, εφόσον το ταμείο των ενστόλων έχει τις προϋποθέσεις βιωσιμότητας, να εκχωρηθεί στους ενστόλους και το δικαίωμα να αποφασίσουν, όπως και άλλες επαγγελματικές ομάδες, αν θα μεταφέρουν την επικουρική τους ασφάλιση στο ΕΤΕΑ ή σε ΝΠΙΔ. Ο βουλευτής ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει γνώση της τροπολογίας και οι βουλευτές που υπογράφουν την τροπολογία είναι πλέον αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει λύση.

    [02] Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας άρθρων του δασικού νομοσχεδίου

    Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η ένσταση αντισυνταγματικότητας για τα άρθρα 7, 8, 35 και 36 του δασικού νομοσχεδίου, που είχαν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και στήριξαν επίσης το ΚΚΕ, η ΔΗΜΑΡ, καθώς η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Βουλευτών.

    Από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ο εισηγητής του κόμματος Σταύρος Κοντονής, όσο και ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος Παναγιώτης Κουρουμπλής, επικαλούμενοι τις παρατηρήσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, υποστήριξαν ότι παραβιάζεται σειρά συνταγματικών διατάξεων, όπως το άρθρο 24 και το άρθρο 117. Από την πλευρά του, ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς, αντέτεινε ότι για πρώτη φορά υπάρχουν δικλίδες ασφαλείας, όχι μόνο που προστατεύουν αλλά και ενισχύουν τα δάση, τις δασικές εκτάσεις και όλους τους αρχαιολογικούς χώρους.

    [03] Σήμα κινδύνου εκπέμπει το διατηρητέο βιομηχανικό συγκρότημα «Κρόνος» στην Ελευσίνα

    Με εγκατάλειψη, βανδαλισμούς και λεηλασίες, έρχεται καθημερινά... αντιμέτωπο το ιστορικό βιομηχανικό συγκρότημα «Κρόνος» στην Ελευσίνα, που εκπέμπει σήμα κινδύνου για τη διάσωσή του.

    Όπως καταγγέλλουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σύλλογος «Monumenta» και η Κίνηση Πολιτών της Ελευσίνας «Ecoeleusis», «το συγκρότημα λεηλατείται τα τελευταία δύο χρόνια συστηματικά με αποτέλεσμα τα κτίρια και ο εξοπλισμός του να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές». Αφαίρεση μεταλλικών και δομικών στοιχείων και λεηλασία αρχειακού υλικού συγκαταλέγονται στις ζημιές, που έχει υποστεί το συγκρότημα, ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμα και για τη στατικότητα του «διυλιστηρίου» της οινοπνευματοποιίας, που για 90 και πλέον χρόνια δεσπόζει μεγαλοπρεπές στο κέντρο του οικοπέδου των 37 στρεμμάτων.Όπως εξηγεί ο Χρήστος Χρηστάκης, εκπρόσωπος της «Ecoeleusis», «τα μεταλλικά στοιχεία του συγκροτήματος έχουν γίνει σκραπ ή έχουν πουληθεί στους εμπόρους του χαλκού, ενώ τα σπάνια δομικά του υλικά βρίσκονται σε μάνδρες οικοδομών».

    Τη λεηλασία του συγκροτήματος εντόπισαν αρχικά κάτοικοι και επισκέπτες της Ελευσίνας, οι οποίοι έστειλαν εκκλήσεις στη «Monumenta», προκειμένου να προβεί σε προσπάθειες για τη διάσωσή του.Πέρυσι ο σύλλογος «Ecoeleusis» προχώρησε σε καταγγελίες προς τον δήμο Ελευσίνας, την Αστυνομία και το Λιμενικό.

    [04] Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από τη συμπλοκή σε συνοικισμό Ρομά στη Θεσσαλονίκη

    Ένας 60χρονος Ρομά έχασε τη ζωή του έπειτα από ένοπλη συμπλοκή που σημειώθηκε το πρωί -για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους- στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Ο συγκεκριμένος άντρας είχε μεταφερθεί αρχικά στο Κέντρο Υγείας Διαβατών, όπου, όμως, λίγο αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του.

    Την ίδια ώρα, φρουρούμενοι στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο νοσηλεύονται άλλοι δύο άντρες που "πρωταγωνίστησαν" στο επεισόδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ομογενείς, οι οποίοι, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, φέρονται ότι πυροβόλησαν τον 60χρονο, έξω από το σπίτι του, με τον τελευταίο να ανταποδίδει τα πυρά τους. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο ομογενείς νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

    Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ εκτιμάται ότι στο επεισόδιο έλαβαν μέρος κι άλλα άτομα, τα οποία αναζητούνται.

    [05] Στο σημείο της συντριβής του αεροπλάνου της Malaysia Airlines οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ και ξένοι εμπειρογνώμονες

    Πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το αεροπλάνο της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, μια περιοχή την οποία ελέγχουν οι αυτονομιστές αντάρτες, λίγο μετά την άφιξη εκεί των διεθνών εμπειρογνωμόνων. Μια στήλη καπνού ήταν ορατή στην περιοχή, λιγότερο από δέκα χιλιόμετρα από το σημείο που βρίσκονται τα συντρίμμια του Boeing 777 το οποίο μετέφερε 298 ανθρώπους και κατερρίφθη στις 17 Ιουλίου.

    Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) είχε ανακοινώσει ότι οι παρατηρητές του, συνοδευόμενοι από Ολλανδούς και Αυστραλούς εμπειρογνώμονες, έφτασαν στη σημείο της συντριβής του αεροπλάνου της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία, δύο εβδομάδες μετά την πτώση του.

    Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο ουκρανικός στρατός ανέστειλε τις επιχειρήσεις του στην ανατολική Ουκρανία ώστε να διευκολύνει την πρόσβαση στο σημείο της συντριβής στους ξένους εμπειρογνώμονες, αν και οι αυτονομιστές αντάρτες επεσήμαναν ότι συνεχίζονται οι επιθέσεις εναντίον των θέσεών τους. Το Κίεβο ανέφερε στο Facebook ότι ανέστειλε σήμερα την «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση του κοντά στο σημείο της συντριβής, σεβόμενο τη σχετική έκκληση του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν. Οι αντάρτες από την πλευρά τους κατηγόρησαν τον ουκρανικό στρατό ότι εμποδίζει την πρόσβαση των εμπειρογνωμόνων στο σημείο της συντριβής. Εξάλλου ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ απηύθυνε έκκληση σήμερα για «άμεσο τερματισμό» των μαχών στην ανατολικής Ουκρανία γύρω από το σημείο της συντριβής της πτήσης MH17.

    Εξάλλου, οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία σκοπεύουν να συμμετάσχουν σε συνομιλίες με τη Μόσχα, το Κίεβο και τον ΟΑΣΕ, που θα πραγματοποιηθούν στη Λευκορωσία, όπως δήλωσε μια πηγή από τους αντάρτες.Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο πότε θα πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση που θα έχει θέμα την κρίση στην ανατολική Ουκρανία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 July 2014 - 12:30:21 UTC