Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θετική διάθεση, αλλά και ασυμφωνίες στη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ
  • [02] Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις στην Αργεντινή
  • [03] Διορθωτικές δηλώσεις για τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου
  • [04] ΚΕΠΕ: Ανάπτυξη 0,6% το 2014
  • [05] Ο Ερντογάν συγκρίνει τις μεθόδους του Ισραήλ στη Γάζα με αυτές του Χίτλερ
  • [06] «Ο Ερντογάν θα εκλεγεί στην προεδρία από τον πρώτο γύρο»
  • [07] Μπ. Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα τελειώσει τη δουλειά
  • [08] Εκατόν δέκα εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

  • [01] Θετική διάθεση, αλλά και ασυμφωνίες στη συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ

    Θετική διάθεση για διάλογο, όπως είπαν μετά τη σχεδόν δίωρη συνάντηση τους, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επικράτησε στη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, που έχει αναλάβει η ΔΗΜΑΡ για την συνεργασία της Κεντροαριστεράς και τη διαμόρφωση εναλλακτικής προοδευτικής πρότασης εξουσίας.

    Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή και, όπως επεσήμαναν οι κ.κ. Θεοχαρόπουλος και Βίτσας, το ζέον θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας συζητήθηκε, αλλά χωρίς να είναι προαπαιτούμενο για την έκβαση του διαλόγου.

    Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εξέθεσε την γνωστή θέση του κόμματος ότι η πρωτοβουλία για εμπλοκή στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποσκοπεί στο να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση και οι σκληρές μνημονιακές πολιτικές που αυτή εφαρμόζει, ενώ η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι της παρούσης και θα πρέπει να συζητηθεί στο κατάλληλο χρόνο, καθώς είναι θέμα ευρύτερης πολιτικής συζήτησης κι όχι μόνο των δύο κομμάτων.

    [02] Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις στην Αργεντινή

    Αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης πυροδότησαν οι τελευταίας εξελίξεις στην Αργεντινή. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του καταστροφική λογική, ενώ ο Νίκος Βούτσης (ΣΥΡΙΖΑ) αντέτεινε ότι κανείς δεν μπορεί να συντάσσεται με τα μαύρα κερδοσκοπικά κοράκια που ποδηγετούν λαούς.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ¶δωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι ζει σε ένα φαντασιακό κόσμο και είναι επικίνδυνη. «Το πρόβλημα είναι ότι με αυτά που λέγατε, παρασύρατε τους συμπολίτες μας που νόμιζαν ότι ο δρόμος της Αργεντινής είναι προτιμότερος. Ευτυχώς που δίνει πολλές ευκαιρίες στον ελληνικό λαό να δει πού θα μπλέκαμε αν δεν πληρώναμε, γιατί στον σύγχρονο κόσμο, χρεοκοπία σημαίνει ότι πεινάνε οι πολίτες του. Να δούμε λοιπόν στον πραγματικό κόσμο με την Αργεντινή χρεοκοπημένη και απούσα την αλληλεγγύη, τι γίνεται» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

    Ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πολιτικό προσωπικό χώρας ή κόμμα, που να επιχαίρει για τα όσα υφίσταται η Αργεντινή, επειδή έμεινε στην πλήρη ασυδοσία αυτών των δύο κερδοσκοπικών funds που ποδηγετούν κυβερνήσεις και χώρες της ΕΕ. «Το έχουμε υποστεί και εμείς με το psi επειδή δεν δεχτήκαμε το εθελοντικό κούρεμα. Πρέπει να υπάρχει αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη των λαών χωρίς αστερίσκους απέναντι σε αυτά τα μαύρα κοράκια» τόνισε ο κ. Βούτσης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Αναγνωστάκης, επιτέθηκε στον ¶δωνι Γεωργιάδη κατηγορώντας τον ότι «κινήθηκε με όρους κυνικούς» ενώ χαρακτήρισε «προκλητικά και πέρα από κάθε πολιτική ευπρέπεια» τα όσα ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε.

    «Ελλάδα και Αργεντινή έχουν μια κοινή συνισταμένη. Την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου» ανέφερε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.

    [03] Διορθωτικές δηλώσεις για τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου

    Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τον υπολογισμό του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων σε περιπτώσεις που τα δηλωθέντα στοιχεία στο Ε9 είναι ασαφή και προκειμένου να μην δημιουργείται αδικαιολόγητη σύγχυση στους φορολογουμένους, από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επισημαίνονται τα εξής: Οι φορολογούμενοι, όπως είναι γνωστό, είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία των ακινήτων τους, προκειμένου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ να πραγματοποιηθεί με βάση την περιουσιακή τους κατάσταση την 01/01/2014. Ιδιαίτερα φέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου φόρου, λήφθηκε μέριμνα ώστε ο χρόνος να είναι επαρκής. Σε κάθε περίπτωση, αν ορισμένοι φορολογούμενοι δεν μερίμνησαν να συμπληρώσουν έγκαιρα τα στοιχεία όπως κατ επανάληψη είχε ζητηθεί, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί εκκαθάριση με βάση παραδοχές ή να μην απεικονίζεται η ορθή περιουσιακή τους κατάσταση, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εμπρόθεσμων και χωρίς κυρώσεις διορθωτικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014. Τονίζεται, επίσης, ότι έχει ήδη υλοποιηθεί πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ώστε για ορισμένες περιπτώσεις να μειωθεί η επιβάρυνση.

    [04] ΚΕΠΕ: Ανάπτυξη 0,6% το 2014

    O μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ για το έτος 2014 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 0,6%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του υποδείγματος παραγόντων του ΚΕΠΕ για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του ΑΕΠ. «Η εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνει την προηγούμενη εκτίμηση του ΚΕΠΕ ότι το 2014 θα αποτελέσει έτος μετάβασης από την μακροχρόνια ύφεση, που είχε διάρκεια έξι έτη, σε καθεστώς ανάπτυξης. Η επιβεβαίωση της εκτίμησης έναρξης περιόδου ανάπτυξης για την Ελλάδα εντός του 2014 αντανακλά τις συνθήκες σταθεροποίησης που επικρατούν στην ελληνική οικονομία. Οι συνθήκες αυτές απορρέουν κυρίως από τη σταδιακή εδραίωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, την υλοποίηση μιας σειράς καίριων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά και την προοδευτική ομαλοποίηση της λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού κλάδου», αναφέρει το ΚΕΠΕ.

    [05] Ο Ερντογάν συγκρίνει τις μεθόδους του Ισραήλ στη Γάζα με αυτές του Χίτλερ

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γνωστός υπέρμαχος των Παλαιστινίων, καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του Ισραήλ συγκρίνοντας τις μεθόδους που χρησιμοποιεί στην επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας με αυτές του Αδόλφου Χίτλερ. «Πείτε μου, ποια είναι η διαφορά μεταξύ των ισραηλινών επιχειρήσεων και αυτών των Ναζί και του Χίτλερ», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην πόλη Βαν στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. «Είναι ρατσισμός, φασισμός. Αυτό που γίνεται στη Γάζα έρχεται να αναβιώσει το πνεύμα του κακού και τη διαστροφή του Χίτλερ», πρόσθεσε ο ίδιος.

    [06] «Ο Ερντογάν θα εκλεγεί στην προεδρία από τον πρώτο γύρο»

    «Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα εκλεγεί στην προεδρία από τον πρώτο γύρο» των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, τη 10η Αυγούστου, προέβλεψε σήμερα ο διευθυντής της τουρκικής εταιρείας δημοσκοπήσεων ANAR Ιμπραήμ Ουσλού. «Σχεδόν όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων προβλέπουν ότι θα συγκεντρώσει ποσοστό 54 - 56% στις προεδρικές εκλογές (. . .). Οι εκλογές έχουν τελειώσει για τον τουρκικό λαό» υποστήριξε ο Ουσλού. Η διαφορά του Τούρκου πρωθυπουργού από τον κύριο αντίπαλό του φθάνει τις 17 εκατοστιαίες μονάδες και δεν αναμένεται η ψαλίδα αυτή να κλείσει πριν από τις εκλογές, εκτιμούν αναλυτές.

    [07] Μπ. Νετανιάχου: Ο ισραηλινός στρατός θα τελειώσει τη δουλειά

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις όλο και πιο έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις για τον αυξανόμενο αριθμό των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα αποδεχόταν σε καμιά περίπτωση μια εκεχειρία η οποία θα εμπόδιζε την καταστροφή των υπόγειων στοών που χρησιμοποιούν παλαιστίνιοι μαχητές για να διεισδύουν στο έδαφος της χώρας του.

    Ο ισραηλινός στρατός εκτίμησε χθες ότι η ολοκλήρωση της αποστολής του, παρά το γεγονός πως οι επιχειρήσεις του συνεχίζονται για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, θα χρειαστεί αρκετές ημέρες ακόμη. «Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε αυτήν την αποστολή, με ή χωρίς εκεχειρία», είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην πλήρη του σύνθεση στο Τελ Αβίβ. «Δεν θα συμφωνήσω σε οποιαδήποτε πρόταση δεν θα επιτρέψει στον ισραηλινό στρατό να τελειώσει αυτή τη σημαντική δουλειά, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ», υπογράμμισε. Αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να διευρύνει την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, τον θύλακα όπου κυβερνά η Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι απέστειλε έγγραφα επιστράτευσης σε άλλους 16.000 εφέδρους. Το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης ενέκρινε τη συνέχιση της επιχείρησης που άρχισε την 8η Ιουλίου.

    Η Ουάσινγκτον κάλεσε εκ νέου σήμερα το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να κηρύξουν εκεχειρία, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι να δηλώνει ότι «διατηρεί ελπίδες» για αυτό, από το Νέο Δελχί όπου βρίσκεται σε μια διήμερη επίσημη επίσκεψη, αρνούμενος όμως να προβλέψει πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί. Ωστόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέτρεψε στο Ισραήλ να αξιοποιήσει αμερικανικές αποθήκες όπλων στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες για να ανεφοδιαστεί σε χειροβομβίδες και όλμους, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος του υπουργείου ¶μυνας σήμερα. Ο Κέρι είπε νωρίτερα ότι υποστηρίζει την επιχείρηση του Ισραήλ.

    [08] Εκατόν δέκα εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

    Το υπουργείο Πολιτισμού οργανώνει και φέτος πάνω από 110 εκδηλώσεις, για την αυγουστιάτικη πανσέληνο, σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία σε όλη την Ελλάδα. Η ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη θα πρωταγωνιστήσει, στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στους Δελφούς, καθώς και σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους των Κυκλάδων και του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Στις 21:19, μόλις εμφανιστεί το φεγγάρι, σε μια προσπάθεια να ενωθούν νοερά τα νησιά των Κυκλάδων, η Ικαρία, η Λέσβος, η Λήμνος, η Σάμος, η Χίος, τα Ψαρά, αλλά και οι Δελφοί, θα ακουστεί ταυτόχρονα σε όλους τους χώρους ένα απόσπασμα από το «¶ξιον Εστί» με τη φωνή του ίδιου του ποιητή. Τα μουσεία που θα συμμετέχουν στη γιορτή της Πανσελήνου θα είναι ανοιχτά για το κοινό, την Κυριακή 10 Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο, από τις 21:00 έως τις 24:00.

    Διαβάστε επίσης:

    Το πλωτό ναυτικό μουσείο, θωρηκτό Γ. Αβέρωφ, υποδέχεται με συναυλία την Αυγουστιάτικη πανσέληνο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 July 2014 - 16:30:21 UTC