Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παλαιά και στη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου
  • [02] Κουβαλούν άμμο, χώμα και πέτρες από τον Πόντο για να βάλουν στους τάφους των προγόνων τους
  • [03] Διαμαρτυρία με ...άρωμα γυναίκας στις Σκουριές
  • [04] Αυξάνει ο αριθμός των θυμάτων του ισχυρού σεισμού στην Κίνα
  • [05] Ένα παιδί νεκρό από σφαίρα μετά την έναρξη της εκεχειρίας στη Γάζα

  • [01] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην παλαιά και στη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα έως και την Παρασκευή, στη νέα και στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος των Καμαρών Αιγιαλείας, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες για την κατασκευή γέφυρας στην ίδια περιοχή, καθώς και μίας ακόμη γέφυρας, στον ποταμό Φοίνικα. Ειδικότερα, η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου θα διακοπεί στην περιοχή Καμάρες και η κίνηση των αυτοκινήτων και στις δύο κατευθύνσεις θα εκτρέπεται μέσω της κάτω διάβασης δίπλα από τον ποταμό Φοίνικα, αλλά και μέσω και τοπικών οδών.

    Η κίνηση των βαρέων οχημάτων (άνω των πέντε τόνων) θα εκτρέπεται στη νέα εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών. Ειδικότερα, όσα οχήματα κινούνται προς Πάτρα, θα εισέρχονται στη νέα εθνική οδό μέσω του κόμβου των Σελιανιτίκων, ενώ όσα έχουν κατεύθυνση προς Αθήνα θα χρησιμοποιούν την κάτω διάβαση στην περιοχή Μπαρμπουνέικα, καθώς και την προσωρινή ράμπα εισόδου, που βρίσκεται στην χιλιομετρική θέση 186+300 της νέας εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών. Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων επί της νέας εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών θα διεξάγεται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, από την χιλιομετρική θέση 184+800 έως την χιλιομετρική θέση 187+550.

    [02] Κουβαλούν άμμο, χώμα και πέτρες από τον Πόντο για να βάλουν στους τάφους των προγόνων τους

    Άμμο, χώμα, πέτρες, ακόμα και φρούτα από τη γενέθλια γη των προγόνων τους, φέρνουν Έλληνες με καταγωγή από τον Πόντο για να βάλουν στους τάφους των προγόνων τους, εκπληρώνοντας, όπως τονίζουν, ένα ηθικό χρέος απέναντί τους.

    Δεν είναι, όμως, μόνο οι Πόντιοι που ίσως, όπως "εξομολογούνται" στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έχουν την ανάγκη να φέρουν ένα κομμάτι γης για τους προγόνους τους, είτε επειδή το είχαν ζητήσει είτε επειδή ο Πόντος είναι κομμάτι του συναισθηματικού "γενετικού κώδικά" τους. Είναι και Έλληνες από άλλες περιοχές που "μυήθηκαν" στην ποντιακή παράδοση, "δέθηκαν" με δεσμούς συγγένειας με Πόντιους και ακολούθησαν κι αυτοί την ίδια παράδοση.

    Αναζητώντας, λοιπόν, την αιτία που οδηγεί Πόντιους και μη να ταξιδεύουν στον Πόντο για να φέρουν ένα "κομμάτι" γης προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους προγόνους τους, συναντήσαμε άτομα που έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς: όταν μιλούν για τον Πόντο βουρκώνουν και η νοσταλγία "σκεπάζει" το βλέμμα τους. Ένας από τους "συνοδοιπόρους" μας σ' αυτό το ταξίδι είναι ο Μιχάλης Καραβέλας, κρητικής καταγωγής, που διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του. Γεωπόνος και διοικητικό μέλος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, ο κ. Καραβέλας μας λέει ότι ο Πόντος είναι "η ονειρική πατρίδα", ανασύροντας από τη μνήμη του τις σκηνές από το πρώτο του ταξίδι στην περιοχή, το 1986, με μια παρέα 11 ατόμων.

    [03] Διαμαρτυρία με ...άρωμα γυναίκας στις Σκουριές

    Συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στην είσοδο του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές της Χαλκιδικής πραγματοποίησαν το πρωί δώδεκα γυναίκες ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τα δάση.

    Τέσσερις από τις γυναίκες αλυσοδέθηκαν συμβολικά στην πύλη του εργοταξίου, εκεί όπου υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας, ζητώντας την απόσυρση ή καταψήφιση του νομοσχεδίου αλλά και το σταμάτημα των εργασιών της καναδικής εταιρείας Eldorado Gold.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του Συντονιστικού Φορέων Σταγείρων-Ακάνθου Γιάννης Βεργίνης, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής θα πραγματοποιήσουν και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σκουριές, αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου στο θερινό τμήμα της Βουλής.

    [04] Αυξάνει ο αριθμός των θυμάτων του ισχυρού σεισμού στην Κίνα

    Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό 6,3 βαθμών που σημειώθηκε χθες στη νοτιοδυτική Κίνα ανήλθε σε περίπου 400, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

    Η Κίνα ανακοίνωσε ότι έχει στείλει στην πληγείσα περιοχή χιλιάδες ένοπλους αστυνομικούς, στρατιώτες και πυροσβέστες.

    Ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ επισκέφθηκε την περιοχή, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, κι έκανε έκκληση για τη γρήγορη διάσωση των αγνοούμενων και των παγιδευμένων στα συντρίμμια. Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας Γιουνάν, προκάλεσε την κατάρρευση χιλιάδων κτιρίων, περιλαμβανομένων σχολείων, μετέδωσε η ίδια πηγή.

    [05] Ένα παιδί νεκρό από σφαίρα μετά την έναρξη της εκεχειρίας στη Γάζα

    Η μονομερής επτάωρη «ανθρωπιστική» εκεχειρία ετέθη σε ισχύ στις 10.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά η παλαιστινιακή πλευρά κατηγόρησε αμέσως το Ισραήλ ότι την παραβίασε βομβαρδίζοντας ένα σπίτι στην πόλη της Γάζας.

    Ένα κοριτσάκι 8 ετών σκοτώθηκε και 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από ισραηλινά πυρά στο δυτικό τμήμα της πόλης. Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες απέδωσαν τα πυρά σε επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον κατοικίας στον προσφυγικό καταυλισμό του Σάτι.

    Το Ισραήλ ανακοίνωσε την «ανθρωπιστική» εκεχειρία για να διευκολύνει την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και να επιτραπεί σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    Η εκεχειρία είναι η όγδοη που κηρύσσει το Ισραήλ από την έναρξη της επίθεσης κατά του παλαιστινιακού θύλακα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 August 2014 - 10:30:26 UTC